Forum Rockmetalshop
VOIVOD - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: VOIVOD (/thread-voivod)

Strony: 1 2 3 4

- Necro Desecrator - 09-18-2005

mal napisał(a):Dzięki, ja nie muszę, na nikogo tu nie bluzgałam.

EOT

Po co ten EOT? Bez naszych przemiłych pogawędek temat nie ruszyłby z miejsca,a uwierz mi ,ze użytkownicy wprost nie mogą się doczekać ,,dalszego ciągu"<:

- mal - 09-18-2005

Twoja tura.

- fetus - 09-19-2005

muszę się przyznac ze zaszwe omijałem jakoś VOIVOD, nie wiem dlaczego, wiele sie przecież dobrego nasłuchałem i naczytałem o tym zespole, chyba musze nadrobić zaległości i sprawdzić czy są zdolnymi uczniami Venom czy nie.. jak się nasłucham dam znać.

- RamzeS - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):W takim ,,Voivod"czy ,,Warriors of ice" słychac nie tyle echa Venom,co wręcz CYTATY z ich twórczości.,,WoI" to niemalże cover ,,Witching hour" a pierwszy riff z ,,suck your bone" to takie wannabe melodyjnego motywu ze środka ,,Live like an angel...",zeby podac najbardziej jaskrawe przykłady.Nawet brzmienie wiosła posiada charakterystyczną dla Mantasa ,,metaliczną" barwę oraz swoistą ,ze tak to ujmę, ,,niechlujność". Każdorazowo zaliczam glebę gdy czytam wasze posty;wprost ciezko mi uwierzyć ,ze podczas odsłuchu ,,W&P" komus nie nasuwaja się na myśl nachalne asocjacje z Venom! Jedynie wokal trochę odstaje od ,,Jadowitych",choc to tez te same rejony co Cronos czy Tom Warrior. Wizyta u laryngologa bardzo wskazana panowie! No,chyba ,ze jest to udana prowokacja..
A moze to ty powiniennes sie udać do laryngologa?Bo jak zauwazyłes nikt jakos podobnych odczuć nie ma,tylko ty jeden uparcie obstajesz przy swojej tezie"venomowatosci" Voivoda.Od biedy,bardzo od biedy mógłbym sie zgodzić na te"echa" Venom(przy odrobinie dobrej woli)ale z tymi cytatami z ich tworczosci to juz gruba przesada.Bardzo gruba.Nawet biorąc pod uwagę "1-ke",bo co do następnych albumów,to juz nawet nie ma co dyskutować,tam zadnych"ech" i "cytatów" z Venoma nie uswiadczysz.

- Necro Desecrator - 09-19-2005

Cytat:jak zauwazyłes nikt jakos podobnych odczuć nie ma,tylko ty jeden uparcie obstajesz przy swojej tezie"venomowatosci" Voivoda.

1. Zaoraj się

2.A kto z uzytkowników ,oprócz mnie,Ciebie i bubbiego ich słyszał? <:

- Nevermore - 09-19-2005

ja

Nevermore napisał(a):ja

I co sądzisz o pierwszej płycie? Masz fajny avatar<:

- RamzeS - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):1. Zaoraj się

Ad1.Sam sie zaoraj
Ad2.Wiele osób które znam a które niekoniecznie udzielają sie na tym wspaniałym skądinąd forum.

R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):1. Zaoraj się

Ad1.Sam sie zaoraj
Ad2.Wiele osób które znam a które niekoniecznie udzielają sie na tym wspaniałym skądinąd forum.

1. Zaoraj swoją starą
2. Sięgnąłęm po ,,W&P" własnie z racji tego ,ze jestem fanem Venom i naczytałem się KUREWSKO duzo opinii o ich wpływach na pierwszym LP V.

- RamzeS - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):1. Zaoraj swoją starą
2. Sięgnąłęm po ,,W&P" własnie z racji tego ,ze jestem fanem Venom i naczytałem się KUREWSKO duzo opinii o ich wpływach na pierwszym LP V.
Ad1.Twoją starą sie lepiej orze,razem z Twoim starym
Ad2.To jak to w końcu,sam doszedles do tego ze słychac wpływy Venom na 1-ce Voivoda czy sie tego NACZYTAŁES?

R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):1. Zaoraj swoją starą
Ad1.Twoją starą sie lepiej orze,razem z Twoim starym
Ad2.To jak to w końcu,sam doszedles do tego ze słychac wpływy Venom na 1-ce Voivoda czy sie tego NACZYTAŁES?

1. Vice versa
2 . ROTFL! Ty sam najpierw sie na jakichs znajomych powołałeś ! LOL

Pozatym,stwierdziłes ,ze ja jedyny uwazam ,ze ,,W&P" powstało pod duzym wpływem Venom, wiec zwróciłęm uwagę na to ,że tak nie jest.

Kamael: edytuj posty.

- RamzeS - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):ROTFL! Ty sam najpierw sie na jakichs znajomych powołałeś ! LOL
Tobie jak juz braknie argumentow to rzucasz ROTFLAMI.A na znajomych sie powołalem w odpowiedzi na Twoje pytanie.Z kolei na moje odpowiedzi nie otrzymalem Laughing
Zaorac twoją starą,starego i Ciebie
Laughing Laughing Laughing Laughing

R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):ROTFL! Ty sam najpierw sie na jakichs znajomych powołałeś ! LOL
Tobie jak juz braknie argumentow to rzucasz ROTFLAMI.A na znajomych sie powołalem w odpowiedzi na Twoje pytanie.Z kolei na moje odpowiedzi nie otrzymalem Laughing
Zaorac twoją starą,starego i Ciebie
Laughing Laughing Laughing Laughing

Patrz post wyżej baranie

- RamzeS - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):Pozatym,stwierdziłes ,ze ja jedyny uwazam ,ze ,,W&P" powstało pod duzym wpływem Venom, wiec zwróciłęm uwagę na to ,że tak nie jest.
No dobra,jak pisalem tamten post to tego twojego posta nie było...to raz
A dwa,nadal nie znam nikogo wiecej - poza Tobą - kto by sie tak namietnie doszukiwal wpływów Venom
w muzie V.

R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):Pozatym,stwierdziłes ,ze ja jedyny uwazam ,ze ,,W&P" powstało pod duzym wpływem Venom, wiec zwróciłęm uwagę na to ,że tak nie jest.
No dobra,jak pisalem tamten post to tego nie było...to raz
A dwa,nadal nie znam nikogo wiecej - poza Tobą - kto by sie tak namietnie doszukiwal wpływów Venom.

No z mojego otoczenia każdy sie doszukuje-moj kumpel,pies i moja stara Big Grin