-
Helu - 02-10-2005
siemka ja gram 2,5 roko miszczowsko się gra ale początki są troodne
p.s. na jakim sprzęcie gracie????????????
-
Aeroth - 02-10-2005
amati + blachy twistery + pały Vatery + uber perkusista [czyli ja] + dywanik szary + statywy yamaha + uchwyt na piwo + naciągi remo + evans g1 na werblu.
-
Helu - 02-10-2005
niech zgadne uchwyt na piwo to pewnie pearl`a
kurde czasami żałuje że nie mam trzech
w dwóch pałki a trzecia browarek
przyjemne z... pożytecznym
-
Mahogany - 02-20-2005
Zawsze chciałam spróbować grania na perkusji. Co prawda nie mam zielonego pojęcia o tym, ale to nie zmienia faktu, że strasznie ciągnie mnie do bębnów.
-
Helu - 02-20-2005
jak cie ciągnie to na co czekash pałki w dłoń i stukać po wszystkim co się da a zamiast browarka odkładać kase na zestawik albo chociash na werbel centrale i hi hat polecam
-
Aeroth - 02-20-2005
kup sobie polmuza za 200zł i jedziesz.
-
tix - 02-22-2005
aeroth: rozwin mysl: naciagi remo :] jakie konkretnie? qrfa ja swoich garow za chuj nie moge wystroic.. albo sa takie chujowe (w co nie weirze ;p albo te naciagi takie zjeabene..
) zastanawiam sie nad kupnem Ambasadorow na werbla (coated).. ale jak mam werbel 14,5 a w sklepie pisze 14 no to jak to jest?
btw moj zestaw to neiwiem czy pisalem ale najwyzej sie powtorze:
Mapex Q Standard (12", 13", 16", 22") + Sabian Solar (crash, ride, hh) + naciagi (yy na 12 jakis evans chyba i na 13 tez - koles gdzie wynajmujemy salke dal mi bo zmienial akurat ;p, na 16" mam mapexowskie , tak samo na reszcie
) wydaje sie ze brzmi chujowo.. no ale eniwem, moze to tylko takie pomieszczenie? 5m na 5m i wys. 2m, hm..
-
Aeroth - 02-22-2005
To są Weatherkingi chyba [napisów już prawie nie widać
] gdybym to ja decydował o naciągach to bym na tomach trzasnął Evans G2 a na stopie Emada a na berbelku musze zmienic chujowego Everplaya na Evansa g1. Nie lubie tych Remo wolałbym Evansy właśnie albo Aquariany.
czemu ich wystroić nie możesz? problemy z 13"? trzeba było brać zestaw Fusion
-
tix - 02-22-2005
wogole nie umiem stroic ;]
ale jakos tomy mi sie udalo nastroic ;p (i think so) ale ciagle mi sie wydaje ze chujowo brzmi wszytko, sczegolnei berbel eeh taki poglos ma.. i wogole zlewaja sie dzwieki jak szybciej jade jedynkami eehh musze kogos wziasc do nastrojenia bo qrde mamy za 3 tyg grac koncert w szkole *moj pierwszy* ;p i przydaloby sie jakos fajnei wystroic , nie bede pozyczal Pearl Export z salki prob bo qrde mam swoj sprzet ;DDD yyyyhh ale talerze wezme,.. no ale wracajac do tematu.. eee uzywasz twina? to tak btw, ekhm teraz sprawdzilem naciagi, 12" to weatherking jakis tam (starte ;p) z takim czarnym okregiem a 13" to tez remo jakis ale qrde nic niewidac juz, jest tam taki pasek cienki dookola naciagu ;p fajnnie brzmi, choc bardzo wypukly juz jest i znisczony troche zreszta tamta 12" tez.. oke tutaj jest fotka tych garow (
http://www.aporia.pl/~tornax/iron/images/grudzien04/73.jpg to sa te, pieknie widac naciagi moje
i tu
http://www.aporia.pl/~tornax/iron/images/grudzien04/72.jpg btw, to nie ja na fotkach ;p) a na werblu co za naciag tam jest? ten ambasador coated sie nie sciera do przezroczystosci - niewiesz?
eee sie rozpiaslem
pozdro 666
-
Mahogany - 02-24-2005
Perka jest fajna, ale chyba mimo wszystko nie dla mnie... Wolę skoncentrować się na basie.
