Forum Rockmetalshop
Metalowa mapka - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Metalowa mapka (/thread-metalowa-mapka)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- wilk_fenriz - 09-01-2004

Uwielbiam scene afrykanska- tubylcy zajebiscie graja na tych swoich bambusowych gitarach, graja jungle metal, cos jak u nas slowianski black, najlepszy zespol z tego kraju jest z kotliny Kongo i nazywa sie "King Kong", podobno mieli zajebista sesje zdjeciowa z sekwojami. Polecam !! Rolleyes Rolleyes Rolleyes

- Anonymous - 09-29-2004

Jestem zwolennikiem norweskiej sceny, ale jesli nie mam wypisywac nic o Norwegii to moze grecki Nightfall ( ale stary - plytka Macabre Sunsets ) Enthroned z Belgii jest niezly, No i oczywiscie stary Samael Polska oczywiscie - gdzie znajdziecie takie zroznicowanie na scenie metalowej, jak nie tutaj, poza tym jestesmy wrecz zaglebiem deathu ( chocby Azarath czy Throneum )

- Dechri - 11-07-2004

Szwajcaria - Samael nie tylko stary i nowy .... BA!! nawet bardziej nowy niż stary, kto był na którymś z ostatnich koncertów ten powinien to przyznać 8)

- Macias - 11-08-2004

Tak afrykanska scena to jest cos. Zulusi niezle napierdalaja. Laughing

- Adelajda - 11-21-2004

ja tam głównie słucham kredek więc raczej Anglia:p Smile

- Flame - 11-21-2004

Moje ulubione sceny - Fińska, Polska, Szwedzka, Norweska , kolejność przypadkowa 8)

- Dechri - 11-21-2004

mimo że kredki to moi faworyci to nie instalujmy ich w temacie o blacku bo nie grają blacku (przynajmniej obecnie bo Principle ... może za niego troszkę uchodzić)

- Norder - 11-22-2004

POLSKA - Honor, Hazael, Graveland, Behemoth, Vader, North, Sacrilegium i jeszcze by długo wymieniać !!! Pozatym Szwecja i Norwegia...

- Cranmer - 11-23-2004

Takkk... scena afrykańska jest wspaniała Big Grin Szczególnie kapele z Republiki Śrdokowoafrykańskiej. Sahara rzeczywiście pozytywnie wpływa na talenta muzyczne Rolleyes

A tak bliżej Europy to zdecydowanie powiem o scenie angielskiej (My Dying Bride, Anathema...) oraz fińskiej. Choc ostatnio udało mi się znaleźc kilka ciekawych kapel z... Estonii.

- Dechri - 11-23-2004

powoli dochodzę do wniosku że ten temat nie ma zbytniego sensu, nie ma dyskusji a same wymienianie kapel :?

- Piorun - 11-24-2004

POlSKA (gotyna kry, graveland, demise, luna ad noctum, fortision, veles...)
UKRAINA(Noctrual Mortum, Dub Buk)

- blacK - 11-26-2004

Polska, Rosja, Ukraina i Słowenia.

O zespołach nic nie napisze, kto słucha to zna.

- Dechri - 11-26-2004

weźcie zarzućcie jakieś ruskie zespoły blackowe Smile aż jestem ciekawy co ruscy zmajstrowali

- Cranmer - 11-27-2004

blacK napisał(a):Polska, Rosja, Ukraina i Słowenia.
O zespołach nic nie napisze, kto słucha to zna.
To ja jeszcze pozwolę sobie dodac, choc przyznaje, że ze względu tylko na jeden, jedyny zespół, Białoruś.

Re: Metalowa mapka - stig - 11-27-2004

Arma napisał(a):Macie jakieś konkretne kraje, których muzycy przypadają wam do gustu.

Szwedzi za ich death w róznych odmianach oraz angole za ... wiadomo za co Big Grin