Forum Rockmetalshop
Soundtracki z gier komputerowych - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Soundtrack/Muzyka Filmowa (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-soundtrack-muzyka-filmowa)
+--- Wątek: Soundtracki z gier komputerowych (/thread-soundtracki-z-gier-komputerowych)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- michal055 - 10-08-2005

zgadzam się z Gofrem24. Ogólenie cała seria gier "Tony Hawk" ma fajną muze Big Grin

- Laska - 10-16-2005

Właśnie... Dungeon Siege też ma fajną muzę (ale gra już o wiele gorsza)...

- Jałokim - 10-16-2005

mnie rozpierdala muza z ŁarKrafta III, a w szczególności kawałki Jason Hayes('a?). Najłatwiej je poznać po tych zajebistych, potężnych chórach. Kiedy je słysze to ciary galopem walą mi po plerach...
Te najlepsze kawałki słychać w filmikach uwieńczajacych, bądź rozpoczynających kampanie poszczególnych ras

- statekx - 10-16-2005

Jałokim napisał(a):mnie rozpierdala muza z ŁarKrafta III, a w szczególności kawałki Jason Hayes('a?). Najłatwiej je poznać po tych zajebistych, potężnych chórach. Kiedy je słysze to ciary galopem walą mi po plerach...
Te najlepsze kawałki słychać w filmikach uwieńczajacych, bądź rozpoczynających kampanie poszczególnych ras

Mnie zawsze robila muzyka z Warcrafta I i II, chvj ze to midi, ale klimat swoj mialy.

- franek - 10-16-2005

Polecam BATTLEFIELD VIETNAM !
Ścieżka dźwiękowa rządzi, twórcy gry wykorzystali 16 najbardziej popularnych kawałków wśród żołnierzy w Wietnamie. Muzyka z lat mniej więcej 1964-1968, przed ofensywą Tet i My Lai, gdy większość Amerykańców mogła siedzieć w bazach i nic nie robić i słuchać popularnego wówczas rock and rolla, od czasu do czasu zrzucić napalm na żołnierzy Vietcongu.
A konkretniej: m.in. utwory The Kinks, Guess Who oraz jeden z niewielu utworów Deep Purple, które lubię - "Hush" z ich pierwszego albumu.

Brakuje tylko "The End" The Doors, surf-rockowych kawałków Beach Boysów i może "Satisfaction" bądź "Paint it black" Stonesów. Ale i tak jest świetnie. Prócz tego "Cwałowanie Walkirii" Wagnera, utwór, który wykorzystano podczas nalotu na wioskę w filmie "Czas Apokalipsy". Zapewne kojarzycie tę kultową scenę Wink

- buubi - 10-16-2005

franek napisał(a):Prócz tego "Cwałowanie Walkirii" Wagnera, utwór, który wykorzystano podczas nalotu na wioskę w filmie "Czas Apokalipsy". Zapewne kojarzycie tę kultową scenę Wink

No to ba - jak dla mnie jedna z najbardziej kultowych scen w historii kina (zresztą sam "Apocalypse Now" to ścisla czołówka wszechczasów) Tongue

- Jałokim - 10-16-2005

statekx napisał(a):Mnie zawsze robila muzyka z Warcrafta I i II, chvj ze to midi, ale klimat swoj mialy.
w sumie to nawet juz nie pamiętam muzy z II... :? a w jedynke nigdy nie ciapałem, bardzo mi ją odradzano ;P

franek napisał(a):Polecam BATTLEFIELD VIETNAM !
Ścieżka dźwiękowa rządzi, twórcy gry wykorzystali 16 najbardziej popularnych kawałków wśród żołnierzy w Wietnamie. Muzyka z lat mniej więcej 1964-1968, przed ofensywą Tet i My Lai, gdy większość Amerykańców mogła siedzieć w bazach i nic nie robić i słuchać popularnego wówczas rock and rolla, od czasu do czasu zrzucić napalm na żołnierzy Vietcongu.
A konkretniej: m.in. utwory The Kinks, Guess Who oraz jeden z niewielu utworów Deep Purple, które lubię - "Hush" z ich pierwszego albumu.

