-
pissant - 08-24-2004
PALP FIKSZYN,widziałemn go chyba z 20 razy. SKAZANI NA SHAWSHANK. ale totalnym zabójcą umysłow był SIE
7EM.
-
TisH - 08-31-2004
Ojjjjjj duzo tego bedzie. Kolejnosc przypadkowa, z wyjatkiem tego pierwszego:
"Crna macka, beli macor" czyli "Czarny kot, bialy kot" Emira Kusturicy
"Undreground"
"Shrek #1"
"Requiem 4 a Dream" - po obejzeniu trzeslam sie jak galareta. No bo wyobrazcie sobie, ze ogladacie TAKI film po "Night At The Roxburry"...!

hock:
"Las Vegas Parano"
"Dazed & Confused"
"Patriot Games"
"LOTR" - szczegolnie pierwsza czesc, ze wzgledu na obecnosc Boromira
"The Emperor's New Groove" - z polskim dubbingiem!
"Spy Games"
"American Beauty"
"Helen of Troy" - o wiele lepszy film niz "Troy" :!:
"Sleepy Hollow"
"Le Pacte des loupes"
"Vidocq"
"The Gathering"
"Mis"
"Brunet wieczorowa pora"
"Rozmowy kontrolowane"
"Kingsajz" - za Szuflandie!
"Merlin" :!:
Filmy Quentina Tarantino i Monty Pythona.
Eeeeee, to by bylo na razie tyle...
-
Heartagirl - 09-04-2004
Bardzo lubię LOTR (ale to chyba większość lubi), Star Wars (ale te pierwsze części tzn.
Nowa Nadzieja,
Imperium Kontratakuje i
Powrót Jedi),
Uciekająca panna młoda,
Notting Hill, filmy z Johnnym Deppem (np.
Dziewiąte Wrota i
Sekretne Okno) i Orlando Bloomem.
Podobają mi się też filmowe musicale np.
Grease, Saturday Night Fever, Blues Brothers (obie części).
-
Kódzó - 09-07-2004
1. Fight Club
2. Dzień Świra
3. Martwica Mózgu
(teraz kolejność przypadkowa

)
Ichi the Killer
Eraserhead
Blair Witch Project
Human Traffic
Equilibrium
Siedem
Braterstwo Wilków
Większość STARYCH Polskich filmów (typu Rejs ;p)
Symetria
DIL
Blow
Monty Pythony
Pulp Fiction
Obcy
Predator (tylko cz. 1)
jak wcześniej: Człowiek z księżyca
Truman Show
Braveheart
Helikopter w ogniu
Szeregowiec Ryan
Wielka czerwona jedynka
Kiedy milkną fanfary
-
Filon - 09-10-2004
"Funny games" taki nosil tytul to dzielo, gdyz dla mnie to nie jest film jest to dzielo i w mojej videotece zajmuje pozycje nr 1. oto krotka recenzja nien mojego autorstwa.
"Funny Games" to brutalny film w którym nie widzimy samego aktu przemocy, tylko jego efekty (kino o przemocy bez przemocy) - głównie zachowanie ludzi których ona dotyka, ludzi bezsilnych wobec horroru który doświadczyli w momencie najmniej spodziewanym. Jaka jest reakcja matki która widzi śmierć swojego dziecka, jaka jest reakcja męża który godzi się na obnażenie swojej żony, jaka jest reakcja dziecka widzącego martwą koleżankę, ... Takie sceny pokazuje widzowi Haneke. Charakterystyczna jest też sama budowa filmu: zwroty/gesty bezpośrednio do widzą, manipulowanie przebiegiem akcji. Na końcu filmu akcją się zapętla, historia ma się powtórzyć... W tle muzyka poważna i ostrzejsze brzmienie, miłość i śmierć, dobre wychowanie (przynajmniej pozornie) i przemoc - kino kontrastu.A tytuł? Czy kontrastuje? Na pewno, ale jako "funny games" określić można chyba gierki w jakie zabawiała się para dręczycieli,zabójców i sadystów - dla nich to była dobra zabawa. "Funny Games" to kino niezwykłe, ale nie dla każdego.
Od siebie bym tylko dodal tyle iz film nie ma zadnych dluzyzn i akcja zaczyna sie rozgrywac juz od pierwszych minut filmu.
Zachecam goraco do obejrzenia tego fimu.Jest to film mocny i jezeli ktos szuka happy endu, flagi amerykanskiej, heroicznych postaw wyolbrzymionych poprzez wzniosloa muzyke niech sobie od razu daruje.
a tak pozatym lubie bardzo kino europejskie.stronie od hollywodzkich shitow ; )
-
sweet_nurse - 10-09-2004
Wywiad z wampirem!
Siedem
Fight Club
Efekt motyla
Forrest Gump
21 gram
12 małp
Milczenie owiec
(happy three friends)
-
sweet_nurse - 10-09-2004
zapomniałam o Where is Nemo? !
Re: Da best -
Assassin - 10-09-2004
dinex napisał(a):A moze tutaj napiszecie filmy, ktore Waszym zdaniem sa najlepsze, najbardziej wbily sie Wam w pamiec, do ktorych chetnie wracacie.
A no IMO wiecznie kultowy "URODZENI MORDERCY" i nie dlatego, że taki cool tytuł, strzelają się i w ogóle

