Forum Rockmetalshop
Guns n'Roses - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Guns n'Roses (/thread-guns-n-roses)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

- Miriam - 10-10-2004

Ja Gunsów mimo wszystko nie porównałabym do Pink Floyd (IMHO Floydów nie można z nikim porównywać) Ale zespół naprawdę niezły =] Takie utwory jak "November Rain", "Don't Cry", "Sweet Child O'Mine", "Welcome To The Jungle", "Bad Obsession", "Civil War" to dzis klasyki. Niepowtarzalny głos Axla, świetne solówki Slasha.... Miodzio =]

- Saul Hudson - 10-10-2004

Gabrysiu , plączesz się w zeznaniach - najpierw piszesz , ze nie są nadzwyczjani , a później , że ich lubisz Wink Cosik mi tu nie gra ... Wink

- Tasiorro - 10-11-2004

Slash to dobry gitarzysta i lubie sluchac tego co gral w Gunsach. Zespol to troche taki na podryw lasek Wink ale grali fajnie i z jajem. Natomiast w Velvet Revolver jakby Slash sie troche wypalil - powiela schematy a i solowki tez juz nie te co w GNR.

Miriam napisał(a):IMHO Floydów nie można z nikim porównywać
Dokładnie tak Smile

- Saul Hudson - 10-11-2004

Na dowód tego , że jestem obiektywny , a nie ślepo zapatrzony , to zgodzę się , ze Slash w Velvetach oparł się troche na laurach - a mianowicie jego solówki i partie solowe są moim zdaniem zbyt krótkie i z reguły schematyczne , ale mnie się podobają , A wymiata solo w Fall to pieces !!

- the_trooper - 10-11-2004

november rain rulzz Surprised

- Prisca - 10-11-2004

Tasiorro napisał(a):
Miriam napisał(a):IMHO Floydów nie można z nikim porównywać
Dokładnie tak Smile

Uuu nigdy bym ich nie porównywała, chodziło mi raczej o to, że można ich zaliczyć do kapel nadzwyczajnych.

- MasterGrucha - 10-12-2004

Widze że wszystko już prawie zostało napisane. Gunsów słuchałem od czasów dzieciństwa za sprawą mojego taty który ich uwielbiał Smile.
Guns n'Roses = Legenda (jakże przepiękna zresztą) przyłączam się do tych którzy uważają, a solówka Slasha z November Rain - jeśli o mnie chodzi o skłonny byłbym uznać ją za najlepszą i w całej historii muzyki. (Dlaczego? Bo chyba każdy, nawet nie interesujący się zbytnio taką muzyką człowiek skojarzy ją z kawałkiem November Rain (może nawet nie znać tytułu tej piosenki ale będzie wiedzieć o którą chodzi, a jeśli kiedykolwiek widział teledysk to skojarzy sywletkę Slasha grającego na pustyni na tle białego kościółka)).

8) 8) 8) Chwała Gunsom za to co zrobili dla muzyki 8) 8) 8)

- Saul Hudson - 10-13-2004

CHwała , chwała , a ja właśnie oglądam sobie na kompie Zakka Wylde'a i Slasha jak grają sobie razem . Musze powiedzieć , zę genialnie im to wyszło . Widział to ktoś moze jeszcze ??

- tayuki - 10-13-2004

Saul Hudson napisał(a):Na dowód tego , że jestem obiektywny , a nie ślepo zapatrzony , to zgodzę się , ze Slash w Velvetach oparł się troche na laurach - a mianowicie jego solówki i partie solowe są moim zdaniem zbyt krótkie i z reguły schematyczne , ale mnie się podobają , A wymiata solo w Fall to pieces !!

To logiczne że jak się gra od tylu lat nie da sie wymyślać wciąż czegoś nowego. On już swoje do historii rocka wniósł i jak dla mnie to co teraz robi jest genialnym uwieńczeniem kariery. Najważniejsze to dla niego grać. I o to chodzi Tongue
A fall to pieces - ten stonowany riff a solówka...no, miód i mleko.

