Forum Rockmetalshop
Viking Metal - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Viking Metal (/thread-viking-metal)

Strony: 1 2 3 4 5

- Tailgunner - 07-04-2005

Vintersorg!! Ostatnio nie moge przestać słuchać Cosmic Genesis Tongue Doskonałe Surprised

- aXe Rose - 07-04-2005

Tailgunner napisał(a):Vintersorg!! Ostatnio nie moge przestać słuchać Cosmic Genesis Tongue Doskonałe Surprised
Nie inaczej...

- Vlkodlak - 07-09-2005

Cosmic genesis... świetna płytka Smile Chyba moja ulubiona ich. Visions from the spiral generator też niczego sobie.

- Tailgunner - 07-09-2005

Vlkodlak napisał(a):Cosmic genesis... świetna płytka Smile Chyba moja ulubiona ich.
raczej Jego Big Grin

- aXe Rose - 07-09-2005

Tailgunner napisał(a):
Vlkodlak napisał(a):Cosmic genesis... świetna płytka Smile Chyba moja ulubiona ich.
raczej Jego Big Grin
Chyba raczej ICH Tongue Mowa tu o szwedzkim zespole powstałym w 1994 roku.

- Axel - 07-09-2005

Dżemik napisał(a):Amon Amarth jak dla mnie mozna podciagnac pod viking metal.. Co prawda na zasadzie takiej jak Dimmu Borgir do blacku ale jednak.. Chociaz z tym:
varduum napisał(a):muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu
nie mozna sie nie zgodzic..

Slyszal ktos o jakze zacnej kapeli Wintersun? Solo projekt Jariego z Ensiferum.. Wlasnie wydal swoj 1 krazek.. Bardzo dobry viking/folk.. =]

dopiero teraz to zauwarzylem Big Grin
Tal ka słyszalem i bardzo mi sie podobała ta płytka.

- Tailgunner - 07-10-2005

aXe Rose napisał(a):
Tailgunner napisał(a):
raczej Jego Big Grin
niby tak, ale tę płyte wydali w składzie :
Vintersorg - vocals, bass, acoustic & tremolo guitar, keyboards & programming
Mattias Marklund - rhythm guitars & lead guitars, jak widać jest to 'prawie' solowa płyta Vintersorga, zwłaszcza że jest on autorem praktycznie całego materiału na tej płycie.. Tongue

- aXe Rose - 07-10-2005

Tailgunner napisał(a):
aXe Rose napisał(a):
Tailgunner napisał(a):
raczej Jego Big Grin
niby tak, ale tę płyte wydali w składzie :
Vintersorg - vocals, bass, acoustic & tremolo guitar, keyboards & programming
Mattias Marklund - rhythm guitars & lead guitars, jak widać jest to 'prawie' solowa płyta Vintersorga, zwłaszcza że jest on autorem praktycznie całego materiału na tej płycie.. Tongue
A z tym się trudno nie zgodzić Smile Także w sumie obaj mamy rację Tongue

- Psycholus_Metalus - 07-15-2005

Wlasnie skonczylem czytac nowy wywiad z Johanem z Amon Amarth w ktorym powiedzial
"Mam także nadzieję, że będziemy grać więcej w Skandynawii, Europie Wschodniej - Polsce, Rosji i krajach bałtyckich - a także w państwach w okolicach Morza Śródziemnego, takich jak Hiszpania, Włochy, Grecja i Turcja."
Moze to i tylko gadanie dla gadania, ale mi jakos poprawilo humor Big Grin

- Kuman666 - 01-28-2007

Bathory a teraz tylko Enslaved biją na głowe te śmieszne zespoliki o których tu jest mowa. Choć oba wymienione i tak bardziej powinny być traktowane jako BM, no ale niech bedzie ze VM to odłam BM

- Vorg - 04-02-2007

faktem jest ze trudno sie teraz polapac co jest odlamem czego, a jest tych typow mnostwo. Ja mam problem przy zostaniu przy jednej kapeli... viking metal jest dobry i przyjemny do posluchania, ale mam ty tez swoje typy takie jak np. bathory (one rode to asa bay, valhala) i otyg, amon amarth (choc niwiele slyszalem), thyrfing ktory mi sie bardzo podoba (burning arrow) itd. sam preferuje ciezkie old shool'owe brzminia i viking, i folk metal daja mi troche odpoczac, ale wiem ze i tak przy tym na stale niezostane Big Grin

- Synu - 04-03-2007

Amonów widziałem koncert we Wrocku. Powiem ,że takie kopa dawno nie dostałem. Juz oczekuję października i ich ponownej wizyty w Polsce ( szykuje sie nowa płyta?)

Falkenbach, to jest dopiero Viking-metal.

- Sobota - 04-03-2007

^ Od biedy Isengard mozna by zaliczyć oraz Storm -> wszytkiego tykał się Fenriz a więc złoto !

- Vorg - 04-03-2007

Taaak Smile tam gdzie maczal swoje palce Fenriz to musi byc juz "cos".

- slawekp - 10-14-2008

A Tyr? jeszcze nikt go nie wymienił Wink Moim zdaniem zespół godny polecenia, jedna z naj płytek to "Ragnarok", ostatni "Land" nie za bardzo przypadła mi do gustu, bardzo lubię ten zespół i polecam przesłuchania kilku piosenek z ragnakoka, a tak poza tym, to z wikińskiej jeszcze słucham Ensiferum, In Extremo, po troszku Amon Amarth. No i jeżeli można zaliczyć, to Finntroll(ojojoj Trollhammaren Wink )