-
MaFFej - 05-31-2007
A teraz jak się czujesz?
-
IstnyKurwaRomantyk - 05-31-2007
zajebiscie w chuj
btw krzychun, wolalbys zeby w szkole przerabiac zamiast dotychczasowych lektur austriackich ekonomistow?
-
Krzychun - 05-31-2007
warsadal napisał(a):<offtop>A ty Krzychun troche tonuj te wypowiedzi, bo stajl młodszego brata Kieltuza wychodzi ci żenująco to raz, a dwa, że powoli zaczyna robić się wkurzający.</offtop>
Ty tez mnie wkurwiasz i nic nie mowie.
-
Slapi - 05-31-2007
A czyta wogóle ktoś te lektury? Przynajmniej 50%? Dżume to przeczytałem, ale z czystej ciekawości, bo mi znajomy mówił, że warto... Tak to nic nie ruszam z lektur... Jeszcze "Kamienie na Szaniec" jest dobrą lekturą.
-
Valhalla - 05-31-2007
Slapi napisał(a):Jeszcze "Kamienie na Szaniec" jest dobrą lekturą.
o to to to. I Chlopcy z Placu Broni!!!
-
balzac - 05-31-2007
Potop
-
Valhalla - 05-31-2007
^
oj nie-e, ze 100 stron dalam rade przeczytac
-
Axel - 05-31-2007
Jądro ciemności ;P było fajne, cóż małolaty nie będą miały przyjemności ;P czytania tego ;p
-
Slapi - 05-31-2007
Valhalla napisał(a):o to to to. I Chlopcy z Placu Broni!!!
Taaa...Ale to się chyba w podstawówce czytało?
I potwierdzam, że "Dżuma" Camus'a jest lekturą.
Ale zapewne już jej nie będzie, bo autor przez krótką chwile był w partii komunistycznej...
-
Valhalla - 05-31-2007
kamienie na szaniec tez w podstawowce

a i 'Swiat Zofii' Gaardera jest przeswietny

ale chyba malo osob to czytalo
-
Książę - 05-31-2007
Krzychun napisał(a):IMO twoje "teksciwa" zazwyczaj nie znacza nic,a sa tylko kopia tego co wygenerował Ci bluzgator.
kopią to ty jesteś chujową kelthuza, a bluzgator to wygenereował ciebie, chłopcze z wtryskarki. Wypierdalaj czytać lektury albo wypierdalaj czytac traktaty polityczno-społeczne, albo po prostu wypierdalaj.
-
Corpseone - 05-31-2007
Jądro ciemności jest zajebiste zgadzam sie, a pozatym Zbrodnia i Kara, Świętoszek, Skąpiec, Cierpienia Młodego Wertera, Kandyd, Nie - Boska Komedia, Śluby Panieńskie. To są lektury, które do tej pory mi się podobały i które przeczytałem ;] To jest chore. Niech zakaże cały modernizm i młodą polskę. Tam byli sami sataniści typu Przybyszewski, Miciński, albo ludzie z porysowanym beretem. Bułkahowa też trzeba zakazać w takim razie. Proces ... właśnie się zabieram powoli do czytania, podobno zajebista ksiązka ? A ferdydurke ? Również planuję, ale opinię na temat tej książki są negatywne, co jest w niej złego ? ;]
-
Prisca - 05-31-2007
Krzychun napisał(a):Prisca napisał(a):^
Stajemy się chrześcijańskim państwem, tylko jakim prawem ?
Lol,zawsze bylismy chrzescijanskim krajem.Nawet konstytucja majowa przewidywała kare za akt apostazji.
Och, nie łap mnie za słówka. Owszem byliśmy, byliśmy ale nigdy w takim stopniu jak teraz.
-
karakas - 06-01-2007
Ja bym tylko lekcję historii współczesnej Polski rozszerzyła niemiłosiernie, żeby pamiętac kim są niektórzy dzisiejsi obrońcy wolnosci i piewcy państwa laickiego. I po co takie nerwy? Jeszcze trzy lata i wrócą te wasze ukochane lektury.( jeśli myślicie że głowsowałam na lpr i pis to was pojebało)
-
jankier - 06-01-2007
hmmm... ciekawe co z "mistrzem i małgorzatą", "folwarkiem zwierzęcym" i "rozmowami z katem"... ostali się?