Forum Rockmetalshop
Najlepszy wokal w BM!!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Najlepszy wokal w BM!!! (/thread-najlepszy-wokal-w-bm)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- spellbound - 06-12-2006

No jak dla mnie to chyba Anders Nyström, znany rowniez jako Blackheim - oczywiscie w Diabolical Masquerade Mad

- tod - 06-12-2006

DEAD nasz kochany! Angry

- buubi - 06-12-2006

Quorthon na Under The Sign Of The Black Mark Bathorego

Darkthrone na Ablaze In The Northern Sky

Amen...

- Krzychun - 06-12-2006

Zapomnialem pana Q!

- spellbound - 06-12-2006

mimo ze Bathorego cenie ponad wszystko... to qrwa... przeciez Quorthon nie umial ani spiewac ani "spiewac"... a nawet nie obrazajac nikogo (bo podkresle jeszcze raz ze cenie Bathorego ponad wszystko i wsrod 10 najlepszych plyt BM pewnie ze 3 plyty Bathorego by sie znalazly) to taki z niego byl wokalista jak z koziej dupy traba Laughing

- buubi - 06-12-2006

spellbound napisał(a):mimo ze Bathorego cenie ponad wszystko... to qrwa... przeciez Quorthon nie umial ani spiewac ani "spiewac"... a nawet nie obrazajac nikogo (bo podkresle jeszcze raz ze cenie Bathorego ponad wszystko i wsrod 10 najlepszych plyt BM pewnie ze 3 plyty Bathorego by sie znalazly) to taki z niego byl wokalista jak z koziej dupy traba Laughing

Facet - a ktory rasowy wokalista z kapeli blackowej ś p i e w a ??? Mowimy o gustownym i klimatycznym darciu ryja, a akurat imć Quorthon byl w tym dobry zwłaszcza na UTSOTBM i BFD, bo dopiero potem zaczął śpiewać. Jak chcesz pogadać o śpiewaniu to idź do działu pop-disco albo cuś innego. Powiedz czy wokaliści z Darkthrone, Burzum czy innego Mayhem śpiwają - to jest topic o "spiewie blackowym" czyli odpowiednim darciu ryja, nieprawdaż ? I w takich kategoriach to rozpatruję, bo w kategoriach ogólnometalowych to każdy z wymienionych w tym topicu wokalistów nie dorastał by do pięt Layne staleyowi, Chrisowi Cornellowi, gillanowi itp itd z wokalistów typowo rockowo - hard-rockowych. Amen qravva...

- spellbound - 06-13-2006

pani... nie wiem czy pani zauwazyla ale slowko spiew wzialem w " " - tzw cudzyslow co chyba troszke zmienia znaczenie tego slowka, nieprawdaz? Laughing
wiec jesli chodzi o darcje ryja to fakt... Nocturno Culto robi to calkiem przyjemnie dla ucha ale podtrzymam moja opinie ze z Quorthona taki wokalista (black metalowy) jak z koziej dupy traba Laughing pozdro

- buubi - 06-13-2006

Heh moj avatar jest nieco mylący - jestem on tak btw. Poza tym zdanie jest subiektywne i każdy ma swoje. Pozdro...

- spellbound - 06-15-2006

nie wiem czy juz ktos wymienil ale moznaby wspomniec jeszcze o pani Cadaveri'i - tak zeby nie sami faceci Big Grin

- Hallvard - 06-15-2006

Protector wymiata Laughing

- Przemek87 - 06-18-2006

CRONOS

- spellbound - 06-18-2006

Przemek87 napisał(a):CRONOS
hmmm.... chyba moglbym powtorzyc dokladnie to co nabazgralem pare postow wyzej na temat Quorthona Laughing

- Orion - 07-05-2006

Satyr & Abbath Smile

- IstnyKurwaRomantyk - 07-06-2006

Ihsahn

- satan leviathan - 07-07-2006

Nattefrost Laughing