Forum Rockmetalshop
St. Anger, a reszta płyt (metallici rzecz jasna) - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: St. Anger, a reszta płyt (metallici rzecz jasna) (/thread-st-anger-a-reszta-p%C5%82yt-metallici-rzecz-jasna)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

- Dżemik - 08-05-2004

Zawsze myslalem ze pierwsza plyta Metki byla 'Kill'em All'.. =P

A 'One'.. Rzeczywiscie fajny utwor.. w wykonaniu Apoci na 'Inquisition Symphony'.. =P

- Kaktus - 08-11-2004

ja uważam że najlepszą płytą metallicy jest And justice for all najbardziej przypadła mi do gustu ale co do st.angera to zjeżdziliście tą płyte totalnie myśle że troszke przesadziliście może nie dorównuje dawnym dokonaniom metallicy ale przeciesz da sie jej słuchać jestem fanem metallicy od nie dawna i to może stąd takie jest moje zdanie

- Arion - 08-11-2004

Oj, nie zgodziłabym się ze zdaniem, że poziomem nie dorównuje poprzednim płytom... Po wsłuchaniu się w płytę, słychać, że technicznie krążek stoi na wysokim poziomie (a jakżeby inaczej Smile).

Nie mówię, że to zła płyta, mi się po prostu nie podoba i tyle.

- Atari - 08-16-2004

Mam 16 lat ale Metallici slucham od kiedy stapam po tym padole Kocham Metallice ale musze dac jej za ostatnia plyte 3 Crying or Very Sad bo wogule nie przypadla mi do gustu stare ich plyty byly mocne i to mi sie podobalo ale od kiedy odszedl basista to sie zmienilo Crying or Very Sad stare ich plyty byly najlepsze takie kawalki jak Fuel Orion King nothing mugbym jeszcze wiele wymieniac jak bede mial 60lat i uslysze je na ulicy to bede spiewal And nothing else Matters Angry Metallica rulez wierzmy w ich maja nowego basite musza sie odnalesc ale i tak ich Kocham 8) Smile Angry Potem wydadza nastepna plyte i bedzie lepsza niz ten St.anger Mad

- Dżemik - 08-16-2004

IMHO ten basista nie ma tu nic do rzeczy.. W koncu indianiec jest dobrym muzykiem.. nagrywal min. z Ozzym.. Poprostu Hetfield & Ulrich nagrali slaba plytke.. A nastepna plyta bedzie na 90% kontynuacja drogi obranej na St. Anger.. Zawsze tak jest..

- Kaktus - 08-16-2004

Dżemik napisał(a):IMHO ten basista nie ma tu nic do rzeczy.. W koncu indianiec jest dobrym muzykiem.. nagrywal min. z Ozzym.. Poprostu Hetfield & Ulrich nagrali slaba plytke.. A nastepna plyta bedzie na 90% kontynuacja drogi obranej na St. Anger.. Zawsze tak jest..

ja do st. anger nic nie mam ale co do twoich słów to bym nie był taki pewien pożyjemy zobaczymy Smile

- Dżemik - 08-16-2004

NIestety (na szczescie?) przekonalem sie o tym na wlasnej skorze.. =)(patrz- In Flames)

- Arion - 08-17-2004

Popieram Dżemika - płyta jest obrazem tego, jak zespół chciałby, by brzmiała. Jeżeli wybrali jedną drogę, to wątpię, by całkowicie z niej zawrócili, ewentualnie mogą nieco zboczyć z kursu. Gdyby płyta im się nie podobała, to by jej nie wydali, proste Smile A jeżeli to, co grają, im się podoba, to pójdą dalej podobnym śladem.

- Patyk - 08-18-2004

Przynajmniej wyszukuja nowych brzmien, mieli 4 dobre thrashowe pytki potem 2 plytki z bardziej balladowym nastawieniem, jeszcze po drodze plytka z samymi coverami teraz garazowe brzmienie na St. Anger, mysle ze nie ma co narzekac.

