Forum Rockmetalshop
SUM 41 - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: SUM 41 (/thread-sum-41)

Strony: 1 2 3 4

- kSIąŻę krzyŻtof - 09-02-2004

jEsTEŚ punkowcem Z waRSzawy?
to Ty mi Tak ZuPEłnie z daLA OD tematU POwIEdz Gdzie I z KIM SIE SPOtykasz, gZie Latasz Na koncerty, GdziE I Z KiM chLAcie I kogo znasZ.
oDPoWIedŹ - MuSI graĆ punk ROck.

- Filon - 09-02-2004

a co to ma tak naprawde do rzeczy gdzie chodze, z kim sie spotykam ? musze byc w tzw."towarzystwie" by sluchac punka ?

ale jezeli to jest ci potrzebne to prosze...
nie jestem punkiem to po pierwsze.jezeli chodzi o przynaleznosc do jakiejs subkultury, to nienaleze do zadnej.kiedys jak bylem mlodszy zapieprzalem w glanach, spodenkach waskich etc.irokeza nigdy nie mialem bo mi poprostu nie pasowal.pozniej jezdzilem na deskorolce 8 lat i wlasnie to mi pozwolilo na spotkanie z tym neo punkiem, ktory dla ciebie nie jest punkiem tylko gownem.a dokladniej ze skate punkiem.bo powstala taka odmiana tej muzyki w stanach dla ludzi ktorzy jezdza na deskorolce.za granica przy tych zespolach o ktorych pisze bawia sie na koncertach oprocz punkowcow skaterzy i jakos nie ma spiec.pozatym wlasnie za granica masa ludzi jezdzacych na deskach slucha punka.tak samo jest u nas...
spotykam sie ze swoimi znajomymi skaterami z punkowcami ze squotu jednego, a takze z tymi normalnymi.na koncerty chodze rzadko bo tak naprawde w temacie tego punka ktorego ja slucham nic sie nie dzieje.na koncerty jak juz chodze, to proxima, byle kotly, jadlodajnia filozoficzna(tam czasmi gra taka polska kapela "che" i czasami na squocie cos sie dzieje...

a teraz chodze ubrany w lekko szrkoie spodnie takie na deskorolke, ale nie takie wory z krokiem po kolana, w bluzach z kapturem i bez, koszulkach, czapce z daszkiem, lub zimowych.mam krotkie wlosy, albo gole sie na lyso.
i jak mi napiszesz ze jestem pozer, to naprawde konczymy temat, bo to ze nie obracam sie w punkowych klimatach, ani nie wygldam jak punk nie znaczy ze nei moge tej muzyki sluchac...

a teraz odpowiedz mi prosze na moje pytanie, ktore umiescilem przed twoim postem...

nic, CHCIaŁEM CIę ZbiĆ Z tropu.

Uwaga - edYtUJĘ.
oDPoWIEdŹ na PYtaNIE Z twoJEgo poStu Przed moIM poSTem NA KOńcU moJEgo PoStu Przed TwoIm pOSteM.

- Filon - 09-02-2004

"musi grac punk rock" - sprecyzuj...
ok czyli wszystko inne co wyszlo po latach 80 to dla ciebie syf ?
to moze odpowiesz mi skoro jestes takim zatwardzialym pewnie ortodoksyjnym punkowcem dlaczego uzywasz stylu pisma charakterystycznego dla prawdziwych hip hopowych ziomali ? : D

ta, TO rzeczyWiŚcie dlA mNie ZA TrudNE: UŻywasz DziwNyCH sŁóW, niE wiEM CO ZNaczY Ortrodo..coŚtam i niE wiem czY mnIE nie obraŻasz, ZdecyDOwaNIE za DŁUgiE poSTy pISzeSZ, A JA Tylko 5 Klas PodstAwÓwki skoŃczyŁem, bo tRZeba ByŁo DO robOty w ceGIElni zaPIePrzaĆ - WIĘC Nie czyTAŁEM iCH i Na czUjA COŚ odpoWIadaŁEM.
A TA WOgLE To JEsteM JoŁ brachu, Siema ZIom i DUŻO elo.
JAk cHCesz norMalNiE gadAĆ to gadaJ, jak Chcesz Mi JEcHaĆ - TeŻ sPOko, TyLko FOrum SIĘ ciuT popSUje.

Słuchaj, JEŻeli Wchodzisz Na FOruM poD TYtUŁEm "Punk", To wYChOdzĘ z ZAŁoŻenia, Że coŚ (W przecIwieŃstwIE DO goŚcia Który ZaPOdaŁ temat) N atEN TEMaT wiesz. NIE BĘdę teraz RObiŁ caŁEgo wykŁAdu Co to JEst punk, A co pUnk niE jest - BO nIE jEstEM kUrwa BElfrem. WszYScy, którzy MAjĄ jeszczE JAkIES pyTAniA "co to Punk", NIeCH SoBIE weJdĄ na SerwIS www.punk77.co.uk, i poCzyTAJĄ niEco o geNezI i hIstOrii Ruchu< zaNIm zaCzNĄ PiePRzyĆ gŁuPoty. TY Filon ZNajDŹ naZwy zespoŁów, i pOrÓwnaj Z tyM co USIlNIE rozMÓwcy ChCą za puNk uzNaĆ i sam odpowiedŻ sOBIE na PYTanie.

