Forum Rockmetalshop
UPRZEDZENIA NARODOWOŚCIOWE - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Traszowisko (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-traszowisko)
+--- Wątek: UPRZEDZENIA NARODOWOŚCIOWE (/thread-uprzedzenia-narodowo%C5%9Bciowe)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- aXe Rose - 11-20-2005

Acrid napisał(a):
Tomash napisał(a):A kto ich lubi Laughing

Panie, zapusc francuski heavy metal lat '80 w ojczystym jezyku i poczuj roznice ;D
Zaorać francuski heavy metal Big Grin liczy się jacy ONI są. A oni tylko bajerują na swoje "ą" i "ę" na końcu wyrazów, ewentualnie na szykowny garniturek prosto z fHancuskiego salonu mody...

- Acrid - 11-20-2005

aXe Rose napisał(a):A oni tylko bajerują na swoje "ą" i "ę" na końcu wyrazów, ewentualnie na szykowny garniturek prosto z fHancuskiego salonu mody...

Ee, przyczepiac sie do jezyka? Bez przesady znow, to ja sie z nim mecze 4 rok nauki i nawet sie przedstawic nie potrafie ;D

Jakies pierdolone stereotypy da sie tu wyczuc ;) Za duzo sie francuskiej telewizji z kablowki naogladales chyba ;)

- Blackfox - 11-20-2005

ja lubię francuskie filmy. i ser nawet lubię... a i po francusku też nawet. :>

- wilk_fenriz - 11-20-2005

Acrid wal do mnie, jestem po rozszerzonym francuskim Tongue

- Tomash - 11-20-2005

Acrid napisał(a):

Panie, zapusc francuski heavy metal lat '80 w ojczystym jezyku i poczuj roznice ;D

Uczono mnie na siłe przez 4 lata ich plugawego języka, wię podziękuje Laughing

- aXe Rose - 11-20-2005

Tomash napisał(a):
Acrid napisał(a):

Uczono mnie na siłe przez 4 lata ich plugawego języka, wię podziękuje Laughing
Współczuję. Nauczycieli francuskiego trzeba orać kolczastą pałą Smile Btw. najgorsza suka w mojej szkole uczy właśnie pedalskiego Tongue

- Tomash - 11-20-2005

Ej weź... kurde zamiast w pedałówie się angola uczyć to mi z żabojadzkim wyskoczyli Laughing ledwo miałem 3 Laughing jedyna 3 na świadectwie w 8 klasie - z francuskiego Laughing

W LO miałem ruski, też nic z niego nie umiem, ale przynajmniej miałem 5, poza tym są tam takie śmieszne zdania jak np. Biblioteka rabotaje krugluje sutki

Poza tym jak mozna jesć żaby? Laughing

- Acrid - 11-20-2005

A u mnie uczy nawet niezla, cala szkola by jej chloste po tylku sprawila. Co nie zmienia faktu, ze jezyk slabo mi przypadl do gustu ;P Ale ladnie sie go slucha ;D

wilk_fenriz: ja ja, parle le vu france ? ;D Czy tam inny ki chuj ;)

- aXe Rose - 11-20-2005

Tomash napisał(a):Ej weź... kurde zamiast w pedałówie się angola uczyć to mi z żabojadzkim wyskoczyli Laughing ledwo miałem 3 Laughing jedyna 3 na świadectwie w 8 klasie - z francuskiego Laughing

W LO miałem ruski, też nic z niego nie umiem, ale przynajmniej miałem 5, poza tym są tam takie śmieszne zdania jak np. Biblioteka rabotaje krugluje sutki

Bo to takie górnolotne i eleganckie Tongue my, prostacy z Europy środkowej nigdy nie zrozumiemy tej egzaltowanej przyjemności płynącej z konsumpcji płaza, a może jeszcze z jego zapychania krzywym francuskim chvjem Smile

- KelThuz - 11-20-2005

Tomash napisał(a):ROTFL LOL SPIERDALAJ

, powiedzial twoj stary do twojej starej, gdy naga wjebala mu sie do łoża

Cytat:
Cytat:.

Oczywiście zapewne jest to żydowski spisek, i lewackie brednie, tak?

nie, sama prawda, Jędrzej Giertych miał w jakichś 80-90% rację w tym co pisał, mówił i robił, nie inaczej. Chyba, że popierasz trockistowskie ścierwa, które nas sprzedały amerykańsko-atlantyckim zamordystom.

- buubi - 11-20-2005

Hmm... trockistowskie ścierwa to chyba by nas sprzedawały komu innemu ?

