Forum Rockmetalshop
Slayer - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Slayer (/thread-slayer)

- Danzig - 09-16-2006

Morderca zagra w "Pile 3"
24 października ukaże się ścieżka dźwiękowa do filmu "Piła 3". Znajdzie się na niej m.in. utwór Slayer.
Album ukaże się nakładem wytwórni Warcon Enterprises.

Oto lista kompozycji, jakie trafią na ścieżkę dźwiękową:

Slayer - "Eyes Of The Insane" (exclusive remix)
Eighteen Visions - "Victim"
Mastodon - "The Wolf Is Loose"
Lamb Of God - "Walk With Me In Hell"
Helmet - "Monochrome"
All That Remains - "This Calling"
Dragonforce - "Fury Of The Storm"
Charlie Clouser - "Score Suite" (exclusive
As I Lay Dying - "Empty Hearts"
Every Time I Die - "Guitared & Feathered"
Hydrovibe - "Killer Inside"
Blue October - "Drilled A Wire Through My Cheek"
Opiate For The Masses - "Naked" (unreleased track)
Dry Kill Logic - "My Dying Heart" (unreleased track)

Spodziewany jest też udział w przedsięwzięciu grup The Smashup i Korn. Singlem promującym płytę będzie piosenka "Monochrome" Helmet. Towarzyszył jej będzie teledysk.

- KISIEL - 09-16-2006

Danzig napisał(a):Dragonforce - "Fury Of The Storm"

Chyba ich pojebało... :!: Crying or Very Sad :!:

- Przemas7 - 09-29-2006

W USA po 15 września była super promocha na cd Christ... i pozostałe po 10$ a u nas Question

- Dżemik - 10-23-2006

CI slyszalem jak do tej pory tylko raz (i to pare miesiecy temu), wiec szczegolowej analizy tego albumu nie przeprowadze. Musze jednak stwierdzic, ze najnowszy krazek Slayera mocno mnie rozczarowal. Niby jest fajnie, Lombardo wrocil, Araya drze ryja, King mietoli wajche, ale troche brakuje mi w tym wszystkim szatana. Do tego sposob w jaki Tom wypluwa sylaby przywodzi mi na mysl... rap. Niby spiewal juz w ten sposob wczesniej, ale na tym albumie jest to jakos bardziej widoczne i dokuczliwe.

Ale to tylko opinia pre-alfa. Musze sie zaopatrzyc w ta plytke i jeszcze kilka/kilkanascie razy ja przesluchac.

- Danzig - 10-23-2006

Dżemik napisał(a):CI slyszalem jak do tej pory tylko raz (i to pare miesiecy temu), wiec szczegolowej analizy tego albumu nie przeprowadze. Musze jednak stwierdzic, ze najnowszy krazek Slayera mocno mnie rozczarowal. Niby jest fajnie, Lombardo wrocil, Araya drze ryja, King mietoli wajche, ale troche brakuje mi w tym wszystkim szatana. Do tego sposob w jaki Tom wypluwa sylaby przywodzi mi na mysl... rap. Niby spiewal juz w ten sposob wczesniej, ale na tym albumie jest to jakos bardziej widoczne i dokuczliwe.

Ale to tylko opinia pre-alfa. Musze sie zaopatrzyc w ta plytke i jeszcze kilka/kilkanascie razy ja przesluchac.
lepiej sie zopatrz Big Grin
wg mnie CI - 8/10

- Dżemik - 10-23-2006

To i tak (jak na SLayera) slabo.

- RamzeS - 10-23-2006

Nie,no bez jaj,spokojnie mozna dać płytce 9/10. Zresztą,Dżemik ,weź sam posłuchaj DOKŁADNIE i oceń.Jak dla mnie płyta jest git.

- Danzig - 10-23-2006

Dżemik napisał(a):To i tak (jak na SLayera) slabo.
to zależy od podejścia ... ja sie nie nastawiłem na miazge w stylu Reign in blood dlatego album miło mnie zaskoczył ... Cult to jeden z najczęściej wysłuchiwany przeze mnie utwór Slayera ... płyta jest naprawde dobra , chociaż przy erekcjach nad Monotheist wypada słabo Big Grin

- statekx - 10-23-2006

Danzig napisał(a):(...)płyta jest naprawde dobra , chociaż przy erekcjach nad Monotheist wypada słabo Big Grin
No bez przesady, oszolomienie Monotheist pada po jakims czasie - swietny album ale trzyma sie tych gora 8/10.
Nowy Slayer w przeciwienstwie nie jest taki monotonny; to piekne szalone lojenie - minimum 9/10.

- Ambivalent - 10-23-2006

statekx napisał(a):
Danzig napisał(a):(...)płyta jest naprawde dobra , chociaż przy erekcjach nad Monotheist wypada słabo Big Grin
No bez przesady, oszolomienie Monotheist pada po jakims czasie - swietny album ale trzyma sie tych gora 8/10.
Nowy Slayer w przeciwienstwie nie jest taki monotonny; to piekne szalone lojenie - minimum 9/10.

IMO ChI to poprostu solidne łojnie, na bardzo dobrym poziomie ale tylko solidne łojenie. "Monotheist" ma TO COŚ co powduje ,ze człowiek schodzi na kolana po odsluchu tej plyty. Wink

- Danzig - 10-24-2006

ja Monotheist słucham od dłuższego czasu bez przerwy i padam na ryj ! ta płyta poprostu zieje złem ! co nie zmienia faktu że CI solidnie łoi dupe ... hmmm tylko jakoś Supremist mi nie wchodzi

- Necro Desecrator - 10-25-2006

Poza Cult,Skeleton Christ i moze jeszcze Eyes... niestety nie rusza mnie ta płyta.Najbardziej nie mogę przeboleć jej początku - jak się ma Flesh Storm do takich arcydziel jak Disciple czy Bitter peace. Sad Chuj by to wszystko strzelił

- Sobota - 10-25-2006

^ co ci się nie podoba w Flesh Storm ? - jak dla mnie to jeden z lepszych numerów na tej płycie.

- RamzeS - 10-25-2006

^Dokładnie,Flesh Storm to totalne zniszczenie !!

- Nevermore - 10-25-2006

Cult>Skeleton Christ>Flesh Storm>Jihad>Supremist>Eyes..>Consfearacy>Catalyst>Catatonic>Black Serenade

Flesh Storm to wymarzony wręcz otwieracz, nie wiem o czym mowisz ND.