-
priest_4ever - 11-11-2004
Kalin napisał(a):ehhh jak mogłem zapomnieć o jednym z najlepszych Coverów 
Hallowed Be Thy Name - Cradle Of Filth 8)
No,no calkiem , calkiem wyje tu Dani ...
Ale na powaznie powalił mnie ostatnio jeden cover-Mr.Crowley opracowany przez Malmsteena z wokalem Rippera Owensa - cudowny .
Jesli chodzi o nie nagrane cowery to uwilebiam Heaven and Hell w wyykonaniu Halforda , ktory w 92 roku zastapil na koncercie Dio .
No i nezle są kowery Iced Earth - Highway to Helli Screaming for Vengeance .
-
No tak zgadza sie w wykonaniu COF nabiera to zupełnie nowego charakteru . Alei tak wolę Ironów-to jedna z moich ulubionych piosenenk tej kapeli .
Wracając do kowerów to zapomnilaem o kilku:
Diamonds & Rust - moze malo kto wie ze nie jest to kawalek Judas Priest , tylko Joan Baez .
-----------------------------
No i oczywiscie Beetween the Hammer and the Anvil mojego autorstwa

...
-
psychosis - 11-11-2004
...to ja jeszcze dodam takowy cover w wykananiu Death - Painkiller!! Dość sympatyczny ale nie tak sympatyczny zeby rozjebać cover Kredek Hallowed By Thy....!!
-
Painkillera to ja radze wysluchac w oryginale , anie zadne tam kowery...
-
psychosis - 11-11-2004
raczej ze orginał jest lepszy a Ty brałeś inna opcje pod uwage... Głos pana Halforda jest niezastąpiony... i Cover niema takiego kopa co orginał...
-
Macias - 11-11-2004
Jesli chodzi o kredki to nie oni sprawiaja ze ta piosenka jest super to jest w nia wpisane ze jest zajebista
-
Patyk - 11-12-2004
Ludzie zna ktos z Was jakies inne covery oprocz tych wykonanych przez COF? Wypowiedzi niektorych z Was moge przewidziec w piec sekund, niemal kazdy temat i COF, najlepszy album COF, najlepsza piosenka COF, najlepszy cover, zgadnijcie, no tak COF!Jezu znacie jakies inne zespoly niz Cradle of Filth, Dimmu Borgir czy Satyricon ?
-
priest_4ever - 11-15-2004
Rozwieje twe rozterki :
nie slucham ani black metalu ani cradle of filth , a kowera uslyszalem przypadkiem w jednym z internetowych radio ..
-
Krolik - 11-15-2004
Thy disease - Frozen (wiadomo chyba kogo )
-
Tailgunner - 11-17-2004
Moim zdaniem najlepsze covery to Shot in the Dark w wykonaniu CoB oraz Burn in Hell Dimmu
-
gabrysia - 11-17-2004
Hmm, nie jestem pewna czy to cover...Chociaż nie, to jest cover

:
Das Modell(Kraftwerk,czy jakoś tak) - Rammstein
-
Emhyr - 11-17-2004
Waves - Crystal Mountain(Death)
Niesamowite jak można taki ostry kawałek przerobić na całkowicie akustyczny u trzymując zajebisty klimat...
-
Bucu - 11-19-2004
Cradle of Filth - Hallowed be thy Name (niezłe zapier****)
-
Kellur - 11-27-2004
Nightwish - Over the hills and far away
Crematory - Temple of love
Cradle of Filth - Halloweed by the name, No time to cry
Therion - Thor (the Powerhead)
-
metallgirl - 11-28-2004
znaczy rac zej te jakie wymienialiscie najczesciej,a moza teraz na najgorsze covery...ja bym dala...
lump [z] bizkit,czyli limp bizkit-sanitarium
manson-ta piosenka co przerobil z jakies technowatej
cradle of filth-hallowed by thy name-te jego stekanie piosenki ironow,niezbyt mu wyszlo
wszystkie technowe przerobki swietnych piosenek
sex pistols-my way-do d***,ale chyba naj wulgarniejszy cover