Forum Rockmetalshop
Obrzydliwy film - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: Obrzydliwy film (/thread-obrzydliwy-film)

Strony: 1 2 3 4 5

- KlaudiaVanKilmister - 01-21-2008

zeby na temat, to uwazam ze tashaki miike, ktory nakrecil..zapomnialam tytulu i niechce mi sie szukac. tej filmy ktory zostal nakrecony do serii masters of horror. film byl tak obrzydliwy,ze nie chcieli go puscic w tv. jak dla mnie byl obrzydliwy i dosc dziwny. ale zeby taki straszny itd, to ja nie wiem. zapewne puszczali ta serie o 19-20-stej.

- seelenleib - 01-21-2008

z jego filmow to tylko Happiness Of The Katakuris mi sie podoba i to nie horror jest. generalnie horrory sa chujowe/nudne. evil dead 2 za to mi sie podobal na maxa jako wyjatek Smile i niedawno widzialem tez Kairo/Pulse Kurosawy (Kiyoshi nie Akira) - tez niezly film, tylko wlasnie film a nie horror..

spadaj. horrory sa super. ale jesli sie nastawisz "nie-bede-sie-bac-bo-czego" to napewno sadzisz ze sa chujowe. ale jesli sie nastawisz dobrze na tefilmy, to mozna je naprawde lubic Big Grin . nie mowie,ze sie trzeba bac czy cos,ale z takim nastawienie, nie dziwie sie,ze ich nie lubisz. ale to gust. polecam Shutter'a. chyba to jedyny film na ktorym sie naprawde balam. nie wpominam juz o kregu (japonski) ktory mi zniszczyl zycie. ogladnie go w wieku 10 lat nie bylo najlepszym pomyslem. Crying or Very Sad dlatego ogladam hamerykanskie filmy, od japonskich trzymam sie raczej z daleka.

- Tomash - 01-21-2008

KlaudiaVanKilmister napisał(a):naprawde jest to taki hardcore'owy filmy?

Nie jest aż taki hardkorowy, ale w przeciwieństwie do "dzieł" typu "Toxic avenger" czy "Evil dead" jakieś tam emocje wywołuje. Ja to kiedyś luźno z emula ściągnąłem.

Evil dead jakos mi sie strasznie nie podoba, ale Toxic avanger jest nawet fajny Big Grin , w kazdym badz razie jedynka. dwojka taka se, a trojki i czworki nie ogladalam.

- Frieda - 01-22-2008

Taki mega obleśny film, która aż wyłączyłam (bo miałam 13 lat i bardzo słaby żołądek =p) leciał kiedyś na canal+ (około 2000r.) i niestety nie pamiętam jaki mial tytuł, ale OTO CO ZAPAMIĘTAŁAM =D

W pewnym zakładzie, jakaś kobieta została wciągnięta przez magiel (taki wypadek, chyba zaczepiła fartuchem)wciągało ją to i wciągało, ona krzyczała, koleżanki z pracy, probowły jej pomóc, już nie miala ręki (zmiażdzona) już ją prawie całą, one jednak dalej dalej ją "ratują" no... aż wkońcu cała w tym zniknęła... po wszystkim wezwano na miejsce jakiegoś gostka (może detektyw?) i pokazano, to mięsko które z pani zostało =D on na to spojrzał i puścił ślicznego pawia, ktorego też widzom pokazano w całej doskonałości od początku do końca.
Dziwnie sie poczułam po tych scenach i sobie darowałam ^^

- seelenleib - 01-22-2008

Frieda napisał(a):Taki mega obleśny film, która aż wyłączyłam (bo miałam 13 lat i bardzo słaby żołądek =p) leciał kiedyś na canal+ (około 2000r.) i niestety nie pamiętam jaki mial tytuł, ale OTO CO ZAPAMIĘTAŁAM =D

W pewnym zakładzie, jakaś kobieta została wciągnięta przez magiel (taki wypadek, chyba zaczepiła fartuchem)wciągało ją to i wciągało, ona krzyczała, koleżanki z pracy, probowły jej pomóc, już nie miala ręki (zmiażdzona) już ją prawie całą, one jednak dalej dalej ją "ratują" no... aż wkońcu cała w tym zniknęła... po wszystkim wezwano na miejsce jakiegoś gostka (może detektyw?) i pokazano, to mięsko które z pani zostało =D on na to spojrzał i puścił ślicznego pawia, ktorego też widzom pokazano w całej doskonałości od początku do końca.
Dziwnie sie poczułam po tych scenach i sobie darowałam ^^

Tobe Hooper - The Mangler (1995)

http://imdb.com/title/tt0113762/

Plot Outline:
A laundry folding machine is possessed by a demon from Hell.

lipa jakich malo..

- Sobota - 01-22-2008

Maglownica czy co ?

- Frieda - 01-22-2008

=D

Chętnie sobie przypomnę tą lipę Big Grin

- KlaudiaVanKilmister - 01-22-2008

jedynym powodem, dla ktorego obejrzalam ten film, byl ze gra tam aktor co gral freddy'ego. niby na podstawie ksiazki stephena kinga, ale film nie jest dobry ...mym zdaniem.

- IstnyKurwaRomantyk - 01-22-2008

ja ostatnio ogladalem filmik jak ruscy naziole odrzynaja nozem glowy 2 cyganom i to byla jedna z najgorszych rzeczy jakie widzialem

zobacz sobie lepiej japonskie filmy typu flaki/szalency. tam naprawde mozna spotkac obrzydliwe rzeczy. Idea

- IstnyKurwaRomantyk - 01-22-2008

no dobra, tylko po co mialbym to ogladac?

bo to moze byc jeszcze gorsza rzecz z najgorszych rzeczy jakie widziales.

- raf667 - 01-22-2008

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):ja ostatnio ogladalem filmik jak ruscy naziole odrzynaja nozem glowy 2 cyganom i to byla jedna z najgorszych rzeczy jakie widzialem

o fuj tez to widzialem