Forum Rockmetalshop
Reise Reise czyli nowy Ramsztajn - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Reise Reise czyli nowy Ramsztajn (/thread-reise-reise-czyli-nowy-ramsztajn)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- psychosis - 10-21-2004

Davet..Wink)))żartuje chciałem sprawdzić jak Wy zaragujecie na to ze ja napisze ze to komercha i za całokształt i jest tak jak sie spodziewałem... mogłes sie skumac widząc " Smile)))))))))))) "i chcecie zebym napisał wiecej tak samo ja żadam od was troche wiekszej rozpiski wątku a nie "Nielubie rammstaina bo jest niefajny i komercyjny eght...Smile))

pozdr...

- Kalin - 10-21-2004

Cytat:Podaj mi przykłady w którym miejscu Rammstein jest bardziej komercyjny od innych zespołów
Ja podam :]
Np. Mówicie ze Slipknot to komercha bo się pokazują np na vivie (ja na vivie widze ich bardzo sporadycznie, i jezeli juz to w tym rockowym programie na liście)
A Ramsztajn jest tam chyba dzień w dzień tez udzielają "miliona" wywiadów i na ich teledyski na antenie viv'y nie trzeba długo czekać Tongue

- gabrysia - 10-21-2004

nie dziwi mnie że ich piosenki są puszczane codziennie na vivie niemieckiej. przecież to niemiecki zespół, a zauwazyłam że niemcy bardzo lubią swoją muzę. choćby nie wiem jaka była badziewna. ale rammstein i tak lubię

- Dechri - 10-21-2004

przypuszczam jednak, że bardziej wolą disco-german niż ramsztajna, co do slipknota to nie pokazują go już tak często bo jak zauważył ktoś viva to niemiecki program, a po drugie ramsztajn teraz wydał płyte a slipknot już pare miechów temu

- hier_kommt_die_sonne - 10-21-2004

a ja uwazam ze RAMMSTEIN to zajebisty zespol i kazdy wasz zarzut moge obalic

a dlaczego ich tak cenie?
- za język niemiecki
- za ich styl (podoba mi sie)
- za piosenki
- za teledyski
- za wszystko inne
i nie zgodze sie ze sa komercyjni - wystepuja na vivie, bo sa popularni, wydali nowa plyte. popularny nie znaczy jeszcze komercyjny...

- Dechri - 10-21-2004

bosz nie mówcie już nawet o komercji bo jest to tak zwany "a dead horse" and you all are beating him again and again ... which I think annoys everyone Mad błagam nie mordujmy już tematu komercji

- Kalin - 10-21-2004

Cytat: nie zgodze sie ze sa komercyjni - wystepuja na vivie, bo sa popularni, wydali nowa plyte. popularny nie znaczy jeszcze komercyjny...
No co Ty nie powiesz?

Cytat:a dlaczego ich tak cenie?
- za język niemiecki
- za ich styl (podoba mi sie)
- za piosenki
- za teledyski
- za wszystko inne
Te argumenty wogóle mnie nie przekonują, dla mnie ramstein to kupka idijotów grających cienką muze....
Ich piosenki uwazam za głupie Tongue
A tak wogóle to chodziło mi o vive Polską Tongue Laughing
Ale to i tak nie zmienia faktu... Moje zdanie o tej kapeli jest napisane wyzej, i nic mojego zdania nie zmieni Angry

- Anonymous - 10-22-2004

Ale Rammstein jest o wiele lepszy od slipknota...
Taka prawda. Jest łatwo rozpoznawalny (niemieckie liryki), slipknot wcale rzadziej nie jest często na vivie...

- Kalin - 10-22-2004

Cytat:Ale Rammstein jest o wiele lepszy od slipknota...

Zapomniałeś chyba dodać: "Moim zdaniem" ?? :?
Bo jak dla mnie Ramsztajn nie dorównuje Slipknotowi pod rzadnym względem w niczym Tongue

- Anonymous - 10-22-2004

pewnie że moim zdaniem,
slipknot nie dorównuje Rammsteinowi bo slipknot to dno, ale temat slipknota to inna sprawa, dlatego nie chcę pisać tu o slipknocie, ale o Rammstainie

- hier_kommt_die_sonne - 10-23-2004

DeMoN.|. napisał(a):pewnie że moim zdaniem,
slipknot nie dorównuje Rammsteinowi bo slipknot to dno, ale temat slipknota to inna sprawa, dlatego nie chcę pisać tu o slipknocie, ale o Rammstainie

racja, chociaz ty sie znasz na muzyce Smile Smile Smile

kazdy moze uwazac inaczej, gust to kwestia względna i nie mozna niczego jednoznacznie zaszufladkowac, sa jednak rzeczy ewidentnie zaj.....ste, jak np RAMMSTEIN i ewidentnie debilne, jak np. britney spirs, o-zone, slipknot....

- aXe Rose - 10-23-2004

Cytat:kazdy moze uwazac inaczej, gust to kwestia względna i nie mozna niczego jednoznacznie zaszufladkowac, sa jednak rzeczy ewidentnie zaj.....ste, jak np RAMMSTEIN i ewidentnie debilne, jak np. britney spirs, o-zone, slipknot....
...i KORN Big Grin

- davet - 10-23-2004

Gówno się znacie. O-Zone obok Modern Talking to najlepszy black metal śpiewający o skarpetach i innych bzdetach.

- hier_kommt_die_sonne - 10-23-2004

co do korna to sie nie zgodze zebyscie mnie nawet torturowali

- Anonymous - 10-23-2004

hier_kommt_die_sonne napisał(a):racja, chociaz ty sie znasz na muzyce Smile Smile Smile
o znalazła się znawczyni :? , nie znasz mnie więc nie pisz bzdur :? Evil or Very Mad Evil or Very Mad :!: :!: