Forum Rockmetalshop
Marilyn Manson - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Marilyn Manson (/thread-marilyn-manson)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

- Vlkodlak - 02-17-2005

oryginał rządzi Smile

a co do samego Mansona... wygląd mi nie przeszkadza generalnie, chociaż czasem faktycznie przegina. Groteska nie zawsze jest zła Big Grin .
Muzyka .. niektóre kawałki nawet mi się podobają. A tak poza tym to ani mnie on ziębi ani parzy. Ale jak robić kasę to on faktycznie wie :]

- Flame - 02-17-2005

Słyszałem Personal Jesus orginalnie,nawet widziałem teledysk. Bueh,przy coverze Mansona wersja orginalna wypada jak parodia Laughing

- WaMpIrKa - 02-18-2005

Uuuuuuuuu szkoda że dopiero teraz trafiłam na ten temat, bo bym sie wcześniej wypowiedziała...
Marilyn Manson-równy gość. Kiedyś go wprost uwielbiałam* (żeby nie powiedzieć-kochałam) do tego stopnia, że wszyscy zaczęli do mnie mówić Manson... No i tak zostało do dziś Big Grin
Teraz szczerze mówiąc przepadam za inną muzyką, no i dopiero teraz zobaczyłam jak bardzo komercyjnym jest wokalistą. Aczkolwiek od czasu do czasu posłuchać można Laughing
A co do wyglądu nie wiem o co sie czepiacie... Jest po prostu oryginalny Surprised

- Hair of the dog - 02-18-2005

hmmm komercyjny...no tak...a wszystkie inne zespoly, ktorych plyty mozna dostac w sklepie, nie sa komercyjne

- WaMpIrKa - 02-18-2005

Tak sie składa że SŁYSZAŁAM Antichrist Superstar bo MAM tę płyte i tak sie składa że Manson JEST komerchą. Jak wytłumaczycie to że co chwile wypieprza jakiegoś członka zespołu tylko po to żeby na jego miejsce wstawić następnego, co ma służyć ciągłemu zainteresowaniu zespołem a co się z tym wiąże WIEEEEEEEEEEELKĄ kasą??!!
Czy to Waszym zdaniem nie jest komercyjne postępowanie??!
A twierdzenie że każdy zespół którego płytę można kupić w sklepie jest komercyjny jest po prostu śmieszne.

- WaMpIrKa - 02-18-2005

No tak w sumie to każdy zespół jest komercyjny, jeden mniej drugi więcej, ale mi chodzi o to że od Mansona komerchą wali na kilometr, a są takie zespoły jak np. SOAD, którzy aż tak komercyjne nie są... Pozatym ja nie krytykuje Mansona za to że jest komercyjny, tj nie mówie że za to go nie lubie i że jest komercyjn ą ciotą, po prostu stwierdzam fakt, któremu moim zdaniem nie da sie zaprzeczyc. I skończmy tę dyskusję bo to do nieczego nie prowadzi. Pozdrawiam Smile

wampirka ty jestes jakas opozniona chyba...
manson wywala z zespolu bo ciagle eksperymentuje z brzmieniem(rozwija sie-cos czego nie ma w blackmetalowych i NIEKOMERCYJNYCH metalowych zespolach)...a jak kolesie cpaja bez umiaru to czasem trzeba ich wywalic...pozatym jak juz tomash zauwazyl jest on liderem i moze ich wywalac ile mu sie podoba
a co to ma wspolnego z komercja?wytlumacz mi bo ja nie wiem.
a co do soad...to wez idz po rozum do glowy.
kazdy zespol wydajacy plyty, ktore sa ogolnie dostepne w sieci czy sklepach (a nie tylko od wytworni) jest komercyjny...
kazdy zespol, ktorzy bierze kase za koncerty/plyty/kasety/koszulki jest komercyjny....
lepjej powiedz czego sama sluchasz, to zobaczymy czy to takie "niekomercyjne" zespoly

- H8ful - 02-18-2005

problem nie w tym czy ktos jest komercyjny czy nie, ale w tym czy jest sie komercyjnym mniej lub bardziej. osoba, która sama przyznaje sie, ze celowo rozpuściła plotki o chirgirgicznym usunieciu zebra w wiadomym celu(wywiad w machinie) raczej nalezy do tych drugich.

- WaMpIrKa - 02-18-2005

W zupełności sie zgadzam Smile
O to mi właśnie chodziło jego image sam za siebie mówi.
A ja mówiąc "komercyjny" mówiłam że robi to TYLKO dla kasy. a np SOAD poza kasą robią to jeszcze dla przyjemności. I właśnie o to mi chodziło.
Co do tej ploty o której wspomniaj H8ful... Nie tyko takie rzeczy o sobie opowiadał. Wystarczy przeczytać jego autobiografię i wszystko sie wyjaśni.I nie bedziecie pieprzyć że Manson wcale komerchą nie jedzie. Bo jedzie.

- Emma - 02-18-2005

a myslsiz ze manson nie gra dla przyjemnosci ?
Kurde cisnienie mi skacze ja slysze ze to czy sio jest komercyjne .. tylko zespol ktorego aj slucham nei ejst komercyjny bla bla bla
wole juz komercyjnego MM niz jakis zespol z wokalista ktory drze ryja tak ze nie wiadomo o co mu chodzi ..do tego gitarzysta i basista i perkusista ktory kazdy gra na swoja melodie ....(sorx jesli urazilam uczucia ludzi ktorzy sluchaj takiego czegos tylko dlatego ze to jest nie komercyjne)

mowisz ze wystarczy przeczytac autobiografie?
tak sie sklada ze mam ta ksiazke i ja przeczytalem
i to zebro wcale nie bylo chirurgicznie usuniete
moze sama przeczytaj zanim cos mowisz

- WaMpIrKa - 02-19-2005

Ludzie mi sie juz nie chce z wami gadać na ten temat bo ja i tak mam swoje zdanie którego nie zmienię. Możecie sobie uważać że Manson to nie komercha, ja zawsze bede uważać że dla niego liczy sie tylko kasa (chociaż nie przeczę że ma niezłe piosenki). I tym właśnie kończę tę dyskusje. AmEn

- Aeroth - 02-19-2005

jakby sie dla niego liczyla tylko kasa to ma jej dostatecznie duzo zeby moc skonczyc granie a robi to dalej. Ja tam bardzo lubie jego muzyke. Komercyjna? Zdecydowanie tak ale to czy mi sie cos podoba czy nie niema zadnego zwiazku z komercją.

- gorzka - 02-20-2005

Mansona nawet lubie Wink Wygląda jak wygląda, ale wygląda ciekawie Wink Po prostu chyba nie chcial być zwykłym szarym chłopcem i stworzył sobie demoniczny <?> image Tongue
Muzyke ma nawet, nawet, mozna posłuchać Wink Najbardziej lubie HolyWood i The golden Age of grotesqe =]

- metallgirl - 02-22-2005

Jest bardzo tru Rolleyes ma ladny make-up i fajnie sie do jego piosenek tanczy na prywatce Big Grin