-
ReTuRn - 03-13-2006
Cytat:2. Skoro według ciebie Pantera grała przed "Kombojami" "prawdziwy metal" to ... hmmm... Boże czego Ty słuchasz jako fan metalu - Helloween, Scorpions ?
Porównanie Helloween do Scorpions to jedno z większych nadużyć, jakie widziałem na tym forum ;>
-
Ramone - 03-13-2006
ReTuRn napisał(a):Cytat:2. Skoro według ciebie Pantera grała przed "Kombojami" "prawdziwy metal" to ... hmmm... Boże czego Ty słuchasz jako fan metalu - Helloween, Scorpions ?
Porównanie Helloween do Scorpions to jedno z większych nadużyć, jakie widziałem na tym forum ;>
na szkodę scorpions ??
-
ReTuRn - 03-13-2006
Niewątpkiwie nei, bo Scorpions nie nagrali tak dobrej płyty, jak Walls of Jerycho

Poza tym zaden z ich członków nie miał tak ciekawego projaktu, jak Iron Savior Hansena.
-
Tomash - 03-13-2006
Za to nagrali "Taken by force", "In trance", "B;ackout", "Virgin killer", "Blackout", "Tokyo Tapes" przy których Helloween robi wysiadke. Poza tym takie MSG M. Schenkera(albo electric sun Uli Jon Rotha) zjada Iron Savior na śniadanko, bez popity.
-
Nevermore - 03-13-2006
Tomash napisał(a):Za to nagrali "Taken by force", "In trance", "B;ackout", "Virgin killer", "Blackout", "Tokyo Tapes" przy których Helloween robi wysiadke. Poza tym takie MSG M. Schenkera(albo electric sun Uli Jon Rotha) zjada Iron Savior na śniadanko, bez popity. 
nie inaczej.
-
ReTuRn - 03-13-2006
Nie pozostaje mi nic innego, niż skapitulować, acz mi nigdy szczególnei Scorpionsi nie wchodzili
-
fetus - 03-19-2006
pantera rozwala sco cos tam
-
Acrid - 05-12-2006
PANTERA: VH1 'Behind The Music'
The show includes brand new interviews with the surviving members of
PANTERA â
Vinnie Paul Abbott (drums),
Philip Anselmo (vocals) and
Rex Brown (bass) â along with appearances by
Guy Sykes (tour manager),
Walter O'Brien (manager),
Terry Date (producer), about five members of PANTERA's/DAMAGEPLAN's crew, and
Rita Haney ("Dimebag" Darrell Abbott's girlfriend).
-
Necroblood - 06-28-2006
Atreju napisał(a):są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu
w hard core'owym stylu to Ty masz najebane we łbie. Ja Ci nie każe lubić Pantery po Power Metal, ale przestań pierdolić głupoty bo aż się niedobrze robi. Niby masz ileś tam lat więcej, a Twoja wiedza jest na poziomie rocznego dziecka z ostrym niedorozwojem umysłowym. Jeżeli mi powiesz, że kawałki z Cowboys albo Vulgar nie mają riffów thrashowych to poprosze modów o bana za wrodzoną głupotę
-
Tomash - 06-28-2006
Mnie zastanawia zawsze, czy mędrcy pieprzący o tym że Pantera gra "w harcorowym stylu" słyszeli choć jedną płyte HC... poza tym, o ile "Power metal" to naprawde dobry album, to pierwsze 3 to typowo drugo lub trzecioligowy pudel meal, z jakimiś tam wpływami speedu czy nwobhm, i jeśli ktoś twierdzi że są lepsze od późniejszych dokonań, to ma problemy ze słuchem(tzn od biedy da sie tego słuchać, tylko po co?).
-
ReTuRn - 06-28-2006
Cytat:(tzn od biedy da sie tego słuchać, tylko po co?).
Czy mozna być własną pomocą drogową? Można, tylko po co?
Co o wpływów HC- nie powiecie mi chyba, ze jakiś w twórczosci PAntery nie ma?

Nie zmienia to faktu, ze ich muzyka kopie w dupsko, ba wręcz ten efekt wzmacnia a i nadal głównie o P mówić należało by w charakterze zespołu thrashowego.
-
Tomash - 06-28-2006
No są, ale jak już tak się doszukiwać wpływów HC to w każdej jednej thrashowej kapeli mozna je znaleźć, w USA setki kapel mieszało te style, i jakoś nikomu to nie przeszkadzało(nawet w Slayer można by sie tego doszukać), zresztą choćby z wywiadów z jakimkolwiek thrashowym zespołem mozna
wyczytać, że prawie wszyscy inspirowali się punkiem czy HC. A znafcy typu Atreju twierdzą, i potrafią "udowadniac" długaśnymi postami swoje "racje", że thrash powstał nagle, w takiej formie jaką znamy dzisiaj i już(no, w najgorszym przypadku są skłonni sie zgodzić że rozwinął się bezpośrednio z nwobhm)
-
ReTuRn - 06-28-2006
No i widać, ze sie rozumiemy
-
Necroblood - 06-28-2006
Dobrze prawicie! Przejawy oczywistego debilizmu należy jak najszybciej eliminować. Najlepiej też zjebać z góry na dół. Może się czegoś nauczy i poczyta, i przede wszystkim POSŁUCHA muzyki
-
MaFFej - 06-28-2006
Z ostatnich dokonań Pantery taki sam thrash jak hardcore. Nigdy nie grali ani czystego thrash metalu ani tym bardziej hardcore'a i nie ma co się ziomki rzucać. A ostatnie płyty są o wiele mocniej przesycone hardcoryzmem - nie da się ukryć.