- Filon - 09-02-2004

nie obrazam cie i nie chce ci jechac.nielubie spiec i raczej staram sie ich unikac, a wiec nie odbieraj moich slow jako atak...
co do dlugosci postow sam mnie do nich zmusiles.pozatym nielubie sie rozdrabniac.
peace jak to dzieci kwiaty mawialy : )

widzisz tylko, ze dla ciebie punkiem sa zespoly z tzw.punk77, a reszta to gniot ktory nei zasluguje na to miano.i tu sie bardzo mylisz, bo niestety czasy sie zmienily.istnieje jeszcze troche zespolow, ktore graja 77 jednak teraz to zupelnie inaczej wyglada.ale nie dla ciebie.bo dla ciebie punkiem i tylko punkiem beda zespoly z uk 77.
ale dobra jebac, to bo jak juz pisalem mozna o tym pisac, a i tak nie dojdziemy do porozumienia i sie skonczy tak jak w rozmowach na temat gustu.czyli na bluzgach...
pozatym wchodzac na forum na temat tej muzyki nie chce tak naprawde rozmawiac o zadnych ideoloiach i rozdrabniac sie na temat co jest punkiem a co nie jest.szukam nowej muzyki i to jest moj glowny cel...

W porZądKu, tyLko pÓł godziny zaJĘło mi SPrawdzaNIe LitereK W ElemeNtarzu i BuDowaNIE sŁÓw.
SPoko, A HipiSÓW nie LuBIE Jak BrukSElki.

- Filon - 09-02-2004

eee a ja do nich nic nie mam, ale co do brukselki to mam takie samo zdanie jak i ty...dobra koniec pieprzenia o farmazonach.

- thomas - 09-02-2004

kSIąŻę krzyŻtof, nie wiem czy to do ciebie dotrze, ale postaram sie to powiedziec krotko i zwiezle.
Punk przeszedl ewolucje i przechodzi jeszcze i ma w dupie twoje zdanie na ten temat. Tak naprawde nie bedziesz mial na to wplywu, zostaje ci zebys stworzyl sobie w twojej glowie swiat lat '77 i nadal wierzyl ze cos jak neo-punk nie istnieje. Pieprzenie na temat przynaleznosci danego zespolu do stylu jest porywaniem sie z motyka na slonce - dobrze wiesz (albo i nie) ze kazdy interpretuje styl zespolu na swoj sposob.
Ja to ci powiem ze nie staram sie szufladkowac punk rocka na neo, post czy skate - dla mnie punk jest punkiem i gowno mnie obchodzi ze ktos ma do mnie pretensje ze Offspringa nazywam punk rockiem. Moze i masz racje to nie punk rock, ale nie obchdzi mnie to tak szczerze.. Nie mam magistra z wiedzy o stylach muzycznych i mi to jak najbardziej pasuje.
I gowno mnie obchodzi czy ktos spiewa o pieprzeniu rzadow od tylu czy o dupie Maryni. Punk to muzyka a nie proza pisana, wiec sam sobie odpowiedz juz co jest w tym najwazniejsze..

Wiesz CO JA teZ w duPie Mam CO Jest CO, MagistRa Nie mam AkUrat z Punka, I CHuJ MnIE obCHodzi CO JeST co. daŁEŚ się SproWokowaC i to SIĘ dla MnIE liczy. CzuJ SIĘ pozdrowIONy.

- thomas - 09-02-2004

Cytat:daŁEŚ się SproWokowaC
Nie rzecz w tym ze dalem sie sprowokowac. Sprawa jest taka ze obok takiej glupoty nie da sie przejsc obojetnie..

thomas napisał(a):
Cytat:daŁEŚ się SproWokowaC
Nie rzecz w tym ze dalem sie sprowokowac. Sprawa jest taka ze obok takiej glupoty nie da sie przejsc obojetnie..

WIesz CO tŁoku, nIE bĘDĘ z toBĄ w TEn SpoSÓb GadaŁ i niE naPIszĘ, Że "chuj ci w DUpę", bo SZkODa Na FOruM UMieszczAĆ taKIE teksty. Tym BardZieJ SProwOkoWaNE PryMityWnyMI ZAczepKami jAKiegoŚ RozPieszczOnEgo dzIEciaka

- thomas - 09-02-2004

Widze ze skonczyly ci sie sensowne argumenty i najlatwiej teraz obrzucac rozmowce takimi epitatami? RESPEKT KOLO!

SŁuchaj poczytaj soBie od PoczĄtku, a poTEm zacznIj NarzekaĆ, Że KtoŚ reaguJE wyzwIskaMI Na wyzwiska

- thomas - 09-02-2004

Ja ci tylko przedstawiam fakty, ty mnie zaczynasz obrzucac blotem.
Peace, bo ta rozmowa nie ma sensu.