- RamzeS - 11-20-2005

KelThuz napisał(a):
Tomash napisał(a):ROTFL LOL SPIERDALAJ

, powiedzial twoj stary do twojej starej, gdy naga wjebala mu sie do łoża

Cytat:
Cytat:.

Oczywiście zapewne jest to żydowski spisek, i lewackie brednie, tak?

nie, sama prawda, Jędrzej Giertych miał w jakichś 80-90% rację w tym co pisał, mówił i robił, nie inaczej. Chyba, że popierasz trockistowskie ścierwa, które nas sprzedały amerykańsko-atlantyckim zamordystom.

Popatrzmy więc jakie"mądrosci"głosi pan Maciuś Giertych:

Tak oto Kościół nie tylko uświadamia nam naszą grzeszność, ale i wskazuje na możliwość wyzwolenia się z niej. Papież zawierza świat i jego niewierności Bożemu Miłosierdziu. „Bądźcie świadkami miłosierdzia!” kończy swą homilię Papież. W całym tym łagiewnickim kazaniu mowa jest tylko o relacji pionowej - Bóg-człowiek. Dopiero na krakowskich Błoniach Papież wzywa do miłosierdzia poziomego, od człowieka do człowieka, byśmy czynili „miłosierdzie wobec braci”, przekazali nadwyżki zbożowe „głodującym w Afryce”, wspierali „misjonarzy pomocąâ€, przyszli z pomocą „dziecku zaniedbanemu duchowo i materialnie” tym, którzy „zagubili się w świecie różnorakich uzależnień lub przestępstwa”, tym którzy „podejmują wewnętrzną walkę ze złem”. Widzimy tu jak Ojciec Święty ustawia hierarchię ważności. Najpierw relacje pionowe, wynikające z pierwszego przykazania miłości Boga nade wszystko, a dopiero na drugim planie przykazanie miłości bliźniego.

Wzięte z : http://www.ojczyzna.pl/Arch-Teksty/GIERTYCH-M__Papiez_powiedzial.htm

Polecam tez link : http://perso.wanadoo.fr/m.ostrowski/trad06.htm

- wilk_fenriz - 11-21-2005

Cytat: Giertych chwali komunistów za to, że "przeprowadzili [Polskę] przez wiele niebezpiecznych raf, nie mówiąc już o tym, że skutecznie pokierowali takimi procesami, jak zasiedlenie i zagospodarowanie ziem nad Odrą i Nysą, odbudowa zniszczeń wojennych i posunięcie naprzód uprzemysłowienia kraju".
- KelThuz, w tym też ma racje ? Confusedhock:

- KelThuz - 11-21-2005

wilk_fenriz napisał(a):
Cytat: Giertych chwali komunistów za to, że "przeprowadzili [Polskę] przez wiele niebezpiecznych raf, nie mówiąc już o tym, że skutecznie pokierowali takimi procesami, jak zasiedlenie i zagospodarowanie ziem nad Odrą i Nysą, odbudowa zniszczeń wojennych i posunięcie naprzód uprzemysłowienia kraju".
- KelThuz, w tym też ma racje ? Confusedhock:

a nie ma? to są fakty obiektywne, do kurwy nędzy. Taka jest prawda i nie ma się co oburzać.

Cytat:Hmm... trockistowskie ścierwa to chyba by nas sprzedawały komu innemu ?

niby komu? no wyrzuć to z siebie. Cała ynteligencja zachódu Europy jest trockistowska i wspakulturowa.

- -lilith- - 11-21-2005

aXe Rose napisał(a):
Tomash napisał(a):Ej weź... kurde zamiast w pedałówie się angola uczyć to mi z żabojadzkim wyskoczyli Laughing ledwo miałem 3 Laughing jedyna 3 na świadectwie w 8 klasie - z francuskiego Laughing

Bo to takie górnolotne i eleganckie Tongue my, prostacy z Europy środkowej nigdy nie zrozumiemy tej egzaltowanej przyjemności płynącej z konsumpcji płaza, a może jeszcze z jego zapychania krzywym francuskim chvjem Smile

Ja mięsa nie jem, ale kieeedyś, jak płazy, ryby itd, jeszcze jako tako tolerowałam, jadłam we Francji żaby i były naprawdę pyszne, gdyby nie to, że teraz mnie od tego odpycha, chętnie bym znowu spróbowała. I ślimaki też są pyszne, więc od kuchni francuskiej się proszę odczepić, bo ogólnie mają dobre jedzenie Wink
A tak poza tym, nie wiem skąd te Wasze uprzedzenia (tzn. żeby nei było nic do tego nie mam, ja nie cierpię np. Amerykanów, Wy- Francuzów Wink ), bo Francuzi są bardzo mili, przynajmniej ci, których ja spotkałam Surprised