Forum Rockmetalshop
Power metal - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Power metal (/thread-power-metal)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Acrid - 11-28-2004

metallgirl napisał(a):a nitghtwish to nie gothic przypadkiem????

Nie, to nie gotyk przypadkiem,..

- LCF - 12-07-2004

Power metal to muza o pedalskich rycerzach, smokach i ksiezniczkach. Wokale (a raczej falsety) mlodych mezczyzn bez jaj (a kazdy taki sam) oraz debilne teksty w nieudolny sposob kalkujace Tolkiena i innych tworcow fantasy. Muzycznie nie byloby tak calkiem najgorzej, gdyby nie panoszaca sie tandeta Big Grin
Porownanie tego do thrashu jest obraza dla tego drugiego. A Manowar to power jak nic, no chyba ze ktos tam sie obrazi to niech bedzie ze to slabiutki heavy Tongue

- metallgirl - 12-07-2004

Ale opisales pieknie gothic,uwazaj,zeby jakies gothiki na przystanku sie na ciebie przypadkiem nie rzucily,jako wcielone w wampirzyce,no oc roznie bywa. Tongue pamietaj czosnek jest skuteczny Big Grin ,a co do nigthwisha to na pewno to nie jest gotyk?? To jekie kapele preferuja myzyke gothicka Question

- aXe Rose - 12-07-2004

LCF napisał(a):Power metal to muza o pedalskich rycerzach, smokach i ksiezniczkach. Wokale (a raczej falsety) mlodych mezczyzn bez jaj (a kazdy taki sam) oraz debilne teksty w nieudolny sposob kalkujace Tolkiena i innych tworcow fantasy. Muzycznie nie byloby tak calkiem najgorzej, gdyby nie panoszaca sie tandeta Big Grin
Porownanie tego do thrashu jest obraza dla tego drugiego. A Manowar to power jak nic, no chyba ze ktos tam sie obrazi to niech bedzie ze to slabiutki heavy Tongue

Wyrażone dobitnie, ale w bardzo dużym stopniu się z Tobą zgadzam. Przede wszystkim nie ma dla mnie nic gorszego w muzyce, niż pisanie o pierdołach. Teksty chociażby Ozzy Osbourne'a są głębokie, osobiste, opowiadają o czymś, co dla każdego człowieka może być ważne; a nie o jakimś dziadku Ganjalfie z LOTR...

- metallgirl - 12-07-2004

Ja tez sie z wami chlopaki zgadzam.Nie wiedze nic nadzwyczajnego napisac piosenke o krolu Artorze,o okroglym stolu i jego lasce Laughing ,i nie podobaja mi sie np.oster riffy z wyciem do ksiezyca,jak lecial Nightwish raz w TV.To moja mama powiedziala,ze pewnie to komputer tym steruje,chociaz zar sie zgodzilam z mama Big Grin ...Skomponuje piosenke o kotku,ze cos tam wlazl na plotek w wersji angielskiej i zawyje do ostrych riffow,nikt sie nie polapie,ze to cover,nawet pomysla ,ze moze jakis nowy zwespol,moze nightinthewc Laughing

- Anonymous - 12-20-2004

metallgirl napisał(a):Ja tez sie z wami chlopaki zgadzam.Nie wiedze nic nadzwyczajnego napisac piosenke o krolu Artorze,o okroglym stolu i jego lasce Laughing ,i nie podobaja mi sie np.oster riffy z wyciem do ksiezyca,jak lecial Nightwish raz w TV.To moja mama powiedziala,ze pewnie to komputer tym steruje,chociaz zar sie zgodzilam z mama Big Grin ...Skomponuje piosenke o kotku,ze cos tam wlazl na plotek w wersji angielskiej i zawyje do ostrych riffow,nikt sie nie polapie,ze to cover,nawet pomysla ,ze moze jakis nowy zwespol,moze nightinthewc Laughing
Z tym że Nightwish to nie power

- aXe Rose - 12-20-2004

DeMoN.|. napisał(a):
metallgirl napisał(a):Ja tez sie z wami chlopaki zgadzam.Nie wiedze nic nadzwyczajnego napisac piosenke o krolu Artorze,o okroglym stolu i jego lasce Laughing ,i nie podobaja mi sie np.oster riffy z wyciem do ksiezyca,jak lecial Nightwish raz w TV.To moja mama powiedziala,ze pewnie to komputer tym steruje,chociaz zar sie zgodzilam z mama Big Grin ...Skomponuje piosenke o kotku,ze cos tam wlazl na plotek w wersji angielskiej i zawyje do ostrych riffow,nikt sie nie polapie,ze to cover,nawet pomysla ,ze moze jakis nowy zwespol,moze nightinthewc Laughing
Z tym że Nightwish to nie power

Jak nie power, to co? Wink

- Anonymous - 12-20-2004

tyle razy już to było przerabiane: melodic z elementami gothic
Ps:mają kilka fajnych piosenek, co nie znaczy że to słucham

- Katiria - 12-22-2004

Coście się tak uczepili tego Nightwisha??? :? :? :?

- milka2 - 12-25-2004

Power Metal? kiedyś tak..na dzień dzisiejszy z power'u słucham tylko Children Of Bodom i Nightwish'a (tak tak,Nightwish to power..gotyk to coś takiego jak Tristania,Theatre Of Tragedy, czy też Dead Can Dance.. a Nightwish "troszke" sie różni od tego.. Surprised )

- Atreju - 12-25-2004

To żart prawda? Powiedz, że to żart... :?

- milka2 - 12-25-2004

Atreju napisał(a):To żart prawda? Powiedz, że to żart... :?
skoro nalegasz ..
TAK TO JEST ŻART Rolleyes

- LCF - 12-25-2004

Milka2 swieta ci zaszkodzily, idz troche otrzezwiej, a jak wrocisz to sklec jakiegos niedebilnego posta.

- Anonymous - 12-25-2004

LCF napisał(a):Milka2 swieta ci zaszkodzily, idz troche otrzezwiej, a jak wrocisz to sklec jakiegos niedebilnego posta.
też tak myśle, to co napisałeś to nieprawda, od kiedy children of bodom grają power?? Rolleyes

Re: Power metal - hegemon88 - 12-25-2004

seth napisał(a):kto slucha power metalu ... zespoly typu Nightwish, Within Temptation ...
pzdr

Nie znam, ale i tak uwazam je za pedalskie zespoly.

Zapusc Sorcerer, poczuj roznice.