Forum Rockmetalshop
Polityka... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Polityka... (/thread-polityka)

- marian3a - 09-09-2004

no to ja jestem 1 kandydatem pewniakiem wręcz SmileSmile: wszyscy na mnie głosują ?? heh Question Idea

- Rhonwen - 09-09-2004

marian3a a gdzie kampania przedwyborcza ?Tongue

- marian3a - 09-10-2004

a co mam na tej przedwyborczej kampani umieścić ?? jakie chasło ?? bo chyba nie - piwo dziennie każdemu polakowi za free Question Idea

- moocker - 09-10-2004

marian3a napisał(a):piwo dziennie każdemu polakowi za free
O - i to jest dobre haslo wyborcze! Big Grin

- marian3a - 09-15-2004

a co muyłśicie o rozpoczęciu kampani wyborczej naszych "kochanych" partii politycznych ?? czy ktoś z was zapoznał sie już z programami parti ?? i jak sądzicie kto na kampanie wyda najwięcej naszej kasy a kto najmniej??

- aXe Rose - 09-15-2004

Moje zdanie jest proste do bólu: skoro wszyscy jesteśmy ludźmi z krwi i kości, to jakim prawem jedni ludzie z krwi i kości mają aż tak górować nad innymi ludźmi z krwi i kości, jak politycy nad swoimi społeczeństwami???

- Kaktus - 09-15-2004

no ja myśle że polityka to syf kiedyś myślałem inaczej ale to były tylko złudzenia

- Splash - 10-03-2004

Taka prawda,że prawie każdy polityk gdy poczuje władze to chce jej jeszcze więcej i więcej... i zapomina o sprawach kraju, a skupia się na swoim tyłku ;o I tym sposobem mamy taką polske jaką mamy (czyt. gównianą i ch**ą)

- Arion - 01-11-2005

...nie tylko polityk ^^

Tak w trakcie zimowych porządków natknęłam się tu na stwierdzenie, że najlepsze rządy były za panowania pierwszych Piastów... :)
I zapytam się - jak w nich różnica oprócz używanych środków?
Byłeś silnym królem - robiłeś co ci się podobało [patrz: los Maćko Borkowica po wznieceniu dwóch nieudanych konfederacji, polityka zagraniczna Kazimierza Wielkiego], byłeś słabym władcą - bałeś się o własny tyłek [chociażby postać Zbigniewa].
Władca chciał się koronować na tronie twojego państwa? Więc go trułeś i cudem jakimś nie docierał do Krakowa [Wacław III, Wołomuniec].
Ale za to jeśli byłeś królem, każdy, kto nastał na twoja życie narażał się na wyrok możliwości wymordowania każdego członka twojej rodziny do 7 pokolenia, rzecz jasna z przejęciem jego majątków. Nie, wcale nie było rzezi.... :>
Nie chcesz, żeby starszy syn przejął po tobie rządy? Pójdź w ślady Chrobrego i odeślij go [Bezprym] do zakonu :>
Chciałeś się koronować? Łapówki do Watykanu. A Watykan był wtedy nie tylko stolicą religijną, ale też państwem, z typowymi dla państwa problemami, również, a raczej w tym wypadku - przede wszystkim, natury ekonomicznej.
A to tylko kilka faktów wyjętych z historii Polski :)

Politycy knuli jak knują i teraz, to zjawisko nieodłącznie towarzyszące tek profesji. Nie ma się co żalić, lepiej, żebyśmy sami ssali niż dali się robić w konia, polityka nie jest łatwym zajęciem.

Oczywiście, że nie wyrażam tu własnej aprobaty w stosunku do tego, co dzieje się w światku politycznym, ale zdaję sobie sprawę, że nie mamy na to wpływu. Poza tym rządzą tam twarde reguły - jeśli jesteś miękki, są setki ludzi, którzy czekają na twój stołek i nie będą zadawać pytań, ani stawiać oporu.
Proste równanie.

- Tuomasss - 01-11-2005

A Kazik Staszewski śpiewał:"Polityka to tarzanie się w błocie i każdy się musi ubrudzić". I to cała prawda o tym bagnie.

- Daro - 01-11-2005

A ja się nie wypowiem bo "polityki nie kumam filozofii nie rozumiem" 8)

PS.Kazik na prezydenta!!!!!!!!! 8)

- ReTuRn - 01-11-2005

Ja jeszcze nie moge, dopiero za 2 latka z okladem, ale mam zamiar brac udzial w kazdych wyborach... tyle na ten temat... acha i zaznaczylem "PO"

- Wars - 01-20-2005

Ja też zaznaczyłem PO...
P.s Najłatwiej zaznaczyć "wszyscy to chuje, więc nie będę głosować". Fakt, faktem wiele można politykom zarzucić i z pewnością dla każdego z nich wartością najświętszą jest kasa, ale aby w ogóle przetrwać w dzisiejszych czasach, czasem trzeba postarać się dostrzec te dobre strony człowieka (parlamentarzysta też człowiek Smile (i nie mówcie, że takowe nie istnieją). Nie ma sensu szukać idealnego polityka, bo i tak się go nie znajdzie, musimy więc wybrać najmniejsze zło. A nie głosowanie to najwiękasza głupota jaką można zrobić...

- Anonymous - 01-20-2005

ja tak jak większość uważam że politycy to chciwe ścierwa idące do sejmu aby jak najwięcej nakraść a później podać się do dymisji Mad Evil or Very Mad
zaje*ać sukinsynów Angry

- Kamael - 01-21-2005

Ja mówiąc szczerze dziwię się SLD, że nie chce dopuścić do wyborów parlamentarnych na wiosnę. Na jesień są przecież prezydenckie, a jestem pewien, że po tym pół roku rządzenia "POPiSu" wszyscy będą mieli ich już serdecznie dość. W takim układzie zwycięstwo w wyborach prezydenckich mieliby w kieszeni, bez problemów.
Chcę zobaczyć te dwie cudowne partie u władzy, bagno będzie jeszcze większe niż jest obecnie.
A tak patrząc teraz na badania, to SLD-Up+SDPL razem mają 14-16%, czyli więcej niż dla przykładu sam PiS. I trzeba zauważyć, że to wynik w chwili kiedy rządów SLD podobno wszyscy mają dość. W momencie, gdy AWS kończył rządzić miał 3% poparcia.
Gdybym miał iść w tym momencie do wyborów oddałbym głos na SDPL, jeśli odbędą się na jesień, to już będę mógł wziąść w nich udział.