-
RamzeS - 12-25-2005
Tomash napisał(a):taaa... Twoja kolej
Ja juz zadałem pytanie.Wydawalo mi sie ,że niezbyt trudne...
-
Tomash - 12-25-2005
Aaaa niejaki John Foxx
-
RamzeS - 12-25-2005
Tomash napisał(a):Aaaa niejaki John Foxx
YES.Twoja kolej.
-
Tomash - 12-25-2005
Zespół Hawkwind w którym udzielał się boski Lemmy, współpracował z pewnym pisarzem fantasy. Jaki to pisarz?
-
RamzeS - 12-25-2005
Jakas podpowiedź...?
-
RamzeS - 12-25-2005
Wiem! Roger Zelazny !<jupi>
-
Tomash - 12-25-2005
Wprawdzie chodziło mi o M. Moorcocka, ale Zelezny też

Twoja kolej.
-
RamzeS - 12-25-2005
Dobra.Moje pytanie ponownie bedzie związane z zespołem Ultravox.
W jakim znanym irlandzkim zespole rockowym grał swego czasu Midge Ure,znany własnie głownie z działalnosci w Ultravox?
-
Tomash - 12-25-2005
Thin Lizzy
-
RamzeS - 12-25-2005
Tomash napisał(a):Thin Lizzy
Dokladnie.
Twoja kolej.
-
Tomash - 12-25-2005
R. blackmore, na długo przed powstaniem Deep Purple udzielał się w zespole pewnego kontrowersyjnego wokalisty. Jak nazywał się ten wokalista(pseudonim też się liczy), jak nazywał się jego zespół i czym - oprócz muzyki - ten wokalista się wsławił
-
RamzeS - 12-25-2005
Chodzi o pana o pseudonimie Lord Sutch? ;> A zespół to Screaming Lord Sutch and The Savages?;>
-
Tomash - 12-26-2005
R_amze_S napisał(a):Chodzi o pana o pseudonimie Lord Sutch? ;> A zespół to Screaming Lord Sutch and The Savages?;>
Tak, jeszcze jakbyś powiedział co on poza muzyką robił :> ale i tak Twoja kolej
-
KubusPuchatek - 12-26-2005
Cytat:Tak, jeszcze jakbyś powiedział co on poza muzyką robił :> ale i tak Twoja kolej
To ja tylko dopowiem , zeby juz pytanie bylo calkowicie rozwiazne - był także barwną postacia polityczna . W 63 r. zalozyl juz pierwsza - Official Monster Raving Loony Party . Przewodniczył swej partii najdłuzej posrod wszystkich politykow Wielkiej Brytanii . Uczestniczył (chyba) w około 38 wyborach do parlamentu , lecz bez skutku . Był takze znany z powodu swojego "dziwnego" zachowania na scenie , m.in biegania za pozostalymi muzykami z siekiera na koncertach , ubieranie wielkich bawolich rogow na glowe podczas koncertow itd.
To tylko tak zeby pytanie bylo calkowicie rozwiazane .
-
aXe Rose - 12-26-2005
KubusPuchatek napisał(a):Był takze znany z powodu swojego "dziwnego" zachowania na scenie , m.in biegania za pozostalymi muzykami z siekiera na koncertach , ubieranie wielkich bawolich rogow na glowe podczas koncertow itd.
Fajny koleś