Forum Rockmetalshop
co czytacie????????? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Literatura (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-literatura)
+--- Wątek: co czytacie????????? (/thread-co-czytacie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

- G - 06-01-2005

Ja obecnie czytam a raczrj będę czytał bo właśnie kupiłem "Bonnie Winter" Grahama Mastertona.

- qsiarz - 06-02-2005

czytalem, takie srednie, z tego co sobie przypominam sa tam 3 opowiadania, najlepsze jest ostatnie Tongue

- Arion - 06-02-2005

jeśli chodzi o gazety - czasem przejrzę program telewizyjny XD i czasem newsweeka jeśli mi w ręce wpadnie.

jeśli chodzi o obecnie czytane pozycje książkowe, to są nimi:'poradnik ksenofoba - szwedzi' [rewelacja :D], t. pratchett 'ciekawe czasy' i r. barber 'rycerze i rycerskość'.

- Miriam - 06-07-2005

Dzisiaj zabrałam się za "Lot nad kukułczym gniazdem" Kesey'a. Zapowiada się znakomicie.

- hier_kommt_die_sonne - 06-07-2005

Goethe - Cierpienia Młodego Wertera Big Grin

- Tuomasss - 06-07-2005

Właściwie to już kończę: Nikos Kazantzakis - Ostatnie kuszenie Chrystusa.

- Miriam - 06-07-2005

Tuomasss napisał(a):Właściwie to już kończę: Nikos Kazantzakis - Ostatnie kuszenie Chrystusa.

I jak wrażenia? Oglądałam film pana Scorsese pod tym samym tytułem, jednak książki nie miałam okazji przeczytać. A chyba warto zagłębić się w lekturę, bo obraz wywarł na mnie wrażenie.

- Kamael - 06-07-2005

hier_kommt_die_sonne napisał(a):Goethe - Cierpienia Młodego Wertera Big Grin
Ojojoj. Szczerze współczuję. Nie wiem jak dotrwałem do końca tej książki, ale udało mi się.

- Tuomasss - 06-07-2005

Książka robi wrażenie, i to wielkie... Chrystus jako człowiek, ale taki prawdziwy człowiek za wszytskimi ludzkimi słabościami. Nie jest wcale takim ideałem jak to pokazuje Kościół. Czytając to łatwiej uwierzć że ktoś taki istniał naprawdę. Ale więcej napiszę jak skończę,

- Tomash - 06-07-2005

Kamael napisał(a):
Ojojoj. Szczerze współczuję. Nie wiem jak dotrwałem do końca tej książki, ale udało mi się.

Szczrze mówiąc, od połowy tylko czekałem aż ten mydłek strzeli sobie w ten głupi łeb Laughing Chyba nie to autor miał na myśli Question Angry

- Kaktus. - 06-07-2005

ostatnio przeczytałem Pokalanie P. Czerwińskiego książka ta jest czytana w trójce dobra książka dość nietypowo napisana Smile czytał ktoś? może ktoś coś na ten temat powiepowie? jak by co polecam naprawde dobra książka

Tomash napisał(a):
Kamael napisał(a):

Szczrze mówiąc, od połowy tylko czekałem aż ten mydłek strzeli sobie w ten głupi łeb Laughing Chyba nie to autor miał na myśli Question Angry

Mnie się podoba ;] Nieczuli ignoranci, phi.

- Tuomasss - 06-07-2005

Wertera czytałem co drugą, czy co trzecią stronę. Z tego powodu za pierwszym razem umknął mi moment samobójstwa Laughing . Musałem potem jeszcze raz końcókwkę przeczytać. :? Smuta okrutna ta książka.

Mnie zainteresowała ona, bo kiedy ją juz omawialiśmy jakis czas temu, to z notatek i opowiadań znajomych coś niecos sie dowiedziałąm i teraz się z nią zapoznaję ;]

- Lech - 06-07-2005

a ja czytam Czarna xiege komunizmu- moze to nie gazeta, ale tez ciekawe Tongue