Forum Rockmetalshop
System Of A Down - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: System Of A Down (/thread-system-of-a-down)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

- Krolik - 10-13-2004

Zanim skomentujesz mózgownico, najpierw przewertuj dokładnie temat...
Ma teza jest jedynie odpowiedzią, na niezwykle twórczą wypowiedź twego koleżki :
Demon.|. napisał(a):zresztą po co porównywać klasykę (Iron Maiden itd.) z gównem (slipknot, soad itd...). To tak jak porównanie malucha i mercedesa klasy "s" (np w osiągach)

p.s te kropeczki to raczej wyrazają zarzenowanie, aniżeli zgodę, jak myślisz ??

- MasterGrucha - 10-13-2004

Krolik napisał(a):Zanim skomentujesz mózgownico, najpierw przewertuj dokładnie temat...
Ma teza jest jedynie odpowiedzią, na niezwykle twórczą wypowiedź twego koleżki
Czytałem dokładnie cały temat tyle. Ale skąd ja mam wiedzieć do czego to jest odpowiedź (?), nie jestem jasnowidzem. W żaden sposób tego nie zaznaczyłeś trzeba było dać cytat :/

Co do jego wypowiedzi o samochodach - w żaden sposób nie mogę się nią zgodzić. Ja bym to porównał tak: są to dwa samochody równej klasy, różniące się nieco... hmmm... kształtem czy kolorem karoserii, ale osiągi mają równie wielkie i dobre. To który z nich ktoś wybierze zależy od upodobań.

Systemu kiedyś słuchałem i uważam że grają porządnie. Dla mnie są jak najbardziej OK. Tongue

- Vlkodlak - 10-13-2004

na Mystic Festivalu chyba? Miałam pojechać, ale nie wyszło chliip. A co do Festivalu mogę się mylić Wink
Co do In Flames (była wzmianka) to lubię album Clayman Smile
A wracając do tematu... SOAD do mnie nie trafia, nie przepadam za ich stylem, muzyką itp. Pamiętam tylko dwa kawałki, które mi się podobały: Spiders i Aerials. A potem trochę za wiele do nich podobnych zespołów się namnożyło, ja się już nie łapię i w ogóle, pomijając że nie przepadam za taką stylistyką Wink

- ...dark soul..:) - 10-14-2004

Vlkodlak napisał(a):A wracając do tematu... SOAD do mnie nie trafia, nie przepadam za ich stylem, muzyką itp. Pamiętam tylko dwa kawałki, które mi się podobały: Spiders i Aerials

....dobrze ze przynajmniej slyszalas te 2 utowry..dla mnie to jedne z najlepszych... Laughing ..a teledyski az milo popatrzec.. Big Grin

- Emila - 10-14-2004

KOCHAM KOCHAM KOCHAM Big Grin KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM SOAD I BĘDE KOCHAĆ Smile

- ...dark soul..:) - 10-15-2004

Emila napisał(a):KOCHAM KOCHAM KOCHAM Big Grin KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM KOCHAM SOAD I BĘDE KOCHAĆ Smile

..czyli cos podobnego do mnie..z jednym wyjatkiem..ja nie okreslilabym tego ze kocham SOAD ja uwielbiam ich muzyke..teksty...ale nie ich..to sa tacy sami ludzie jak my...jednak to co robia jest wyjatkowe...i to wlasnie to powinnismy doceniac...a niekoniecznie ich samych...takie jest moje zdanie.. Laughing ..

- Noi - 10-15-2004

geez ...

Mnie te soady i inne leza bykiem ale juz slyszac poraz ktorys "Father please come in my spirit" to juz jest irytujace, a jak ktos mowi, ze niema nic lepszego to juz wogole mnie trafia.

Coponiektozy powinni sie nauczyc, ze niema nic idealnego i zawsze bedzie cos lepsze, gorsze ...

Pozatym ciekawi mnie czy tlumaczycie teksty ze za nie tak kochacie.... ( nie dark soul to nie dociebie )

- ...dark soul..:) - 10-15-2004

Noi napisał(a):geez ...

Coponiektozy powinni sie nauczyc, ze niema nic idealnego i zawsze bedzie cos lepsze, gorsze

...taki juz jest swiat..biegnie naprzod..to co dobre zastepowane jest przez cos lepszego..jednak nim pojawi sie cos co mogloby zastapic system...to on dla mnie bedzie najlepszy..a co do tlumaczenia tekstow..to jest chyba podstwa by zrozumiec utwor..wedlug mnie to wlasnie po to sa tworzone piosenki by cos soba wyrazaly..cos przekazywaly..dlatego najwazniejszy jest odpowiedni odbior utowru...to tyle ode mnie.. Laughing

- tix - 10-15-2004

ja kiedys sluchalem systemów, mam nawet koszulke, i wszytie ich płyty.. no ale jakso nie moge sie znow rpzekonac.. heh..

- Miriam - 10-16-2004

System Of A Down...... Twórczość zespołu mniej więcej znam (słyszałam dwie płyty) i szczerze mówiąc podoba mi sie jeden utwór (nie pomnę tytułu); reszta nie robi na mnie większego wrażenia. Owszem, zespół oryginalny (chyba co do tego nikt nie ma wątpliwości), aczkolwiek ich muzyka do mnie nie przemawia. Z kolei Korna szanuję i lubię ich muzykę. Co do Ironów - fakt faktem, jest to klasyka, ale taka klasyka do mnie nie przemawia; zdecydowanie wolę Black Sabbath <-respect.

...dark soul... napisał(a):...taki juz jest swiat..biegnie naprzod..to co dobre zastepowane jest przez cos lepszego..jednak nim pojawi sie cos co mogloby zastapic system...

Racja, świat biegnie naprzód, pojawiaja się coraz to nowsze zespoły, ale moim zdaniem są takie kapele, których żaden z nowych bandów nie przebije. Takim zespołem w moim odczuciu jest Pink Floyd. Ich muzyka jest ponadczasowa i nie sadzę, by ktokolwiek był w stanie ich zastąpić...

- gannon - 10-21-2004

od Systemiku zaczynałem swoją przygodę z "dobrą muzyką" Confusedhock: ...to było dawno, ale ciągle wracam do ich piosenek...widzieliście klip Sugar? Tongue

SOAD jest ciągle dosyć wysoko w mojej hierarchii zaspołów, i chyba tak zostanie Smile ...brawa dla tych panów

- Emila - 10-21-2004

SOAD jest świetny i nie wyobrażam sobie mojej płytoteki bez ich krążków Big Grin

- Kamael - 10-21-2004

gannon napisał(a):od Systemiku zaczynałem swoją przygodę z "dobrą muzyką" Confusedhock: ...to było dawno, ale ciągle wracam do ich piosenek...widzieliście klip Sugar? Tongue
Ja widziałem tylko wykonania koncertowe, oficjalnego klipu nie.

- ...dark soul..:) - 10-25-2004

gannon napisał(a):od Systemiku zaczynałem swoją przygodę z "dobrą muzyką" Confusedhock: ...to było dawno, ale ciągle wracam do ich piosenek...widzieliście klip Sugar? Tongue

...a moze widziales teledysk Spiders??...wedlug mnie to ich najlepszy teledysk..a co ty o nim myslisz??:> Laughing

- gannon - 10-25-2004

no Spiders też mam Smile , Mi równierz bardzo się podobał, acz kolwiek wolę Sugar... 8)

PS: Tankian miał fajne dredy na "spiders" - chyba z pół metra Angry