-
XdkyX - 01-09-2006
powinno byc MISSILE GIRL SCOOT :/ jeden chuj tak wogole
-
Kar Lin - 01-16-2006
Jak dla mnie wrzucanie do jednego worka zainteresowań: manga, anime i j-music to bezsens.
Japońska muza mnie nie zachwyca- pomijając język niespecjalnie się wyróżnia. A jeśli chodzi o image... [jeden rzut okiem na wykonawców typu Mana i pozostawmy tą kwestię bez komentarza].
-
Mientky - 04-08-2006
troche odkurzę, ale mam naprawdę swietną kapelę grającą.. no właśnie. Noisecore? coś takiego. zwą się melt-banana, są z japoni ale spiewaja po angielsku i mają skład mieszany z wokalistką i basistka
http://www.parkcity.ne.jp/~mltbanan/ oficjalka, do posluchania 3 kawałki
-
SHOX! - 05-08-2006
Mi się podoba Otsuka Ai - Sakuranbo
-
AEnema - 05-14-2006
a o Eve of Destiny ktoś słyszał?
-
drwal666 - 05-22-2006
ja tylko slyszałem zespoł Orange Range czy jakoś tak
hock:
-
riya - 06-03-2006
hm.... ja na pewno moge powiedziec, ze mimo wszystko japonskie kapele sa inne wizualnie (co ja osobiscie BAAARDZO doceniam ^^) i takze muzycznie
jesli ktos by chciaL, to warto posluchac m.in. d'espairs ray, dir en grey, mucc, merii, gazette czy kagerou. Nie tylko jezyk ich odroznia ^^
ekhm a posrednio dodajac, mozna sie o tym przekonac np 1 lipca na imprezie jrockowej
-
Pandora - 06-03-2006
A ja j-rocka nie trawię
-
MaFFej - 06-03-2006
riya napisał(a):warto posluchac m.in. d'espairs ray, dir en grey, mucc, merii, gazette czy kagerou.
Shit... nu-metalowo/nowo-rockowe pitolenia... na szczęście Japonia ma świetne metalowe/hardrockowe kapele nie mające nic wspólnego z tym całym j-rockowym nurtem
.
-
riya - 06-03-2006
mhm... kazdy ma wlasne zdanie i slucha czego chcee neee
-
MaFFej - 06-03-2006
Fakt... Ty poleczasz, a ja... ostrzegam
. Dajmy ludziom wybór
.
-
riya - 06-03-2006
heh
tak powinno byc dla rownowagi
-
MaFFej - 06-03-2006
Riya... a Sex Machineguns znasz? Wg. mnie to jeden z nielicznych zespołów, który ma szansę przypaść do gustu zarówno j-rockowcom (image :/) jak i miłośnikom klasycznego rockowo-metalowego grania (taki melodyjny heavy/speed). Wg. mnie nieźle grający zespół o schrzanionym image'u
.
-
riya - 06-03-2006
MaFFej napisał(a):Riya... a Sex Machineguns znasz? Wg. mnie to jeden z nielicznych zespołów, który ma szansę przypaść do gustu zarówno j-rockowcom (image :/) jak i miłośnikom klasycznego rockowo-metalowego grania (taki melodyjny heavy/speed). Wg. mnie nieźle grający zespół o schrzanionym image'u .
znam znam... tamte zespoly to te, ktore najbardziej lubie ale przeciez wykonawcow jest masa
smg tez jest ok. choc nie wiem co ty w takim razie masz np do despow ?
-
MaFFej - 06-03-2006
riya napisał(a):smg tez jest ok. choc nie wiem co ty w takim razie masz np do despow ?
Tu akurat sprawa jest całkiem prosta... nie lubię takiej gatunkowo muzyki. DR, DEG i tym podobne zespoły to jakby nie patrzeć twory, które narodziły się z nu-metalowych shitów, które dotarły do Japonii z USA. A SMG? Wizualnie niczym się praktycznie nie różnią od typowego j-rockowego bandu, ale... muzycznie widzocznie zapatrzeni są w niemalże korzenne heavy/speed metalowe granie (a chwilami nawet thrashowe
). Krócej: to inny gatunek muzyki
.