Forum Rockmetalshop
Punk to niezłe ścierwo... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: Punk to niezłe ścierwo... (/thread-punk-to-niez%C5%82e-%C5%9Bcierwo)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

- balzac - 07-22-2006

MegaCzyrak napisał(a):balzac, Twój argument przemawiający za Punkiem i Hardcore poprostu powalił mnie na kolana... Weź się zastanów nad sobą.
Taki sam argument jak Twój Wink . Tak naprawdę to słyszałeś kiedyś prawdziwy punk rock? Czy tylko to co serwuje MTV, Viva czy inne media?:>
Robisz marną prowokację, nie masz zbyt duzego pojęcia o PRAWDZIWYM punk rocku, ktoś Ci naopowiadal bzdur, a Ty w to uwierzyles! Typowo gimnazjalne podejscie do sprawy. Zastanów się nad sobą!
Mówisz, że w punk rocku są głupie teksty? Nie do końca, polecam naprawdę zapoznać się z twórczością naszych starych kapel! Siekiera, Brygada Kryzys, TZn Xenna (TZNX byli nawet puszczani w Radiu Wolna Europa), wczesna Armia (kiedy jeszcze Budzemu nie odjebalo). NAtomiast w Brytyjskim szeroko pojetym punk rocku dobre teksty pisał duet Simonon-Strummer (Clash). Dość barwne opisy tego co się wowczas dzialo z dawką specyficznego poczucia humoru.

- ReTuRn - 07-22-2006

Zastanawia mnie, od keidy teksty są wykładnią jakości muzyki Wink

- MegaCzyrak - 07-22-2006

balzac, bardzo kuszące propozycje zespołów, w tym sęk, że słyszałem wszystkie kapele o których tu wspomniałeś i żadna nie zrobiła na mnie nawet minimalnego wrażenia...

To raczej Twoje podejście jest gimnazjalne, myślisz, że sypniesz mi kilkoma nazwami durnych kapel, a ja odrazu krzyknę "Kurde, byłem w błędzie, balzac mnie przekonał..." JASNE! lol

Return: Nie są, ale mają też niemałe znaczenie.

- balzac - 07-22-2006

ReTuRn napisał(a):Zastanawia mnie, od keidy teksty są wykładnią jakości muzyki Wink
Chcialem wytlumaczyc nowemu uzytkownikowi, że w punk rocku mogą byc też dobre teksty Wink
Co do Siekiery - Może Ci się nie podobać, ale zespol mial duzy wplyw na pozniejsza muzyke w naszym kraju. Siekiera i np. Moskwa to byly pierwsze bandy ktore graly tak agresywnie Wink . Nazywanie ich 'durnymi' kapelami jest nie na miejscu!. Ja, delikatnie mówiąc nie jestem fanem Kata, TSA, Turbo ale jakis szacunek do tych kapel mam...

Masz moze coś do powiedzenia na temat swojej muzyki? Zapraszam na forum... Wink

Ja już wspominałem, że nie mam szacunku dla punkowych kapel.

- balzac - 07-22-2006

Totalny ignorant! Wink

Zamknąć ten głupi temat Mad

- MaFFej - 07-22-2006

Mam wrażenie, że pan MC widzi tylko to co chce, odpowiada na takie pytanie jakie chce i ciągle powtarza to samo tak jakby nikt tego nie usłyszał (przeczytał).

Bo co? Bo nie mam szacunku dla punkowych kapel? 100% tego forum nie ma szacunku dla Techno, ale jakoś z tego powodu nie zamykają tematów i nie rozdają BANów.

MaFFej: Zadaj pytanie na które chcesz znać odpowiedź.

- Ghost_82 - 07-22-2006

MegaCzyrak napisał(a):Bo co? Bo nie mam szacunku dla punkowych kapel? 100% tego forum nie ma szacunku dla Techno, ale jakoś z tego powodu nie zamykają tematów i nie rozdają BANów.

Tu sie mylisz. Przegladaj dokładnie forum, a sie wszystkiego dowiesz.

Ghost_82 napisał(a):
MegaCzyrak napisał(a):Bo co? Bo nie mam szacunku dla punkowych kapel? 100% tego forum nie ma szacunku dla Techno, ale jakoś z tego powodu nie zamykają tematów i nie rozdają BANów.

Tu sie mylisz. Przegladaj dokładnie forum, a sie wszystkiego dowiesz.
Dobrze, powiedzmy, że szacunku dla techno nie ma 50% forumowiczów, czy oni dostają za to bany i zamyka się anty-techno tematy?

- Yogurt - 07-22-2006

MegaCzyrak napisał(a):Bo co?

chodzi o to dziecko drogie, że nadajesz cały czas o tym czego nie lubisz a nie wypowiadasz się nic w tematach o kapelach, za którymi przepadasz...

Yogurt napisał(a):
MegaCzyrak napisał(a):Bo co?

chodzi o to dziecko drogie, że nadajesz cały czas o tym czego nie lubisz a nie wypowiadasz się nic w tematach o kapelach, za którymi przepadasz...
Na wszystko przyjdzie czas, dziecko...

- Wars - 07-22-2006

Że też Wam się chce Wink Nie przekonasz Leppera do Balcerowicza.

- XdkyX - 07-22-2006

hahahahahah MegaCzyrak pamietam jak chodziles do gimnazjum i caly czas napierdalales o odbytach sloni

- Ghost_82 - 07-22-2006

MC napisał(a):Dobrze, powiedzmy, że szacunku dla techno nie ma 50% forumowiczów, czy oni dostają za to bany i zamyka się anty-techno tematy?

Jeżeli temat jest do bani tak jak ten, to owszem, zamykają. Wystarczy, że raz powiedziałeś, że nie lubisz muzyki punkowej, ale nie nadajesz non stop to samo i robisz z siebie idiote. Sorry, że tak Cie nazwałem, ale tak to wygląda.