, ale za głęboki przekaz i treść, których przeciętny teofilec pedofilec nie pojmie swą móżdżycą.
Ponadto
CONAN BARBARZYŃCA za za***sty klimat (czyżby Blood on Ice ??) , soundtrack, główne postacie z Thulsa Doom m.in
13 WOJOWNIK, wiadomo, wikingowie, berzerkowie (czy wandalowie, czy jak oni mieli

), kto widział ten wie
PRZYLĄDEK STRACHU za kunszt aktorski De Niro odgrywającego rolę psychopaty opętanego żądzą zemsty
BRAM STOCKER'S DRACULA, czyli miłość i krew
...
...nie, nie wymieniam dalej, bo z półki wygląda mi jeszcze z kilkadziesiąt filmów 8) 8)
-
tayuki - 10-11-2004
Właśnie sie zastanawiam czy nie odpowiadałm już na podobny post bo mi sie te wszystkie fora mieszają :?
anyway:
blues brothers (we're on a mission form god!)
bad taste + brain dead (kto oglądał ten wie dlaczego XD!)
amores perros (...!)
strictly ballroom (jeden z tych filmów obejrzanych na Ale Kino! po parę razy, całkiem przyzwoite)
hero (tak, ten chński)
chłopaki nie płaczą (mały odchył w kierunku bardziej komercyjnego kina)
w zasadzie wszystko wspaniałego reżyera Takeshi'ego Kitano
Requiem dla snu.
i jeszcze parę
-
v_lucifers_lover - 10-12-2004
uwielbiam:
co gryzie Gilberta Grape'a? moge go ogladac w nieskonczonosc ;]
The Ring- na pewno znacie, jest przerazajacy..ale tylko ten japonski sie liczy ;]
Piekny umysl
podaj dalej- uwielbiam malego haleya a na koncu sie poplakalam
trzynastka
i zwiariowany piatek ;D
em...i w sumie chyba tyle na razie starczy ;P pozniej przypomne sobie inne sporo ich bylo _-_"
-
Prisca - 10-12-2004
Święci z Bostonu
Milczenie Owiec
7
LOTR
Ice Age
Seksmisja
Braveheart
Efekt Motyla
Nieśmiertelny [praktycznie wszystkie cześci]
King Arthur
Desperado
i zapomniałam pewenie kilku. Dodam jak sobie przypomnę.
-
Vlkodlak - 10-16-2004
jak mogłam nie zauważyć tego topiku...
Moje ulubione, najlepsze filmy to
Stara saga Gwiezdnych Wojen.. na tym się wychowywałam

Braterstwo Wilków - co za klimat, a jaka muzyka

Vidocq - klimat, obrazy, kolory
Amelia - po prostu trzeba zobaczyć

Władca pierścieni - pomimo pewnych przeróbek i niezgodności z książką, to film robi wrażenie
Donnie Darko - schiz
Shrek obie części
Pewnie by się jeszcze tego troszkę znalazło, ale nie pamiętam ( ZNOWU!

)
-
Miriam - 10-16-2004
Wczoraj dostałam od koleżanki "Tańcząc w ciemnościach" na CD i dzisiaj obejrzę. Podobno film jest mocny... Jak obejrzę podzielę się wrażeniami
-
Miriam - 10-17-2004
No i obejrzałam... Wrażenia? Film był świetny. Rewelacyjna kreacja Bjork, specyficzny kilmat, duża dawka emocji... Polecam (i jeszcze jedno: jest to film raczej dla ludzi o mocnych nerwach)
BTW: Niedawno miałam okazję obejrzeć "The Wall" - moim skromnym zdaniem jest to arcydzieło...
-
MasterGrucha - 10-17-2004
Pasja, Gibsona - niesamowity film... trudno opisać tą ciszę która panowała na sali kinowej, nikt nic nie mówił, jedyne co było słychać to płacze i szlochanie ludzi. Po wyjściu z kina przez cały dzień czułem się dziwnie - to się chyba nazywa katharis (zdaje mi się że coś takiego właśnie przeżyłem).
Jeśli chodzi o inne filmy to wymienie kilka:
- Instynkt
- Nożownik
- Siedem
- Łzy Słońca
- Helikopter w ogniu (Black Hawk Down)
- cała Saga Gwiezdych Wojen
- Matrix (jedynka)