-
TooLfan - 02-02-2006
Cytat:Co do Radiohead - w przeciwieństwie do Was, bardzo lubię (zwłaszcza "Hail To The Thief")
I Ty twierdzisz ze sie nie znasz na muzycee????
"We Suck Young Blood"
-
XdkyX - 02-02-2006
mnie minimalizm White Stripes drazni, a ich piosenki wydaja sie, jakby nie chcialo im sie zbierac pozostalych instrumentow. Ale ja sie na tym nie znam ;P
z kolei jezeli chodzi o mlode zespoly wrzucone w koszyk "indie" jedyna kapela ktora mnie przekonuje w 100% jest Motion City Soundtrack. Graja fajnie, lajtowo, jednak z pomyslem i neisamowita doza zakrecenia

imho reszta sie przy nich chowa
-
Kamael - 02-02-2006
TooLfan napisał(a):Cytat:Co do Radiohead - w przeciwieństwie do Was, bardzo lubię (zwłaszcza "Hail To The Thief")
"We Suck Young Blood"
Miriam oczywiście żartowała, przecież zna się na muzyce bardzo dobrze, tak więc nie bierz tych słów na poważnie ; ).
Cytat:mnie minimalizm White Stripes drazni, a ich piosenki wydaja sie, jakby nie chcialo im sie zbierac pozostalych instrumentow. Ale ja sie na tym nie znam ;P
Oczywiście to kwestia gustu, do mnie w tym przypadkum ten minimalizm jak najbardziej trafia, a poza tym nowa płyta to przecież nie jedynie gitara i perkusja, a trochę szersze instrumentarium.
-
Miriam - 02-02-2006
Kamael napisał(a):TooLfan napisał(a):Cytat:Co do Radiohead - w przeciwieństwie do Was, bardzo lubię (zwłaszcza "Hail To The Thief")
"We Suck Young Blood"
Miriam oczywiście żartowała, przecież zna się na muzyce bardzo dobrze, tak więc nie bierz tych słów na poważnie ; ).
Hehe, skoro tak mówisz... ;D
Kamael napisał(a):[Cytat:mnie minimalizm White Stripes drazni, a ich piosenki wydaja sie, jakby nie chcialo im sie zbierac pozostalych instrumentow. Ale ja sie na tym nie znam ;P
Oczywiście to kwestia gustu, do mnie w tym przypadkum ten minimalizm jak najbardziej trafia, a poza tym nowa płyta to przecież nie jedynie gitara i perkusja, a trochę szersze instrumentarium.
Jasna sprawa, rzecz gustu, mnie podobnie jak Kamaela minimalizm u The White Stripes jak najbardziej przekonuje. I jak już zauważył na "Get Behind Me Satan" Jack i Meg rozszerzyli instrumentarium co nieco "wygładza" brzmienie i nadaje inny wymiar ich muzyce, co nie zmienia faktu, że nadal brzmią świetnie. BTW: mam "White Blood Cells", niebawem przesłucham w całości, ale po małej próbce już mogę powiedzieć, że ten zespół rozwija się z płyty na płytę.
-
TooLfan - 02-02-2006
ehhh....doskonale to rozegrałem

Teraz przynajmniej znasz opinie Kamaela na temat swojego muzycznego wtajemniczenia
-
MaFFej - 02-02-2006
Te całe AM - kolejny zespolik, kolejne "objawienie brytyjskiego rocka", na któego punkcie anglicy sie obesrali... Był Franz Ferdinand... było The Darkness... teraz to... heh. Szybko jenak o tym "czymś" zapomną.
-
TooLfan - 02-02-2006
A weee....Jak sobie przypomne Hawkinsa i numer z parasolką to mnie w w dołku ściska...phii...The Darkness
-
Tomash - 02-02-2006
Rockowe trendy zmieniają się sinusoidalnie, zgodnie z tym teraz czas na coś ostrzejszego od indie-chłoptasiów

