Forum Rockmetalshop
Czy w każdym utworze musi byc solówka gitarowa? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Dział Ogólnomuzyczny (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-dzia%C5%82-og%C3%B3lnomuzyczny)
+--- Wątek: Czy w każdym utworze musi byc solówka gitarowa? (/thread-czy-w-ka%C5%BCdym-utworze-musi-byc-sol%C3%B3wka-gitarowa)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Bucu - 11-19-2004

Jeszcze zapomnieliście o Bass Solo - niech ktoś posłucha Cliff Burton [†26-09-86] - Pulling Teeth (anesthesia)

- Norder - 11-21-2004

Dobre solówki jak najbardziej.... te najlepsze wprawiają w oszołomienie i można je słuchać tysiące razy.... a solówki wciskane na siłe... wogóle nie powinny mieć racji bytu !!!! Mad

Re: Czy w każdym utworze musi byc solówka gitarowa? - the matal men - 11-24-2004

solówki są coraz częściej w piosenkach metalowych a wisz dlaczego?? bo większośc wykonawców ma w swoich utworach właśnie gitarowe solówki. i tak sie już przyjęło że w większości piosenek jest solówka Big Grin

- Kellur - 11-26-2004

Uważam solówki za ważny element, ze szczególnym upodobaniem solówek basowych Big Grin Ale takowe to przede wszystkim w jazzie/funk występują :/ A szkoda.

- Quostek - 07-07-2005

Nie uważam, aby w każdym kawałku musiała być solówka. Dowodem mogą być SOAD i Limp Bizkit. Lubię te zespoły, a grają bez solówek. Co nie zmienia faktu, że gitarzyści, którzy grają solówki są uważani za najlepszych. Moim ulubionym jest niejaki Tom Morello.

- ReTuRn - 07-07-2005

Może gdyby grali jakieś solówki, to jako tako bym ich trawił, bo niektóre kawałki mają prawie znośne.

Utwór może być bez solówki, może być z, ważne, by był dobry.

- Frustra - 07-07-2005

Solówka nie jest przymusem, chociaż jest mile widziana. To też zależy od autora i jego podejścia do muzyki, niektóre utwory bez solówek też są całkiem niezłe.

- KelThuz - 07-07-2005

Quostek napisał(a):Nie uważam, aby w każdym kawałku musiała być solówka. Dowodem mogą być SOAD i Limp Bizkit. Lubię te zespoły, a grają bez solówek. Co nie zmienia faktu, że gitarzyści, którzy grają solówki są uważani za najlepszych. Moim ulubionym jest niejaki Tom Morello.

a od kiedy to kurwo SOAD i LB, czy RATM to heavy/power/thrash???

Kawalki bez solowek moga spierdalac

- Necro Desecrator - 07-07-2005

KelThuz napisał(a):Kawalki bez solowek moga spierdalac

Hmm...A ,,The crown and the ring"? Surprised

- statekx - 07-07-2005

Quostek napisał(a):Dowodem mogą być SOAD i Limp Bizkit. Lubię te zespoły, a grają bez solówek.

Hahahaha tylko bez disco polo prosze Surprised

- KelThuz - 07-07-2005

Necro Desecrator napisał(a):

ballady to nie heavypowerthrash. w zasadzie tez niech spierdalaja, dla Manowar robimy wyjątek Wink

- Necro Desecrator - 07-07-2005

KelThuz napisał(a):

ballady to nie heavypowerthrash. w zasadzie tez niech spierdalaja, dla Manowar robimy wyjątek Wink

Wypada mi się tylko z tym zgodzić.Juz gdzieś to zresztą mówiłem - ballady metalowe to w 99% wieś ciężka.Pozostały procent należy do Manowar.

- aXe Rose - 07-08-2005

KelThuz napisał(a):

Wypada mi się tylko z tym zgodzić.Juz gdzieś to zresztą mówiłem - ballady metalowe to w 99% wieś ciężka.Pozostały procent należy do Manowar.
"Destroyed And Damned" Venoma to w sumie też ballada metalowa. A miażdzy.

- Vlad - 07-18-2005

Musi być. Angry

- Tomek/Nevermore - 07-20-2005

nie... nie musi być ...jedna... mogą być trzy Laughing