-
Kamael - 05-27-2005
http://muzyka.onet.pl/mr,1104221,wiadomosci.html
Może po słabiutkim poprzednim albumie teraz Kazik wrócił do dobrej formy? Jego płyty solowe zawsze były dla mnie gorsze od tych Kultu czy KNŻtu, ale i tak z chęcią z tą nową po wydaniu się zapoznam.
-
hier_kommt_die_sonne - 05-27-2005
Kamael napisał(a):Jego płyty solowe zawsze były dla mnie gorsze od tych Kultu czy KNŻtu, ale i tak z chęcią z tą nową po wydaniu się zapoznam.
Zgadzam sie. Również czekam na nowe dzieło Kazika, ktory jest dla mnie mistrzem słowa ;]Zobaczymy, czy los sie odmieni ;]
-
distant thunder - 06-27-2005
Cytat:Zobaczymy, czy los sie odmieni ;]
Nowa płytka jest naprawdę dobra. Ból, DD, Co się stało z naszym panem - to utwory które mogłyby się w ogóle nie kończyć. Jest też parę zgrzytów - choćby ostatni kawałek - bez komentarza

Swoją drogą - 41 też mi się podoba.
Cytat:czytał ktoś "Kult Kazika" ?? swietna książka ! wszystko o Kulcie, pierwsze nieudane występy, cenzura, trasy koncertowe itp. naprawdę polecam. szcególnie fotki są ciekawe - np. Kazik w '80 roku, chudy młodziak, zupełnie nie podobny do dzisiejszego Kazika...uśmiac się można
Czytałem, i to kilka(naście?) razy. Najlepsza to jest fotka Kazika- niemowlaka na rękach ojca (1963r)

[/quote]
-
Beast King - 06-27-2005
Lubię Kazika, ma fajne teksty (ciekawe tylko dlaczego moi kumple najczesciej śpiewają "220v"

) Moja ulubiona piosenka w jego wykonaniu to "Celina" (jakżeby inaczej)
-
Wierzbok - 06-27-2005
Co tu się rozpisywać... Mógłbym wiele rzeczy napisać, ale byłby to standad: że to pierwszy "poważny" zespół w moim życiu itd.
Lubię praktycznie wszystkie rzeczy, ale nie trawię "41"- jest przekombinowana, w ogóle nie przypadła mi do gustu. Z kolei "Piosenki Toma Waitsa" to jego najlepszy album solowy.
"Los się musi odmienić" jeszcze nie słyszałem. Czekam przede wszystkim na nowy Kult po długim milczeniu.
Aha, no i koncerty- zawsze na poziomie :!:
-
seelenleib - 06-27-2005
taa szacunek dla Kazika jak najbardziej...
coprawda nie powiem zebym go osatnio sluchal, ale swoje w zyciu przesluchalem

a i teraz jak gdzies w radiu zagraja to potrafi milo zaskoczyc jakims zgrabym tekstem (zawsze lubilem teksty Kazika)
Wzór -
Czarna - 06-27-2005
Kult to jeden z lepszych polskich zespołów punk-owych czy jak ktoś woli punk-rockowych...Zroblili kawał dobrej roboty, zmienili w jakis sposób przekonanie ludzi o naszej polakiej muzyce ("żulowskiej"

)
Pokazali że można pisać dobre teksty nie tylko o tym jakie życie jest złe , ale też o tym że życiem nie trzeba sie przejmować bo ono się i tak zmieni...
Uważam że są naprawde warci uwagi...
-
kaya - 06-27-2005
Kult... mogę słuchać zawsze i wszędzie.. początkowo nie mogłam sluchac Salonu Recreativo, ale jak to bywa z Kultem - im lepiej sie wsluchasz, tym bardziej ci sie spodoba..
Z projektami Kazika bywa różnie.. 41 srednio mi podpasował, ale widac sie jeszzce niedostatecznie wsłuchałam

Gorzej z "los musi się odmienić" jakoś dziwnie mi brzmi ta "jeszcze polska nie zginęła", widać jestem tradycjonalistką w tej kwestii

ale w sumie plyta ciekawa. osobiście polecam
no i idę sobie zapuścić "lewe lewe luff"
-
Kamael - 07-11-2005
Oglądaliście wczoraj na TVP2 transmisję z koncertu Kultu na Festiwalu Teatralnym na poznańskiej Malcie?
Ja sobie obejrzałem i mi się podobał. Kazik w dobrej formie, świetna sekcja dęta, podobnie jak gra klawiszowca Grudy, którego, co mnie bardzo bolało, niestety realizator w ogóle nie pokazywał. Nie podobało mi się jedynie wykonanie "Grzesznika", za to "Arahja", "Celina" i inne wypadły bardzo dobrze.
-
Beast King - 07-11-2005
Oglądałem przez kilka pierwszych utworów, ale padnięty byłem i poszedłem spać. Ale podobało mi się
-
Pearl - 07-12-2005
Oglądałam. Bardzo mi się podobało. Nagrałam sobie na video nawet

Chyba dzięki temu zacznę słuchać Kultu. Na razie ściągnęłam sobie kilka darmowych mp3 z ich stronki, a teraz będę zbierać kasę na płytki. I zacznę chyba zakupy od tych starszych, bo wszyscy je wychwalają

/a te mp3 ze strony bardzo fajne też. Dziwne, że wcześniej nie zaczęłam słuchać tego zespołu. Może dlatego, że nie bardzo podchodzą mi dokonania solowe Kazika. Nie wiem zresztą. Teraz trzeba naprawić błędy młodości

A tego KNŻ też jeszcze nie słyszałam.
-
Kamael - 07-12-2005
Pearl napisał(a):A tego KNŻ też jeszcze nie słyszałam.
A żałuj, bardzo dobry to był zespół, szkoda, że już nie grają. "Legenda Ludowa", "Tata Dilera", czy "Nie ma litości" to już dla mnie utwory wręcz kultowe (hehehe). Tak więc ja gorąco polecam ;].
-
Pearl - 07-12-2005
To będę kupować na zmianę ... Jedna płyta Kult, jedna płyta KNŻ, jedna płyta Kult, jedna płyta KNŻ, jedna płyta ...
-
Kamael - 07-12-2005
Pearl napisał(a):To będę kupować na zmianę ... Jedna płyta Kult, jedna płyta KNŻ, jedna płyta Kult, jedna płyta KNŻ, jedna płyta ... 
Nie no, KNŻ ma tylko trzy płyty, więc szybko będzie po problemie ; ).
-
distant thunder - 07-12-2005
Cytat:Nie no, KNŻ ma tylko trzy płyty, więc szybko będzie po problemie ; )
Trzy studyjne plus rewelacyjna koncertówka
Wg mnie najlepsze jest
Porozumienie Ponad Podziałami, chociaż pozostałe też trzymają poziom 8) [/b]