Forum Rockmetalshop
Samael - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Samael (/thread-samael)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- pchla - 05-09-2005

raczej chodziło o to że on przytakuje bo ni echce mu sie komentować ..... a jako rasowy statsiarz musiał napisać posta Big Grin

- LCF - 05-09-2005

Ahaha, rzucasz sie jak wsza na powrozku a nie zrozumiales w ogole mojego ironicznego posta.
Nie chce mi sie tlumaczyc. Jak chcesz to sie zastanow, kluczowy jest tu cytat: takie klimaty mnie raczej niekreca, chociaz i tak lepsze od reszty black metalowych hords

- Skoczek - 05-09-2005

Cytat:Ahaha, rzucasz sie jak wsza na powrozku a nie zrozumiales w ogole mojego ironicznego posta.
Nie chce mi sie tlumaczyc. Jak chcesz to sie zastanow, kluczowy jest tu cytat: takie klimaty mnie raczej niekreca, chociaz i tak lepsze od reszty black metalowych hords

Dobra oki moze i zle zrozumialem sorry...

- LCF - 05-09-2005

Raz wkurzony, raz potulny, ach ta dzisiejsza mlodziez Wink
Zeby nie bylo- zdanie " takie klimaty mnie raczej niekreca, chociaz i tak lepsze od reszty black metalowych hords" uwazam za absolutny idiotyzm lub co najwyzej glos czlowieka ktory nie zna sie lub jest ignorantem.

Pchla- ja statsiarz? Myslisz ze mi na tym zalezy? Jak chca to mi moga licznik wyzerowac, leje na to.

- pchla - 05-09-2005

to fajnie ;] ( to forum jest na tyle normalne że liczników nie ma na wierzchu...- respect

- Hallvard - 11-30-2005

Jak dla mnie stary Samael , jak i nowy ma cos w sobie...Blood Ritual brzmi swietnie..szczegolnie podoba mi sie kawalek:"Bestial Devotion"...ciezki i wolny...swietny...a ostatnio bedac w cholernie drogiej Norwegii :? zakupilem sobie (w jakims zapuszconym sklepiku w piwnicy, gdzie w kartonach leza plyty, a koszulki pozwijane w koncie Tongue) "Eternal"...bo byl za 90 koron Tongue i mam pare utworkow do ktorych chetnie wracam...czasem jednak ta elektronika mnie irytuje, no ale ogolnie nie jest zle Big Grin

- spellbound - 11-30-2005

stary, nowy samael.... i jeden i drugi genialny, w swoim czasie najlepsza blackowa kapela, obecnie najlepsza industrialna... nie kazdy musi to lubic, ja owszem Big Grin mam nadzieje ze na nastepna plyte nie bedzie trzeba czekac tyle czasu co na Reign of Light

- fetus - 01-19-2006

spellbound napisał(a):stary, nowy samael.... i jeden i drugi genialny, w swoim czasie najlepsza blackowa kapela, obecnie najlepsza industrialna... nie kazdy musi to lubic, ja owszem Big Grin mam nadzieje ze na nastepna plyte nie bedzie trzeba czekac tyle czasu co na Reign of Light
ostani album samael nie przypadł mi do gustu traktuje to raczej jako rogrzewke przed kolejnym skokiem w nieznane najpierw jednak skok na kasę . eternal jest za to bardzo dobrą płytą choć nie przebił passage który jest nabardziej wybitną produkcją jak dla mnie. w swoim czasie samael nie był najlepszą black metalową kapelą choć dwa pierwsze albumy były genialne tak jak genialny COO - wiec lubię samael ale do eternal w trzech postaciach za kazdym razem porcja ciekawej orygnialnej muzyki, czekam na następne pełne wydawnictwo z nadzieją że nie zaserwuja ponownie odgrzewanych kotletów.

- spellbound - 01-20-2006

fetus napisał(a):w swoim czasie samael nie był najlepszą black metalową kapelą choć dwa pierwsze albumy były genialne tak jak genialny COO

no niby o gustach sie nie dyskutuje... ale jaka kapela kolo roku 1990 grala black na wyzszym poziomie? bo jakos sie nie moge doszukac

- RamzeS - 01-21-2006

spellbound napisał(a):
fetus napisał(a):w swoim czasie samael nie był najlepszą black metalową kapelą choć dwa pierwsze albumy były genialne tak jak genialny COO

no niby o gustach sie nie dyskutuje... ale jaka kapela kolo roku 1990 grala black na wyzszym poziomie? bo jakos sie nie moge doszukac
Dokładnie.W owym czasie SAMAEL raczej nie miał konkurencji.Zresztą nawet po latach WH brzmi lepiej i bardziej świeżo niz 99 % norweskich gówien.

- Emperor's Return - 01-21-2006

Blekowy płyty świetne; Rebelion, Exodus, Passage najlepsze... Potem gówno w stringach...

- Krystian - 03-03-2006

A co myślice o Era One? słyszał ktoś w całości czy tylko te dwa kawałki do pobrania ze strony Samaela. Jak dla mnie to sa takie sobie, ale może reszta płyty jest lepsza. Musze sie zaopatrzyc.

- Scully - 03-03-2006

Podobało mi się do 'Eternal'. ROL to pomyłka, więc zawieszam zaiteresowanie nowymi wyczynami tej kapeli na czas nieokreślony...

- AEnema - 03-04-2006

wole starego Samaela. kropka

- maharet - 03-18-2006

No ja zdecydowanie preferyję 3 pierwsze płyty, potem to już nie za bardzo mi się podoba. Chociaż "Black trip" było niezłe, szczególnie ten skaczący basista.