-
tix - 02-26-2005
46&2 wymiata
-
MOLLY - 02-27-2005
... 46&2... Stinkfist...Parabola (za teledysk zwłaszcza)...8)
-
Tasiorro - 02-27-2005
Tool jest swietny. Jest poprostu jednym z tych ulubionych moich zespolow ktore sa jedynymi w swoim rodzaju. Tylko ze sluchajac ich trzeba troszke pomyslec, heh a to niektorych boli. Anyway, Tool ma w sobie magie, a Maynard naprawdę
potrafi śpiewać, co ostatnio rzadko sie zdarza. APC tez jest niezle, glownie przez Toolowski klimat jaki wnosi Maynard, aczkolwiek odnosze wrazenie ze APC jest bardziej przystepne, nie tak "inne" jak tworczosc Toola (no moze oprocz lateralusa). Ehh no w kazdym razie swietny zespol
-
MOLLY - 02-27-2005
...Dla mnie po odejściu Paz z A PC...(i w ogóle po zmianie członków zespołu)..to już nie jest to, Dlatego najbardziej sobie cenię płytkę "Mer De Noms"...(no ale Blue to na okrągło się słucha
![Big Grin Big Grin](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/biggrin.png)
..heh)
-
Kamael - 02-27-2005
Tasiorro napisał(a):Tool jest swietny. Jest poprostu jednym z tych ulubionych moich zespolow ktore sa jedynymi w swoim rodzaju. Tylko ze sluchajac ich trzeba troszke pomyslec, heh a to niektorych boli. Anyway, Tool ma w sobie magie, a Maynard naprawdę potrafi śpiewać, co ostatnio rzadko sie zdarza. APC tez jest niezle, glownie przez Toolowski klimat jaki wnosi Maynard, aczkolwiek odnosze wrazenie ze APC jest bardziej przystepne, nie tak "inne" jak tworczosc Toola (no moze oprocz lateralusa). Ehh no w kazdym razie swietny zespol ![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
Tak, sztuką jest obecnie wypracować sobie własny styl i rozpoznawalność. Na pewno daje im to m.in. wokal Maynarda - bardzo charakterystyczny.
Co do APC - do albumu "eMOTIVE", wydanego w listopadzie zeszłego roku, wydawało mi się, że to zespół rzeczywiście bardziej od Tool'a przystępny, ale teraz już myślę inaczej, bo to płyta naprawdę trudna (przez to piękna). W każdym razie od Tool'a na pewno grają inaczej. Co słychać.
-
Mahogany - 02-27-2005
Tool jest genialny, co tu dużo pisać...
MOLLY napisał(a):...Dla mnie po odejściu Paz z APC...(i w ogóle po zmianie członków zespołu)..to już nie jest to
Mam identyczne odczucia. Nie ma to jak stary skład...
A co do tego, co napisał Kamael, nie wydaje mi się, żeby ostatni album APC był płytą "trudną". Od razu wiadomo o co "w niej" tak naprawdę chodzi. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat.
-
Nymphetamine - 03-01-2005
demon (naszczęscie nie i panna Prym
![Tongue Tongue](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/razz.png)
) jak sie nie znasz to sie nie produkuj, bo sie tylko błaźnisz chociażby tym, że nie jesteś w stanie nawet dostrzec tego jak idiotyczne są twoje wypowiedzi
-
ares - 06-22-2005
Tool jest genialny, moje ulubione płyty to Undertow i Lateralus, ta muzyka wciąga, porusza duszę, wwierca się w mózg.... teledyski są wyśmienite, małe filmowe dzieła sztuki..... co tu dużo gadać TOOL to górna muzyczna półka
-
MaFFej - 06-22-2005
Chora muzyka w pozytywnym tego słowa znaczeniu
![Wink Wink](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/wink.png)
.
-
KubusPuchatek - 06-29-2005
Wlasciwie to znam tylko pare piosenek tego zespolu wiec niebede sie wypowiadac ale w tych piosekach jest cos tajemniczego czuc ze to ich wlasny styl , a posluchalem ich tylko dltego zeby zobaczyc jak graja "No Quarter" i wlasciwie jestem pozytywnie zaskoczony
-
Kamael - 08-06-2005
Ma ktoś może jakieś informacje o dacie wydania nowej płyty? Po zakończeniu trasy i pracy z APC Maynard miał wrócić do Tool'a i od razu wejść do studia, pozostali członkowie zespołu podobno już wcześniej zaczęli pracę. Takie informacje ja znalazłem na jesień zeszłego roku w prasie, ale od tego czasu cisza... Kompletnie nigdzie nie ma żadnej wzmianki na ten temat, oprócz jakiejś pobieżnej informacji, że nowy album ma być ostrzejszy niż "Lateralus".
Chyba na żadną płytę dotychczas nie czekałem z tak wielką niecierpliwością.
-
Quostek - 08-11-2005
Kamael napisał(a):Ma ktoś może jakieś informacje o dacie wydania nowej płyty? Po zakończeniu trasy i pracy z APC Maynard miał wrócić do Tool'a i od razu wejść do studia, pozostali członkowie zespołu podobno już wcześniej zaczęli pracę. Takie informacje ja znalazłem na jesień zeszłego roku w prasie, ale od tego czasu cisza... Kompletnie nigdzie nie ma żadnej wzmianki na ten temat, oprócz jakiejś pobieżnej informacji, że nowy album ma być ostrzejszy niż "Lateralus".
Chyba na żadną płytę dotychczas nie czekałem z tak wielką niecierpliwością.
Ja coś - ale dawno, pół roku temu - słyszałem, że Danny zaczął nagrywać. Czyli pewnie już skończył
Re: TOOL...mmmm.... -
maharet - 08-25-2005
-=}krufka{=- napisał(a):Nigdzie jeszcze nie spotkałam się z podobnym zespołem i chyba nic dziwnego- trudno ich podrobić.
Masz rację to magiczna , niepowtarzalna muzyka. 8) Ma w sobie coś przyciągającego.
-
franek - 09-01-2005
Kamael napisał(a):Ma ktoś może jakieś informacje o dacie wydania nowej płyty?
http://muzyka.wp.pl/niusy.html?id=17572&g=0&w=wi
A sam zespół - średnio lubię. Nie można powiedzieć, że "Lateralus" to nie jest jedna z najwspanialszych płyt rockowych/progresywnych/alternatywnych ostatnich pięciu lat. Może i dlatego, że nie miała specjalnej konkurencji - mają swój styl, ale mi on średnio pasuje, niemniej nową płytę kupię :)
-
Kamael - 09-01-2005
Dzięki wielkie za tego newsa... Po przeczytaniu go mogę powiedzieć tylko - nareszcie.