Forum Rockmetalshop
Ulubiona kreskówka :) - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: Ulubiona kreskówka :) (/thread-ulubiona-kresk%C3%B3wka)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Krzychun - 05-29-2006

Kamael napisał(a):
Krzychun napisał(a):A pamieta ktos jak sie nazywala taka stara polska/czeso/ruska(juz nie pamietam)bajka o pingwinie w szaliku??

Pik Pok! Kultowa rzecz.

thx

-Rene- napisał(a):Ejże! A co 'Żwirek i Muchomorek'? ; ).

Tez kvlt!

- Przemek87 - 05-29-2006

Beavis & Butthead rządzą...kocham tych kolesi..to mi idole. Kurde te wszystkie powiedzonka i ogolnie jak fajnie komentują teledyski...
Co tu duzo gadać KOCHAM KRESKÓWKI, kto mowi że to tylko dla gowniarstwa jest nieczuły na sztuke no i w ogole jest zjeb i się nie zna

- Morrigan - 05-29-2006

Kocham kreskówki Big Grin Dobry temat w ogóle !

Pierwsze miejce wszystkie Disneye, zwłaszcza te stare (Piekna i bestia, Mała Syrenka, Śpiąca Królewna, Kacze Opowieści).
Nastepnie Pinky and The Brain !
Motomyszy z Marsa
Wojownicze Zółwie Ninja
wszystkie marvele
Hrabia Kaczula

- Kamael - 05-29-2006

R_amze_S napisał(a):
Kamael napisał(a):"Krecik", "Bolek i Lolek", "Reksio" i w zasadzie reszta może spierdalać ; ).
Dorzućmy jeszcze "Wilka i Zająca" i się zgodze w 100 %

Ok, dorzućmy, bo zapomniałem + jeszcze wymieniony "Żwirek i Muchomorek". Zestaw miażdżący wszystko.

- -Rene- - 05-29-2006

Kiedyś pałałam niewysyłowioną miłością do 'Gumisiów' i 'Bulinków'(to o miasteczku pełnym bałwanów,swoją drogą bardzo na czasie..)ale jakoś niedawno zdarzyło mi się obejrzeć obie bajki i..czar prysł.Chyba się postarzałam ; ).

- Jałokim - 05-29-2006

Tomash napisał(a):A pamiętacie "Wyspe niedzwiedzi"??? Chyba pierwsza kreskówka robiona na kompie, i to o ile mnie pamięc nie myli na Amidze Big Grin Kiedyś przewaliłem pół netu żeby znaleźć jak sie to nazywało Big Grin
niom, pamietam Smile taki Łajt Pałer Dźwiedź szukał swoich Białych Braci Smile
-Rene- napisał(a):Kiedyś pałałam niewysyłowioną miłością do 'Gumisiów' i 'Bulinków'(to o miasteczku pełnym bałwanów,swoją drogą bardzo na czasie..)ale jakoś niedawno zdarzyło mi się obejrzeć obie bajki i..czar prysł.Chyba się postarzałam ; ).
Teraz przez reszte dnia będize mi wełbie leciec "Buli! Buli! Baw sie razem z nami. Buli! Buli! Wszyscy cie kochamy." :/

czytajac przypomniałem sobie o "Sąsiadach" (własnie ściągłem garść odcinków i są zajebiste), i o "Pinkim i Mózgu". Fucktycznie warto wspomnieć, bo bajce są iscie spaśne. Rumcajsa też mozna dodać do menu z sympatii, bo
"Rumcajs Rumcajs to był koleś
On się z niczym nie pierdolił
Chuliganił i rozrabiał
I z Haneczką się zabawiał

Nie miał skóry i dresiku
Nie miał nawet meloniku
Choć miał brode jak rastaman
I tak wszystkich napierdalał

Miał też gnata na żołędzie
I po lesie chodził wszędzie
Jeśli ktoś się nie spodobał
To mu kulkę załadował

Rumcajs Rumcajs jeśli wiecie
To największy chuligan był na swiecie
Rumcajs rumcajs jeśli wiecie
To chuligan jakiego nie znajdziecie"

Rumcajs to taki Janosik, a Janosik jest tró bo to taki polski batman

- Tomash - 05-29-2006

Jałokim napisał(a):[
czytajac przypomniałem sobie o "Sąsiadach" (własnie ściągłem garść odcinków i są zajebiste),

No kurna Sąsiedzi są absolutnie krieg! tylko nie wiem czy to mozna nazwać kreskówką... btw, widziałem DVD z kilkoma odcinkami i... wyczytałem na okładce że pierwotnie Sąsiedzi mieli być dla dorosłych, ponoć jest odcinek jak pedzą bimber Big Grin

http://www.patmat.cz/benes.php

- Jałokim - 05-29-2006

kciałbym obaczyc ten odcinek Big Grin
w sumie chyba po samych tytułach filmów na których podkładzie "Sąsiedzi" poswstali mozna sie spodziewać dla kogo są przeznaczeni --> "Kuťáci" (Druciarze) [Obrazek: rotfl.gif]

- -Rene- - 05-29-2006

Może nie do końca bajka (a może do końca? ;P) ale dla mnie absolutnie fenomenalny jest Wallace i Gromit ; ).
Jołokim zadziwiasz mnie,czyli ktoś oprócz mnie widział te popieprzone 'Bulinki' ;p.

- Tomash - 05-29-2006

ej, znajdz mi tu kogoś kto NIE widział Bukli'ego i jego bałwanowych kompanów Big Grin

- Kamael - 05-29-2006

Rene, Wallace i Gromit - tak, tak ;]. Lubimy, lubimy, daaawno nie miałem okazji obejrzeć, a szkoda.

- -Rene- - 05-29-2006

Ołłł jeeeee,jak w rodzinie,my i nasze bałwany ;>.
Edit:Kamael,ja ostatnio oglądałam 'Zemstę królika' w ich wykonaniu,to było coś ;D.

- Krzychun - 05-29-2006

Mam troche odcinkow Sasiadow na kompie,jak chcecie to wrzuce do netaWink

- MaFFej - 05-29-2006

Piszesz o tych czeskich 'Sąsiadach'? Ta kreskówka, a raczej 'pajacówka' Wink to istna miazga i moc Smile !!!

- Tomash - 05-29-2006

DAWAJ!!!!!!!!!!!!!!!!