Brakuje tylko "The End" The Doors, surf-rockowych kawałków Beach Boysów i może "Satisfaction" bądź "Paint it black" Stonesów. Ale i tak jest świetnie. Prócz tego "Cwałowanie Walkirii" Wagnera, utwór, który wykorzystano podczas nalotu na wioskę w filmie "Czas Apokalipsy". Zapewne kojarzycie tę kultową scenę Wink
tak... ta muza daje giercy niezły klimat Smile Ale jeśli o grywalność i przejrzystość chodzi to BF 1942 mi bałdełej pasił, ale muzy to tam w sumie nie pamiętam... chyba nie było żadnej(?), a moze po prostu wyjebałem ją w ustawieniach. Wiem że podczas ładowania map były w tle jakieś popykania, ale nieco tłumiły je huki pocisków Smile

- statekx - 10-16-2005

Jałokim napisał(a):
statekx napisał(a):Mnie zawsze robila muzyka z Warcrafta I i II, chvj ze to midi, ale klimat swoj mialy.
w sumie to nawet juz nie pamiętam muzy z II... :? a w jedynke nigdy nie ciapałem, bardzo mi ją odradzano ;P

no co ty, przeciez jak weszla jedynka to nie pamietam osoby, na ktorej ta gra wrazenia nie zrobila Confusedhock: te nieprzespane noce...ach to byly czasy.

- gofer24 - 10-17-2005

Warcraft to wogole super gierka ;] hehe "w jedynce i dwojce midi ale klimat swoj mialy" tez tak sadze ;].
Dangeon Siege 2 ;/ eh gierka jest kiepawa ;/ nie warta takiej ceny jaka jest w sklepach ;/

- Zoltan - 12-13-2005

A słyszeliście soundtracka z Metal Gear Solid? Co jak co, ale dla mnie przebija jakiekolwiek soundtracki, nawet te z filmów Wink. No jeszcze w Falloutach były niezłe, tylko trochę mało. W Max Payne muzyka dosyć pasowała do klimatu, zwłaszcza w komiksach.

- XdkyX - 03-26-2006

quake2 i Sonic Mayhem - swietna robota Big Grin

- IstnyKurwaRomantyk - 03-26-2006

A mi sie motywy z Heroes 3 podobaja Big Grin

- buubi - 03-26-2006

A kojarzy ktoś symfoniczne soundtracki z serii Final Fantasy ? Jak dla mnie to majstersztyk. Full japoński klimat i niektóre utwory nie przesadzając mozna nazwać epickimi suitami. Pomijam iż same gry (zwłaszcza VII, VIII, IX i X) to ścisła czołówka gier cRPG)

- Balthor - 03-26-2006

buubi napisał(a):A kojarzy ktoś symfoniczne soundtracki z serii Final Fantasy ? Jak dla mnie to majstersztyk. Full japoński klimat i niektóre utwory nie przesadzając mozna nazwać epickimi suitami. Pomijam iż same gry (zwłaszcza VII, VIII, IX i X) to ścisła czołówka gier cRPG)
ja bym to cRPG zamienił na jRPG Wink bo jednak czołówka gier cRPG to Baldury, Planescape:torment,icewindy Wink (no teraz jeszcze jakies inne)

- buubi - 03-26-2006

Balthor napisał(a):
buubi napisał(a):A kojarzy ktoś symfoniczne soundtracki z serii Final Fantasy ? Jak dla mnie to majstersztyk. Full japoński klimat i niektóre utwory nie przesadzając mozna nazwać epickimi suitami. Pomijam iż same gry (zwłaszcza VII, VIII, IX i X) to ścisła czołówka gier cRPG)
ja bym to cRPG zamienił na jRPG Wink bo jednak czołówka gier cRPG to Baldury, Planescape:torment,icewindy Wink (no teraz jeszcze jakies inne)

Dlatego traktuje je nieco inaczej. Inna półka gier i nie ma co ich porównywac - jedno jest pewne: swój klimat mają