Forum Rockmetalshop
Megadeth - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Megadeth (/thread-megadeth)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- buubi - 10-04-2005

Krótko: kapela wielka, a najlepszy ich okres to "Peace Sells...", "So far...", "Rust In Peace" i "Countdown..." późniejsze niestety to jazda po ówni pochyłej w dół i coraz słabsze.

- Elvis - 10-05-2005

Ano, aczkolwiek "Countdown..." jest takie se... zwłaszcza w porównaniu do "Rust in Peace". Aczkolwiek ostatni album też taki najgorszy to nie jest.

- buubi - 10-05-2005

Elvis napisał(a):Ano, aczkolwiek "Countdown..." jest takie se... zwłaszcza w porównaniu do "Rust in Peace". Aczkolwiek ostatni album też taki najgorszy to nie jest.

Jasne że racja - jak dla mnie Rust In Peace jest dla nich tym czym Reign In Blood dla Slayera czy Master Of Puppets dla Metallicy - czyt.: szczytowym osiągnięciem powyżej którego już nigdy nie wyszli.

- fetus - 10-05-2005

buubi napisał(a):
Elvis napisał(a):Ano, aczkolwiek "Countdown..." jest takie se... zwłaszcza w porównaniu do "Rust in Peace". Aczkolwiek ostatni album też taki najgorszy to nie jest.

Jasne że racja - jak dla mnie Rust In Peace jest dla nich tym czym Reign In Blood dla Slayera czy Master Of Puppets dla Metallicy - czyt.: szczytowym osiągnięciem powyżej którego już nigdy nie wyszli.
no właśnie dlatego slayer rządzi a perfiumarze z metallica i miegadeth odpuścili i wydają straszną kupę gówna. dodatkowo te najlpesze pozycje perfumiarzy nie mają szans w starciu w nieboskim stworzeniem RIB to co dla nich jest sufitem dla Slyer jest podłogą..

- KISIEL - 07-27-2006

Zadziwiające jest to, że na tak słabej płycie pozbawionej pomysłu - Hidden Treasures, pojawia się kompozycja, która ścina z nóg (obejrzcie teledysk), a mianowicie 99 Ways To Die. Ale jak wiadomo, to tylko moje odczucie Surprised

- Vio - 07-27-2006

Kocham bezgranicznie. IMO zdecydowanie lepsi od Metallici.

Killing... - 6,5/10
Peace Sells... - 9,5/10
So Far... - 9/10
Rust... - 10/10
Countdown... - 8,5/10
Youthanasia - 9/10

...resztę słabo znam.

- KISIEL - 07-27-2006

Radziłbym deczko ciszej z takimi wywodami Surprised

- Nevermore - 07-27-2006

I tam, dla mnie też Megadeth jest lepszym zespołem, a oceny ich płyt Vio też podał całkeim rozsądnie, tylko zamieni ocenę KIMB z Y i podnieśc PSBWB do 10/10.Oczywiście w porównaniu do Metalliki Megadeth jest zespołem niemal marginalnym, co nie zmienia faktu, ze ich muzyka mocniej do mnie trafia.

- Morrigan - 07-28-2006

Jak dla mnie Megadeth to najlepszy zespół jaki kiedykolwiek powstał.
Wszystkei płyty oceniam 10/10.

- buubi - 07-28-2006

Morrigan napisał(a):Jak dla mnie Megadeth to najlepszy zespół jaki kiedykolwiek powstał.
Wszystkei płyty oceniam 10/10.

Z tymi wszystkimi nie przesadzajmy - do Countdown... genialni, potem tylko bardzo dobrzy

- MaFFej - 07-28-2006

Morrigan napisał(a):Wszystkei płyty oceniam 10/10.

Każdy wykonawca mający na koncie więcej niż dwie płyty nie jest w stanie nagrać samych 'dziesięć-na-dziesięć'. Nawet największy fan powinien potrafić trzezwo spojrzec na dyskografię swej ukochanej kapeli :] .

- KISIEL - 07-28-2006

100 % TRV z dodatkiem bawełny.

- preacher - 07-30-2006

Into the Lungs of Hell (z So Far...)- zaczepiste intro/instrumental/co tam chcecie Laughing

- Nevermore - 07-30-2006

Zajebiście.

- Przemek87 - 08-16-2006

Ale "Risk" to już totalne przegięcie. Nie jestem wielkim fanem Megadeth i nie znam sie bardzo na ich dyskografii. "Risk" kupiłem w oślep trzy lata temu...Żałuje do dzisiaj. Granie pod bon jovi i cinderellas Crying or Very Sad