Forum Rockmetalshop
Kostki Gitarowe - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Kupię, sprzedam zamienię... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-kupi%C4%99-sprzedam-zamieni%C4%99)
+--- Dział: Instrumenty Muzyczne (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-instrumenty-muzyczne)
+--- Wątek: Kostki Gitarowe (/thread-kostki-gitarowe)

Strony: 1 2 3 4

- Slash - 04-02-2007

Widze, że jak do tej pory nikt nie napisał że gra naprawde grubymi kostkami.. Smile Moja jedyna ulubiona to "Big Stubby" Dunlopa, 3.0mm. Big Grin

- sylvicious - 04-03-2007

Grubas! Grubas!

Mad Laughing Surprised Big Grin

- Daymon - 04-23-2007

Ja używam Planet Waves. Surprised Extra kostki. Polecam wszystkim!

Kosteczka - Az - 07-04-2007

Zdecydowanie najlepsze są kostki w zakresie 1mm-1,5mm Wink Bynajmniej, wg mego gustu oczywiście... Ja osobiście używam kostek bodajże firmy Martin, które są z domieszką silikonu (się nie ścierają czyli). Z tego co wiem, to podobne kostki robi Planet Waves.

- Książę - 07-04-2007

Az napisał(a):Bynajmniej, wg mego gustu oczywiście...
Az napisał(a):(się nie ścierają czyli)

wyjaśnij mi co oznaczają te konstrukcje imitującae zdania

- Valhalla - 07-05-2007

za trudne zadanie (;

- Tomash - 07-05-2007

Az napisał(a):Bynajmniej

ten Czarnobyl naprawdę ma aż taskie skutki?! oświadczam że od teraz za każde użycie "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej" daje warna Mad
Mad Mad Mad

Bardzo mądry człowiek napisał(a):Wcale nie do rzadkości należy też mylenie wyrazów bynajmniej i przynajmniej. To prawda, że bynajmniej, znaczące tyle, co 'wcale, zupełnie, ani trochę', nie jest słowem zbyt pospolitym, nic jednak nie tłumaczy tych, którzy używają go nonsensownie. Żadnym wytłumaczeniem nie może być podobieństwo brzmieniowe obu wyrazów i posługiwanie się bynajmniej tam, gdzie musi wystąpić przynajmniej.
ZROZUMIANO?!

- Krzychun - 07-05-2007

Tomash napisał(a):ten Czarnobyl naprawdę ma aż taskie skutki?! oświadczam że od teraz za każde użycie "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej" daje warna Mad

Zauważyłem Tomku,ze masz nie od dziś uczulenie na to Tongue

- Tomash - 07-05-2007

mam. Nie chce generalizować, ale trzeba mieć mocno na bakier z językiem polskim żeby takie coś walnąć

- Az - 07-05-2007

Za dużo staropolszczyzny w czytanej przeze mnie literaturze, zatem wybaczcie owe błędy. Ale wierzę, że mózgi macie, to i ze zrozumieniem nie było problemu. Wink

BTW To nie było w znaczeniu "przynajmniej".

Ale mniejsza o to.

Wracając do kostek to nie wiem czemu, ale kiedyś wygodnie było mi używać i grać wyżej wspomnianymi Big Stubby o 3mm grubości. Całkiem wygodne były, ale im dłużej gram, tym cieńszych kostek używam.

- Warbell - 04-15-2008

Slash napisał(a):Moja jedyna ulubiona to "Big Stubby" Dunlopa, 3.0mm. Very Happy
używam jej czasem do basu Smile

Daymon napisał(a):a używam Planet Waves. Surprised Extra kostki. Polecam wszystkim!
Zgadzam się, świetne są!

- Barnej666 - 07-02-2008

A myślałem, że grasz palcami na basówce. Smile