- Anonymous - 11-19-2004
o shit- nie chce mi sie wypisywać : gamma ray (ale to przecież heavy z elementami power) manowar (tak samo jak w przypadku gammy), rhapsody, freedom call, blind guardian, stratovarius, kamelot, hammerfall, brainstorm, rage, helloween (znów to samo co wyżej), primal fear (ponownie), symphorce itd, etc.....................................
-
Atreju - 11-19-2004
Power metal, czyli nieco lżejszy thrash. Najlepsze zespoły power metalowe to wg mnie: Metal Church, Iced Earth, Nevermore...
Później (w połowie lat 80-tych) power metalem zaczęto nie wiadomo dlaczego nazywać zespoły typu Helloween i dzisiaj wszystkie małolaty myślą, że power metal to słodki metal z klawiszami, słodkimi melodyjkami od których aż się gęba śmieje i wszyscy jak jeden wymieniają zespoły takie jak Helloween, Sonata Arctica, Edguy, Nightwish etc etc
Power metal = lżejszy thrash (poczytajcie trochę historii)
-
Atreju - 11-19-2004
Curseblade napisał(a):Widze że mamy kolejnego nastoletniego dresa z kompleksami metalowymi na forum.
A ja raczej widzę tu samych niedouczonych gówniarzy, którzy gówno wiedzą o metalu.
Cytat:Dla mnie to jest power metal bo przekazuje mnóstwo energii, ma klimat fantasy....
To chuja wiesz młokosie :?
Cytat:âA co kurwa ManOwaR ma do power metalu? Gówno kurwa pierdolona mać! Dla mnie to jest power metal więc wypierdalaj ziomek i idź się pobujaj ze swoimi kumplami dresami pod blokiem.â
Manowar to nie power metal debile. Najpierw do nauki... potem zabierać głos. :?
-
Krolik - 11-19-2004
tyle, że thrash w indywidualnych przypadkach różnił sie znacznie od siebie, więc twej teorii brak konkretnego odnisienia...
atreju, nie błaznuj bo w twoim wieku pajacem być nie wypada...
-
Atreju - 11-19-2004
Owszem, że się różnił, dlatego też lżejszą odmianę thrashu nazwano na przełomie lat 70-tych i 80-tych power metalem. Poczytaj sobie "Genezę power metalu". Wszyscy poczytajcie, to przestaniecie pieprzyć głupoty i się jeszcze ciskać, że ktoś wam wytyka błędy :?
-
Krolik - 11-19-2004
pierdolisz....dla przykładu masz dwa zespoły : Slayer i Megadeth...ni chuja ich razem nie porównasz a ponoc naleza do tego samego gatunku...
megadeth był znacznie lżejszy a jednak powerem nie był...
-
Atreju - 11-19-2004
Thrash nie polega na podobieństwie kapel go grających. Jaki sens miałoby zakładanie kapeli, która z góry miałaby założone, że ma brzmieć jak jakaś tam inna kapela. Thrash to pewien zespół cech i czynników, ale każdy zespół inaczej ich używa i wykorzystuje do własnych celów. Stąd różnice, ale jednak to ciągle jest obracanie się wokół schematów.
-
Krolik - 11-19-2004
nie odpowiedziałes na moje pytanie...
-
Curseblade - 11-20-2004
Przepraszam nie wiedziałem że do słuchania takiej muzyki jest wymagany przynajmniej magister. Wszyscy co siedzą na tym forum teraz rzucą się do książek o tym jak odróżnić jeden gatunek od drugiego. Dla mnie manowar to power i wali mnie co o tym sądzisz czy co o tym fakcie napisali w jedynej książce jaką przeczytałeś.Ty możesz mnie przekonywać ze manowar nie jest power metalem tak samo jak ja bym mógł przekonywac ciebie że istnieje liczba większa od 10 i i tak nie uwierzysz...Na szczęście ja chociaż âchuja wiemâ to już jakaś podstawa âwiedzieć jak używać narzędzia

No ale nie będę ci Atreju przeszkadzał w czytaniu 2 książki życia ââJak pierdolić na forum jak pobiedzony cipasâ.
-
Atreju - 11-20-2004
"Geneza power metalu" to nie jest książka.
A książek przeczytałem... hohoho, albo i jeszcze więcej leszczu. Jako przyszły magister polonistyki... było to inezbędne.
Królik... a co ja mam ci opowiedzieć... i tak nadal będziesz pierdolił swoje farmazony bez sensu i twardo obstawał przy swoich błędnych tezach, jak większość tego małoletniego "forumka".
-
Krolik - 11-20-2004
chyba mylisz pojecia... nie odpowiesz na nie, bo jego treść jest dla ciebie najzwyczajniej za trudna...i zamiast ruszyć łbem sprzedajesz mi jakies regułki z autorytarnych (wg ciebie) stronek internetowych...panie polonysta...
Widac lektura tak zawrotnej ilości ksiązek efektu nie przyniosła, gdyż wciaż jestes wielce ograniczony....
-
Dżemik - 11-20-2004
Spokoj dziewczeta.. =/ Troszke kultury prosze.. bo bede kasowal posty..
-
Curseblade - 11-20-2004
Wiesz Atreju nawet nie warto odpowiadać na twojego posta. Nie podajesz żadnych kontrargumentów tylko sapiesz co tam poczytałeś po necie...A co do polonistyki nie będę cwaniakował swoim kierunkiem studiów bo nie chcę żeby ten temat zamienił się w żałosne przedrzeźnianie kto więcej musi myśleć na studiach. Powiem tylko że znam gościa który pisze z tego prace magisterską (czyli zdał już te 3 lata) mimo dysortografii.
Niniejszym przepraszam admina za ten post-więcej off-topic z mojej strony nie będzie
-
Atreju - 11-20-2004
Curseblade napisał(a):Wiesz Atreju nawet nie warto odpowiadać na twojego posta. Nie podajesz żadnych kontrargumentów tylko sapiesz co tam poczytałeś po necie...
Wskazuję tylko gdzie możecie się poduczyć żeby głupot takich jak teraz nie gadać.
-
metallgirl - 11-28-2004
a nitghtwish to nie gothic przypadkiem????