-
Tomash - 01-28-2006
Rumian napisał(a):Nevermore napisał(a):Szczerze mowiac to nie znam ni jednego utworu Dżemu.Co proponujecie pozanc najpierw?
wiesz ze ja podobnie - moze obilo mi sie o uszy kilka kawalkow ale szybko odechcialo mi sie sluchac tego - jak to mowia pewnie nie czuje bluesa i wlasciwie to mnie to szczegolnie nie martwi
Jak nie czujesz bluesa, to znaczy że nie kumasz rocka, co z kolei oznacza że nie rozumiesz metalu...i właśnie dlatego jesteś fanem Manowar
Ok, to był ŻART
-
KubusPuchatek - 01-28-2006
Cytat:Jak nie czujesz bluesa, to znaczy że nie kumasz rocka, co z kolei oznacza że nie rozumiesz metalu...i właśnie dlatego jesteś fanem Manowar
Ok, to był ŻART
Genialny
A ja Dzem bardzo lubie. Najbardziej podobaja mi sie lata kiedy na wokalu byl Rysiek, chociaz obecny wokalista tez daje rade (chociazby ich ostatnia plytka jest naprawde dobra). Jeden z lepszych zespolow polskich (chociaz i tak Breakout bije ich na kolana ), najlepsza plyta to zdecydowanie "Najemnik".
-
Tomash - 01-28-2006
No więc dlatego warto zapoznać się z płytą Tadeusza Nalepy "Numero Uno" gdzie Dżem występuje jako zespół towarzyszący
-
Acrid - 01-29-2006
KubusPuchatek napisał(a):(chociaz i tak Breakout bije ich na kolana )
Z tym to sie raczej nie zgodze. Breakout miazdzy "Blues"em, "Karate", ale Dżem ma wiecej takich kompozycji na swoim koncie. Przynajmniej IMHO.
Najlepsza plyta? Trudno powiedziec, kazda posiada w sobie jakas moc, energie, nawet The Band Plays On.
Jedyne czego nie slucham, bo mi nie odpowiada, to era Dewodzkiego.
-
Ola :) - 07-13-2006
najlpesz polska kapela blues rockowa
uwielniam!
-
MaFFej - 07-14-2006
Ola :) napisał(a):najlpesz polska kapela blues rockowa
Za Nalepą i wiadomym zespołem... oczywiście jeśli Mira nie śpiewa
- szacunek dla kobiety, ale jej głos jest bardzo irytujący. Pomimo tych uchybień stawiam wyżej od Dżemu. Pozatym MŚ. Tyle.
-
Artystka - 07-27-2006
Ola :) napisał(a):najlpesz polska kapela blues rockowa
W 100% się zgadzam. Ale nie słucham kawałków DŻEMu, których nie śpiewa Rysiek. Tylko i wyłącznie stare wykonania! Mają 'to coś' w sobie, że można ich słuchać bez przerwy i się nie nudzą.
Sen o Victorii... Wg mnie ich najlepszy utwór
-
Flying Corpse - 07-28-2006
Tomash napisał(a):No więc dlatego warto zapoznać się z płytą Tadeusza Nalepy "Numero Uno" gdzie Dżem występuje jako zespół towarzyszący
Zgadzam sie zTomashem,jedyna płyta ''Dżemu'' jako toleruje,z racji tego,ze nie przepadam za kapelą a w szczególności za Riedlem,który był menelem,smieciem i cpunem i ogólnie dobrze,że nie żyje
-
Black Princess - 11-06-2006
Zepół od którego zaczęło się dla mnie nowe życie :] Wieczny sentyment do Ryśka pozostanie...
A moje ulubione to "Lunatycy" i "Mała aleja róż"
-
RamzeS - 11-06-2006
Jaki masz nick na forum Dżemu?
-
pavulon90 - 11-15-2006
Dżem..hmmmmmmm...zajebisty zespół, ale tylko za czasów Ryśka...Jego teksty, śpiew, to było coś pięknego, cos niepowtarzalnego. A takie utwory jak 'Mala aleja roz', 'wehikul', 'Jak malowany ptak', 'Cegla', czy 'lunatycy' przyprawiają mnie o dreszczyk
-
Vomitor - 11-15-2006
Czyli staje Ci?
-
pavulon90 - 11-18-2006
nie, nie do konca, nie wiem, moze jakis dziwny jestem, ale mi nie staje podczas sluchania muzyki
-
RamzeS - 11-18-2006
A kiedy ci staje?
-
buubi - 11-18-2006
Flying Corpse napisał(a):Tomash napisał(a):No więc dlatego warto zapoznać się z płytą Tadeusza Nalepy "Numero Uno" gdzie Dżem występuje jako zespół towarzyszący
Zgadzam sie zTomashem,jedyna płyta ''Dżemu'' jako toleruje,z racji tego,ze nie przepadam za kapelą a w szczególności za Riedlem,który był menelem,smieciem i cpunem i ogólnie dobrze,że nie żyje
A tam pierdolisz smuty - Hendrix czy Morrison nie byli ćpunami ? A z bliższej beczki np. Mustaine czy Omar z MV ?