Forum Rockmetalshop
Zespoły, zespoły ... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Zespoły, zespoły ... (/thread-zespo%C5%82y-zespo%C5%82y)

Strony: 1 2 3 4 5

- SML - 06-30-2004

nawet na tym forum chcie zarabiać? łech......

- Valhalla - 06-30-2004

Ja jestem za : Death, Deicide, Obituary, Immortal, Sepultura. Ale ogolnie to bardziej gustuje w heavy i power metalu, no i ewentualnie w trashu, ale to tylko wybrane Tongue

- Kataklysm - 07-17-2004

Słava !

Jak to czytam zastanawiam sie gdzie w ogole jestem... widac kinderow nie brakuje nigdzie ;/ spoko ze mieszacie tak ladnie gatunki "Vader, Hate, Behemoth, Cradle of Filth... i Therion." to nie jedyny przyklad a pozniej widze dzieci mroku z naszywkami na swoch mrocznych kostach w stylu iron majdan a obok dissection bo im sie nazwa albo logo podoba (bo jest takie mroczne takie true) jak na grimm metala przystalo ;/ nie ma juz co na was wrzucac bo pewnie tego nie zrozumiecie sluchacie komercyjnych kredek i jeszcze sie spieracie w niektorych tematach o to czy sa pozerskie czy nie ale ja wam powiem 99% z was pozerami nawet nie jest... takich jak wy to sie sklasyfikowac nie da...

zeby nie bylo ze sie czepiam to napisze co lubie:
Borknagar,Dub Buk,Kalmah,Nokturnal Mortum,
Shining,Tvangeste,Ensiferum,Asgaard,Carcass,
Nile,Engorged,Dead Infection,Falkenbach,Grave
Kataklysm,Napalm Death,Khold,Moonsorrow,Windir...

to by bylo tak z grubsza tego co lubie sobie posluchac..

Hail... dzieci mroku

- Krolik - 07-17-2004

no ziom dobra muza, ale chyba nie potrzebnie podałes nazwy bo "99%"
forumowiczów nie wie o co ci biega Smile

- Lukasz - 07-18-2004

Lubie
Cradle of filth,children of bodom,Nightfall,vader i Bechemoth

- Prisca - 07-20-2004

Geez...
Jeszcze troche offów i zamkne ten temat ...

Mówisz, że to forum jest żałosne ... hmmm wiesz dla mnie sa żałośni ludzie, którzy tu przychodzą i szczelają teksty typu:
ile tu jest kinderów, że jesteśmy bandą pozerów itp.itd.
Owszem sa niedocignięcia, pomyłki - ale nie ma rzeczy idealnych.
Nie rozumiem takiego podejścia do sprawy. Może jestem inna, ale mi zwisa i powiewa kto czego słucha, od jakiegoś czasu staram się patrzeć na charakter, a nie otoczke.

Ehh... chcialam napisać coś jeszcze, ale to nie ma najmniejszego sensu ...

Z łaski swojej nie róbcie offa, wystarczy że sama go zrobiłam ...

- MARKY - 07-21-2004

Najpierw do tematu:
z Blacku:
=> Bathory
=> Ancient Wisdom
=> Emperor
=> Carpathian Forest [ale tylko "Defending Throne Of Evil"]
=> Dimmu Borgir [za niemalze 8 cud świata jakim jest "Enthrone Darkness Triumphant"]
=> Limbonic Art [Epitome OF Illusions!!]
=> Summoning [dlugo by sie nad jego doskonaloscia rozwodzic Wink]

z Deathu:
=> Cannibal Corpse
=> Edge Of Sanity
=> Hypocrisy
=> Arch Enemy
=> Dark Tranquilit [baaardzo melodyjny, ale nadal death]
=> Vital Remains [Dechristianize - śmierć, rozpi**dal i zniszczenie Angry, po prostu wymiata]
=> Kataklysm [Slyszalem tylko "The Prophecy".... j/w]

A teraz mały OT:
Prisca napisał(a):Nie rozumiem takiego podejścia do sprawy. Może jestem inna, ale mi zwisa i powiewa kto czego słucha, od jakiegoś czasu staram się patrzeć na charakter, a nie otoczke.
zaiste mało ludzi dziś prezentuje taką postawę... btw. to nie Ty jestes tu inna... Wink

ps. ktos [chyba Prisca], kiedys dawno dawno pytal o Crematory :> IMHO rewelacyjny gothic prosto od naszych zachodnich sąsiadów
ps2. dobrze ze nei ja jestem tu moderatorem, nie musze sie martwic o takie dysqsje jak powyzsza niahniah ;P

- Kataklysm - 07-21-2004

buhahahaha trzeba tu posprzatac MARKY Angry

- Arma - 07-21-2004

Marky zamknij się do kurwy nędzy.
Mówisz o kinderach klasyfikując Arch Enemy jako death metal.
Ten Twój black metal też jakiś taki wątpliwy, choć widzę, że ostatnio i tak się poprawiłeś i już nie twierdzisz, że Amorphis i Opeth to black metal...

A właśnie, czy to takie grzeczne forum, czy nie dostanę bana za słowo "kurwa"?

- MARKY - 07-21-2004

a ten znowu swoje... ;P
aś sie przypier**ił, czlonkowie arch enemy sami swoją twórczosc okreslaja jako "melodyjny Death Metal", a chyba wiedzą co tworzą nie?

ps. Tobie to powinni dać bana za samą obecnosc...

- Arma - 07-21-2004

Bana za to że tępie takich jak ty?

Arch Enemy gra gówno a nie death. Posłuchaj Incantation i zabaw się w "znajdź różnice". Dimmu Borgir tez twierdzi że gra black metal, a gra miękką kupę dla nastolatek.

- Kataklysm - 07-22-2004

panowie, nie klucic sie, arch enemy gra Melodic Death/Gothenburg wg niektorych zrodel wg niektorych gra thrash/death wg innych pewnie jeszcze co innego prawda jest taka ze mieszaja thrash z death ale dobrze im to wychodzi wiec krzyzyk na droge... odwrocony jesli mozna Angry

- domin_ae - 07-22-2004

Panowie!!! Uwazam, ze to wasze bicie piany, szufladkowanie oraz inne bezcelowe pierdolenie (badz też czasami prawda) nie ma sensu. Probujecie dac do zrozumienia cos, ale ludziom, ktorzy i tak "wiedza" swoje i mozna ich tylko poddac dekapitacji albo ukrzyzowaniu (upside down of coz'Smile). Jak ktos chce niech podaza swoja droga do zguby. Wy zajmijcie sie soba i pozostancie wierni sobie.

- Arma - 07-22-2004

Ale on nazwał Arch Enemy death metalem, przecie to jest czystej wody herezja! Death metal to siara, bluźnierstwa, potworny ciężar - a Arch Enemy to takie bezjajowe popłuczyny, melodyjny thrash co najwyżej. A właśnie - co za debil piszą nazwę działu napisał "trash" a nie "thrash"? Sam jest TRASH

- nibyptak - 07-22-2004

Nile.Behemoth,Cannibal Corpse,Death,Obituary,Dying Fetus,Napalm Death,Burzum, Mayhem, Venom