-
Aeroth - 02-24-2005
tix napisał(a):wogole nie umiem stroic ;] ale jakos tomy mi sie udalo nastroic ;p (i think so) ale ciagle mi sie wydaje ze chujowo brzmi wszytko, sczegolnei berbel eeh taki poglos ma.. i wogole zlewaja sie dzwieki jak szybciej jade jedynkami eehh musze kogos wziasc do nastrojenia bo qrde mamy za 3 tyg grac koncert w szkole *moj pierwszy* ;p i przydaloby sie jakos fajnei wystroic , nie bede pozyczal Pearl Export z salki prob bo qrde mam swoj sprzet ;DDD yyyyhh ale talerze wezme,.. no ale wracajac do tematu.. eee uzywasz twina? to tak btw, ekhm teraz sprawdzilem naciagi, 12" to weatherking jakis tam (starte ;p) z takim czarnym okregiem a 13" to tez remo jakis ale qrde nic niewidac juz, jest tam taki pasek cienki dookola naciagu ;p fajnnie brzmi, choc bardzo wypukly juz jest i znisczony troche zreszta tamta 12" tez.. oke tutaj jest fotka tych garow ( http://www.aporia.pl/~tornax/iron/images/grudzien04/73.jpg to sa te, pieknie widac naciagi moje i tu http://www.aporia.pl/~tornax/iron/images/grudzien04/72.jpg btw, to nie ja na fotkach ;p) a na werblu co za naciag tam jest? ten ambasador coated sie nie sciera do przezroczystosci - niewiesz?
eee sie rozpiaslem
pozdro 666
ten na 13" to Pinstripe
na 2 zdjeciu co jest werbel to ja Evansa widze
ale u mnie sie do przezroczystosci scierał
Werbel od Mapexa Q jest powiedzmy "taki se" ale podciągnij górę, opuść dół. naprawde nieco poluznij sprezyny to nie będzie "PĘĘĘĘ" a takie lekkie metaliczne nadaje charakteru.
Twina nie używam, kupię sobie może przed wakacjami jeszcze mapexa xlp-18 to poszaleję troche
Znajdz jakiegos doswiadczonego perkmena niech ci wystroi.
jak masz oryginalne naciągi w tym Mapexie to zmien je na jakies Aquariany czy inne Evansy [ja tam remo nie lubie bo wole te dwie] albo Attacki tanie a dobre a na stopke Evans Emad [tak jak w pearlu z drugiego fotosa]
*Arion: edytuj posty ;}
-
Cichy - 03-09-2005
Witam braci swoich. Ja gram na perce pol roku. Wiec jak na razie w sumie amatorka. Kurcze jak widze jakim wy tu sprzeciorem dysponujecie to tylko sie za glowe zlapac. Ja posiadam bebny polmuzka naszego (centrala 20" bez przedniego naciagu
) Crash/Ride 18"- Polmuz: Crash Orion Twister Crash 16" . Wiec jak widac kal. Ale co tam. Poczatki chyba zawsze takie sa. Pozdro dla wszystkich. A... jakbz ktos mial obrecz do centralki 20" to bylbym wdzieczny za kontakt.
-
Aeroth - 03-11-2005
ja dzisiaj w szkole (Tuxford kolo Nottingham) gralem na nowiusienkim Pearlu Mastersie. Komentarz: O KURWA.
w szkole maja taki sprzet... no ale musze to wykorzystac
Dzisiaj mialem zajecia z klasa art. (glownie z muzyki bo akurat z tymi bardziej trzymam a mozna wybrac) wiec w tym tygodniu mam lekcje perkusji za free. Ja nie wracam
-
tix - 03-11-2005
co tam robisz?
-
Aeroth - 03-12-2005
tix napisał(a):co tam robisz?
pojechalem do znajomych z ktorymi gram jutro koncert wlasnie zaraz wychodze bo o 22 gramy. mamy przygotowane kilka niezlych kawalkow: Du hast rammsteina ale i Metalheart Dimmu. Mamy tez 2 nasze kawalki. powinnismy sie zmiescic w limicie bo mamy 20 minut tylko :/
Raczej nie wygramy bo podobno maja tutaj jakis naprawde wypasiony zespol no ale koncert w anglii. mrr