Forum Rockmetalshop
Za co lubicie swoją muzykę? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Za co lubicie swoją muzykę? (/thread-za-co-lubicie-swoj%C4%85-muzyk%C4%99)

Strony: 1 2 3 4 5

- Curseblade - 11-04-2004

Ja lubię kiedy przy słuchaniu niektórych kawałków przechodzą mnie ciarki po plecach, czuć z nich emocje jaka zespół chciał przekazać. Czegoś takiego nie dadzą ci inne gatunki muzyki-jak np. hiphop-tam jest buruburu sapsap, bieda w polsce, buru buru sapsap; czy pop <śpiewać głosem cipasa> ja kochałem cię, opuściłaś mnie, teraz jest mi źle. Słuchając takiej muzy uszy zawijają mi się w supły i śledziona zaczyna krwawić. Dlatego tylko podchodzą gatunki metalowe. Pieśni Nightwish’a,Manowar’a,Iced Earth’a and spółka to jest moim zdaniem muzyka.

- Katiria - 11-04-2004

He he he...mnie ciarki przechodzą jak włączę na cały regulator MIRROR MIRROR Blind Guardian Angry Angry Angry

- Slayerd - 11-04-2004

Katiria napisał(a):He he he...mnie ciarki przechodzą jak włączę na cały regulator MIRROR MIRROR Blind Guardian Angry Angry Angry
Do Nightfall tak samo. Świetne kawałki.

- Ixion - 11-06-2004

Cóż Fotki Nw już działaja. Jak już wpsomniałem nie sa najlepszej jakości. Dużo tez ich nie jest. Na Tristanię i Theriona przyjdzie jeszcze troche poczekać Wink

Tutaj

A Tu jeszcze fotki kumpla:
TUTAJ

Haha, w sumie wiecej tam nas niż samego zespołu, ale cóż zrobic, większość po prostu nie wyszła z powodu gry świateł na scenie. A szkoda

- Ixion - 11-07-2004

Przepraszam za dubla ale chciałem powiadomic ze fotki juz działają, pod tym adresem:

http://www.freepgs.com/taim/therion/

- Fieldy89 - 12-26-2004

ja w muzyce, którą słucham, zwracam uwagę na text, wyrażane emocje w tym texcie oraz muze Tongue psychiczne riffy gitarowe na mnie działają Big Grin

- duff_wife - 12-28-2004

Ja cenię w muzyce, której słucham(rock/metal) jej prawdziwość! Nie ma tu głosu miksowanego komputerowo tylko prawdziwe dżwięki i instrumenty....

- Alsvartr - 12-28-2004

Za co lubię muzykę??Za jej prawdziwość, za texty, za to że przy niej mogę się odprężyć, jak również za to że jak już powiedziało tu parę osób nie jest to bezmyślne "umpa,umpa" które nie ma nic do przekazania, ale twór w który muzycy wkładają emocje, to co chcą powiedzieć, oraz swoje umiejętności.

- qba32167 - 02-02-2005

Ja właściwie słucham metalu od dziecka ( prawie ) i tak mnie to wciągneło że nie mam zamiaru przerzucać się na cokolwiek innego Smile

- boczex - 02-02-2005

ja slucham od niedawna i jak dla mnie to texty przedewszystkim bo mozzna sie wczuc w nie wyrazaja emocje i jak mowia wczesniej nie jest to "umpa umpa" ktore nic nie wyraza w swoim "umpa" Laughing Laughing

- qba32167 - 02-02-2005

tak tak kolega boczex stał się wielkim fanem szczególnie BG i Rhapsody jak usłyszał kilka piosenek Smile i teraz od dwóch miesięcy może na siebie mówić true metal Angry Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Angry

pozdro dla kolego boczxa Wink

- KelThuz - 02-02-2005

kocham moja muzyke z SORCERER , bo jest moja i boska, a ja tez jestem boski, i mam dlugie wloski. KILL!

- Quostek - 07-15-2005

Metalu słucham,bo wydaje mi się mieć on dużo wspólnego z muzyką klasyczną. A ja muzykę klasyczną lubię niezmiernie Big Grin A przy tym metal jest naładowany energią po brzegi. Natomiast nu-metal... Kto to wymyślił, żeby SOAD nazywać nu-metalem? Toż to zbyt energetyczne. Generalnie nie podchodzi mi też black-metal. Natomiast thrash...miodzio Angry

- qsiarz - 07-15-2005

za co lubie moja muzyke?

najbardziej za koncerty, byc tam to po prostu najwieksze i najwazniejsze wydarzenie w moim zyciu, trzeba poczuc te atmosfere

poza tym za teksty, wiekszosc zespolow ma je dobre, nie to co inne gatunki

oczywiscie nie mozna zapomniec o umiejetnosci gry na instrumentach, to sztuka tak zagrac, za to szanuje tych ludzi

i oczywiscie wokal Smile

- Beast King - 07-16-2005

Ja lubię swoją muzykę za to, że po prostu jest i daje mi nieco wytchnienia od problemów