Forum Rockmetalshop
co czytacie????????? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Literatura (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-literatura)
+--- Wątek: co czytacie????????? (/thread-co-czytacie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

- Yogurt - 02-10-2008

ostatnio przeczytane:
Clive Barker - Imajica
Terry Pratchett - Panowie i Damy
Stephen King - Historia Lisey
Tess Gerritsen - Grawitacja
Graham Masterton - Manitou...
...ferie były ;P

a teraz: Ira Levin - Dziecko Rosemary... trzeba zaległości po nadrabiać...

- Ghost_82 - 02-10-2008

"Grawitacja" - zajebista książka. Od przedczytania tej książki, Tess znalazła się na liście ulubionych przeze mnie autorów.

- Yogurt - 02-11-2008

"Grawitacja" to moja pierwsza styczność z tą autorką i raczej nie ostatnia choć do geniuszu tej książce dość sporo brakuje... trochę nazbyt hollywoodzka historyjka ale bardzo przyjemnie się to czytało Wink...

- Sobota - 02-11-2008

Blask Fantastyczny -> na razie o wiele lepsze od Koloru Magii a dopiero 50 stron przeczytałem.

- balzac - 02-11-2008

"zniewolony umysł" Czesława Miłosza

- Hallvard - 02-11-2008

algebra liniowa 2 - przyklady i zadania teresy jurlewicz i zbigniewa skoczylasa.

- Kitty_Sweety - 02-21-2008

Najlepsze książki to (wg. mnie Wink )
- Chemia śmierci S. Beckett - zajebista książka o niezłym psycholu który mordował młode kobiety które mu sie podobały
- Cudowne życie Edgara Minta B. Udall - dziwaczna książka, przy której zwijałam sie ze śmiechu
- Siewca śmierci (ale nie pamiętam autora) - książka o aniołach, demonach i takich tam. Ale jest zajebista
- Seria niefortunnych zdarzeń L.Snicket ale nie pamiętam jak sie serio nazywa, chora książka tylko dla ludzi o chorych umysłach.
- Kroniki II kręgu - cholerka nie pamiętam autorki, wiem że to jest polska książka, a właściwie seria kilku książek, polecam wszystkie.
No i oczywiście każdy poradnik o kotch

- Mik'hael - 02-21-2008

Kitty_Sweety napisał(a):- Siewca śmierci (ale nie pamiętam autora) - książka o aniołach, demonach i takich tam. Ale jest zajebista

A może "Siewca Wiatru" Kossakowskiej?

- Kitty_Sweety - 02-21-2008

Cholera masz racje, ale mi sie pochrzaniło. Za mało dziś spałam. Tak, chodziło mi o `Siewcę wiatru`
A i jeszcze zapomniałam o ksiązkach:
- Lśnienie i Carrie S. Kinga

- Sobota - 02-21-2008

Kurcze jak patrze ile wy czytacie to się czuje głupi Laughing

- raf667 - 02-21-2008

forum czytam

- superslodka - 02-24-2008

Najlepsze książki w moim życiu:
"Paragraf 22" Hellera,
"Mistrz i Małgorzata" Bułhakova
"Sto lat samotności" Marqueza
"Święto kozła" LLosy

Teraz czytam "Wojnę końca świata" LLosy - i robi robotę

- -Rene- - 03-12-2008

Fragment książki Morgana Spurlock'a

"Historyjka, którą ktoś wysłał na moją stronę internetową, a która powinna się znaleźć w grupie historyjek pod wspólnym tytułem: "Dlaczego nigdy więcej nie tknę jedzenia z McDonalda":
Kiedyś pracowałem w domu pogrzebowym i pewnej nocy zostałem wezwany z kostnicy do krematorium. Gdy tam dotarłem, zobaczyłem balsamistę stojącego w drzwiach z gaśnicą w dłoniach. Gdy tylko mnie dostrzegł, kazał mi biec na dół po jakieś prześcieradła czy fartuchy. Gdy zacząłem zbiegać na dół, poczułem osobliwy głód, a nie jest to uczucie, którego doświadcza się pracując w domu pogrzebowym. Złapałem stos fartuchów i pobiegłem z powrotem do krematorium.
Okazało się, ze pewien chorobliwie otyły dżentelmen był tak wielki, że jego tłuszcz topił się szybciej niż maszyna dawała radę go spalać. Pracując w domu pogrzebowym zapoznałem się już z naprawdę paskudnymi zapachami i wiem, że niezastanawianie się nad tym, co tak cuchnie, zwykle pomaga. Ale tak naprawdę ten zapach był... znajomy i nawet lekko apetyczny. Gdy wychodziłem z krematorium, dotarło do mnie, co pachniało dokładnie w ten sposób: cały ten topiący się ludzki tłuszcz pachniał tak jak wnętrze restauracji McDonalda"

- Mik'hael - 03-12-2008

^O kurwa! Laughing

Ostatnio czytam "Rok 1984" Orwella. Świetna książka.

- balzac - 03-12-2008

^ ano.

a u mnie "Partia i twórczość pisarza" Jerzego Andrzejewskiego. Chyba nawet pierwsze wydanie tej ksiązki, bo jebie strasznie, i od śmierci Stalina nikt na UMK sie o to nie upomniał Mr. Green