- Pimpuś - 08-21-2004

Cytat:Ja nie widze Metallicy w nowym wydaniu, wraz z nowym albumem i basista,.. dla mnie skonczyli sie po wydaniu *czarnego* albumu. Przed, grali naprawde dobra muze

też tak sądzę bo Metallica w tych czasach nie jest the best czarna płyta była końcówką dobrej Metallicy. Choć osobiście nie słucham dużo jej (praktycznie nowych utworów prawie wogóle) to jednak Metallica straciła już swoją żywotność na ten czas.

- Dave_Mustaine - 08-26-2004

hmmm. dla mnie Metallica to przede wszytskim Ride The Lighting... bo Mustaine z nimi jeszcze wtedy był Big Grin , pozniej ,to juz odgrzewane kotlety... podobne riffy, proste solowki... i caly czas wykrzystywane pomysly Mustaine`a... widicznie na Syf Anger braklo im juz pomyslow Dave`a i koniec, bryndza...

W sumie chlopakow z Metallici lubie, bodzieki temu, ze wywalili Mustaine`a powstala jeszcze lepsza kapela- Megadeth... hehehehe]

pozdro dla wszystkich fanow tworczosci Mustaine`a

- Krolik - 08-26-2004

Błąd kolego, przy nagrywaniu Ride the lightning ostały sie jego 2 czy3 kompozycje ale sam juz nie był w kapeli, ba nie było go nawet przy nagrywaniu kill'em all

- Dave_Mustaine - 08-26-2004

hmmm. nie zrozumielismy sie... moja wina, nie dopisalem tego, co powinieniem... chodzilo mi o to, ze Kill i Ride to w sumie plyty Mustaine`a, to sa jego pomysly i to slychac... zauwaz, ze pozniejMetallica, choc nadal dobra, byla juz zepolem wtornym... chodzi mi wlasnie o te proste riffy...
na ktorejs stronie interntowej Mega, jest nawet wykaz podobnych do siebie kawalkow obu kapel...

- Krolik - 08-27-2004

To nie sa jego pomysły na obu płytach zostały wykorzystane po 2 , 3 jego patenty, z resztą nie miał nic wspólnego.
i mylisz sie mówiac iz metaliica była nastepnie wtórna, gdyz na Mastersie wspieła sie na taki poziom kompozytorski, do którego megadeth nigdy nie dorosło...

- Kamil - 08-27-2004

zgadzam sie z przedmowca co do Master... rzeczywiscie album swietny...
ale z tym Megadeth, to nie przesadzajmy... to ze ich plyty nie sprzedaja sie tak dobrze jak Meatllici nie swiadczy od razu o tym, ze zespol jest gorszy...
Megadeth na Coutdown... rowniez goscie udowodnili, ze wcale nie sa tacy slabi...
warto zauwazyc tez, ze na wiekszosc plyt Mega wdarły sie narkotyki, Mustaine dopiero przed Rust In Peace sie wzial w garść
a apropo porownywania Mega i Metallici...
powiem tylko tyle, ze bardziej lubie Mega... jak dla mnie to zbior indywidualistow, nad ktorym czuwa Mustaine i nie oszukujmy sie, biorąc pod uwagę umiejetności "złotego" składu Mega, Metallica wypada znacznie gorzej... takie jest przynajmniej zdanie gitarzysty, ktory wiele słyszał i niemało potrafi...
Marty jest naprawde swietnym gitarzysta... jest szybki i niezwykle sprawny technicznie (utwierdzil mnie w tym po tym, jak obejrzałem jego lekcje) i duużo lepszy od Kirka... no ale to nie jest w sumie tak wazne...
ale moim zdaniem kawalki Mega sa inteligentniejsze, bardziej klimatowe i niezwykle rozbudowane... jest tam wiele rozniacych sie riffow, ktore jednak umiejetnie polaczone tworza styl Megadeth- wzor niedoscigniony i nieporownywalny, jedyny...
osobiscie bardzo zaluje, ze Megadeth nie osiagnelo nigdy takiej sławy jak Metallica...
aha
wszystkim goraco polecam nowy album Mustaine`a i nowej spolki...
Anger w porownaniu do The System Has Failed wypada niemiłosierni blado... albumu nie ma jeszcze w sklepach, ale mozna go sciagnac z netu... chyba 13 wrzesnia sie kopne do empiku po nowy album...
jest naprawde wart polecenia... pozdro... Big Grin