Nie widziałam tego nagrania ze Slashem i Wylde'm. Żałuję Sad

- Vlkodlak - 10-13-2004

może nie jakoś namiętnie, ale czasem lubię posłuchać. Najlepiej znam Use Your Illusion. A jakoś tak mi wszystko wpadło w ucho dzięki coverowi Knockin' on Heavens Door no i November Rain oczywiście Smile.
Są świetni, tak ogólnieie to słyszałam sporo (na MTV i MTV2 sporo leciało jak jeszcze miałam) tylko nie pamiętam, a z płyt mam tylko Iluzje Smile Chociaż teraz już rzadziej słucham, bo mam za dużo innych rzeczy dla uszu, też muszą mieć miejsce Wink

. - jakubkusy - 10-15-2004

Hej jestem tu nowy i mam dopiero 13 lat Evil or Very Mad Crying or Very Sad ale guns n' roses slucham od lat 11 i dotej pory uzbieralem pare koncertów i takich tam dupereli (czytaj "wszystko na czym widac napis GUNs N' ROSES Big Grin ") i o tej kapeli moge powiedziec tyle:
podobaly mi sie ich wszystkie plyty, moze oprócz spaghetti i wszystkie mam oryginalne szanuje ten zespól za przepiekne solówki Slasha oraz zadziorny glos pana Rosa, którego szanuje acz niewiedzialem co robic gdy ogladalem jego wystep na VMA 02 plakac czy smiac sie..
gnr oddali mase swietnych koncertów, które bardzo mi sie spodobaly (po ogladnieciu kilku koncertów nie wiedzialem jak axl moze dzisziaj wydobyc jakiekolwiek dzwieki Question )
szkoda ze tak szybko sie rozpadli Sad moim zdaniem powód byl taki ze slasha wkurzalo ciagle spóznianie sie axla na koncerty, bijatyki axla (np "drobny" incydent w St. Louis gdzie axl zeskoczyl ze sceny i przywalil komus w morde za to ze mial w reku kamere Angry podziekowal za koncert rozwalil mikrofon i wyszedl)
- projekty solowe, przesluchalem paru utworów z plyty Slash Snakepit '95(slasha), Belive in me (duffa) i jedna plyte Glybego Clarka, wszystkie byly cool!!! niestety nie moge ich nigdzie sciagnac, badz kupic Sad móglym tutaj napisac calom historie gnr w skróci ale mi sie nie chce i nikt by tego nie przeczytal...
hmm... niezle jak na pierwszy post nie Confusedhock:

- gannon - 10-17-2004

Guns'n Roses nigdy z wielkim zapałem nie słuchałem ale "Don't cry" mnie rozkłada... jeden z najlepszych kawałków jakie słyszałem. Uwielbiam tą piosenkę Big Grin

- duff_wife - 10-18-2004

Ów zespół KOCHAM. Mój nick sam mówi kogo najbardziej lubieSmile. Według mnie Axluś ma boski głos, a Slash wymiata na gitarce jak zawsze super. Każdy działa w jakimś zespole. Wszyscy fani wiedzą o velvet revolver(bo jakże mogliby nie wiedzieć), ale nie wiem czy wiedzą(być może) o działalności Axla. Otóż planuje on(już jakis czas) wydać płytke "Chinese Democracy" w styczniu 2005 roku, może mu się udaSmile. Słyszałam parę tych nowych kawałkuch. Powiem jedno: ma wciąż ten sam, zajebisty głos! Ale to już nie to samo co ze Slashem i DuffemSad

- Saul Hudson - 10-18-2004

I czym Ty się gościu podniecasz ?? Smile To jest juz kolejna data wydania płyty . Uwierzę , jak zobaczę ją w sklepie ... Chodź w rok 2005 nawet jestem w stranie uwierzyć ,z ę ta płyta wyjdzie , bo moze chłopcy się sprężą na 20-lecie zespołu ... 8)

- tayuki - 10-18-2004

Saul Hudson napisał(a):I czym Ty się gościu podniecasz ?? Smile To jest juz kolejna data wydania płyty . Uwierzę , jak zobaczę ją w sklepie ... Chodź w rok 2005 nawet jestem w stranie uwierzyć ,z ę ta płyta wyjdzie , bo moze chłopcy się sprężą na 20-lecie zespołu ... 8)
Chyba pięćdziesięciolecie Tongue
zresztą Axl może sobie robić co chce z nazwą guns n roses...to już nie to samo Tongue