jakoś ten trend niezbyt mi podchodzi, wyjątki to: White Stripes(choć to w sumie zwykły blues-rock, a nie żadna rewolucja), Franz, The Hives, na chama powiedzmy że Jet. Oczywiście wielu rzeczy nie słyszałem, ale jak na razie usłyszeć nie chce. o.
-
Miriam - 02-03-2006
TooLfan napisał(a):ehhh....doskonale to rozegrałem
Teraz przynajmniej znasz opinie Kamaela na temat swojego muzycznego wtajemniczenia 
Biję pokłony ;P A wracając do tematu - TWS to oczywiście żadna rewolucja w muzyce, ale nie zmienia to faktu, że świeżo brzmią i mają "to coś" co sprawia, że świetnie się ich słucha a ich muzyka nie nuży (ja wręcz nie mogę przy niej usiedzieć ;D ) BTW: co ciekawego polecilibyście z tego nurtu?
-
Kamael - 02-03-2006
Z kapel podobnych do White Stripes dobre jest The Kills, spróbuj - obie dotychczas wydane przez nich płyty są na podobnym, dobrym poziomie, ale myślę, że debiut na początek byłby dobry - "Keep On Your Mean Side".
Ja jednak poleciłbym Ci coś trochę innego, np. Electrelane, lub Modest Mouse. O obu trochę pisałem (o The Kills z resztą również), więc jeśli byłabyś zaintersowana, to w podpisie jest link i tam znajdziesz szersze informacje - a może wrzucę tutaj adres:
http://musicmusic.ownlog.com
A tak krótko:
Electrelane - brytyjski zespół tworzony przez trzy kobiety i jednego faceta, który w zeszłym roku wydał płytę "Axes" i naprawdę warto posłuchać, bo zawiera pomysłową i inteligentną muzykę, gdzie oprócz typowego dla rocka intstumentarium usłyszeć można m.in. akordeon, fortepian, klarnet, saksofon. W większości to muzyka instrumentalna, a wokal schodzi na dalszy plan.
Modest Mouse - płyta "The Moon & Antarctica" jest naprawdę intrygująca, nie tylko muzycznie, ale i tekstowo. Jest dosyć tajemnicza, ma pewien specyficzny klimat, ale przede wszystkim pobudza wyobraźnię. Ciekawy jest wokal Isaacka Brocka, a z takich instrumentów w rocku nietypowych pojawiają się smyczki.
Ostatnio takiej muzyki słucham najczęściej.
-
Miriam - 02-03-2006
Hmm... Chyba na początek spróbuję Electrelane. Zaintrygowało mnie instrumentarium (zwłaszcza akordeon i saksofon) Bardzo lubię urozmaiconą muzykę, a że wokal schodzi na dalszy plan, nic nie szkodzi ;D Później wezmę się za Modest Mouse i The Kills. Dzięki za rady, postaram się jak najszybciej załatwić polecone przez Ciebie albumy. Jak przesłucham wypowiem się w temacie. BTW: świetna strona ;D
-
Kamael - 02-03-2006
Mam nadzieję, że się spodoba

i myślę, że jest na to duża szansa.
Cytat:BTW: świetna strona ;D
Dziękuję za miłe słowo

. Mam oczywiście nadzieję, że będziesz częstym gościem.
-
Przemek87 - 02-04-2006
Dzisiejszy rock ??? Hmmm. Dzisiejszy rok to Queens Of The Stone Age !!! Dlatego tym bardziej chce wiedzieć co moderowi przeszkadzało że założyłem temat o Queensach i czemu został skasowany ??

Long live democracy !!!!
QOTSA/KYUSS/MONDO GENERATOR= esencja rocka
-
Tomash - 02-04-2006
Przemek87 napisał(a):Dzisiejszy rok to Queens Of The Stone Age !!! Dlatego tym bardziej chce wiedzieć co moderowi przeszkadzało że założyłem temat o Queensach i czemu został skasowany ??
Long live democracy !!!!
Bo już był wcześniej o nich temat... modzi jednak muszą mieć świętą cierpliwość...
Kamael: taaa, w takich momentach aż krew człowieka zalewa.