Forum Rockmetalshop
MANOWAR - KING OF KINGS! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: MANOWAR - KING OF KINGS! (/thread-manowar-king-of-kings)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

- Scully - 08-01-2005

Rumian napisał(a):
Scully napisał(a):bez przesady, nie gnojmy w taki sposób każdego, kto ma inne zdanie, bo zaczynam się was wstydzić...
nie nie za to ze ma inne zdanie ale przepraszam bardzo jak mozna porownywac Manowara z Rhapsody i mowic ze tam sa wstawki rodem z Rhapsody? jakby napisal ze mu sie po prostu nie podoba to ok - kazdemu moze sie cos podobac albo nie
jestem za, jak najbardziej, chociaż nawet rhapsody da się słuchać po pijaku i drąc się jednocześnie, wyśpiewując szlagiery ManOwaR, czego dowiodłam na przedwczorajszym zlocie Wink
ale jednak teraz patrzę na to trochę z boku, i mimo całego mojego uwielbienia dla tego ostatniego, nie napisałabym chyba suchego "spierdalaj" Smile

Re: MANOWAR - KING OF KINGS! - Necro Desecrator - 08-01-2005

Tomash napisał(a):i ta mówiona wstawka w środku, rodem z...tak,tak! Rhapsody! Nawet wokal Adamsa jakiś zdechły.

ROTFL! Jest dokładnie na odwrót.Gdyby nie MAnowar prawdopodobnie nie usłyszałbyś w Rhapsody ani jednej recytacji czy ,,patetycznego" wyciszenia,a niewykluczne ,że w ogóle by ten zespół nie powstał.L.Turilli nie ukrywa ,że od zawsze spuszcza się nad muzyką Królów,szkoda tylko ze wpływy Manowar w jego twórczości są z ,,lekka" wynaturzone...

Re: MANOWAR - KING OF KINGS! - Tomash - 08-01-2005

Necro Desecrator napisał(a):
Tomash napisał(a):i ta mówiona wstawka w środku, rodem z...tak,tak! Rhapsody! Nawet wokal Adamsa jakiś zdechły.

ROTFL! Jest dokładnie na odwrót.Gdyby nie MAnowar prawdopodobnie nie usłyszałbyś w Rhapsody ani jednej recytacji czy ,,patetycznego" wyciszenia

No ok, ale w tym kawałku to "wyciszenie" jest do bólu denne, od pierwszego dzwięku wiadomo że coś takiego się pojawi, tak samo było zresztą z tytułowym nagraniem z warriors - zwrotka - refren - zwrotka - solo - wyciszenie - refren, to jest tak do bólu schematyczneże naprawdę ciężko tego słuchać. A przecież nie zawsze tak było! Pierwsze płyty Manowar są pełne zmian tempa, hard czy nawet blues rockowych motywów...no ale łatwiej odgrywać patetycznych wojowników. Jeśli zespół kopiuje tak nachalnie swoje stare patenty, to znak że czas już sobie dać spokój(nie dotyczy Motorhead i kapel bluesowych)

Re: MANOWAR - KING OF KINGS! - Necro Desecrator - 08-01-2005

Tomash napisał(a):No ok, ale w tym kawałku to "wyciszenie" jest do bólu denne, od pierwszego dzwięku wiadomo że coś takiego się pojawi, tak samo było zresztą z tytułowym nagraniem z warriors - zwrotka - refren - zwrotka - solo - wyciszenie - refren, to jest tak do bólu schematyczneże naprawdę ciężko tego słuchać.

W ,,Warriors..." NIE MA K$%WA ŻADNEJ SOLÓWKI ANI PO ZWROTCE,ANI W ŻADNYM INNYM MIEJSCU(no chyba ,ze wstęp za takowa uznamy)!

Tomash napisał(a):Jeśli zespół kopiuje tak nachalnie swoje stare patenty, to znak że czas już sobie dać spokój(nie dotyczy Motorhead i kapel bluesowych)

Wytłumacz mi w taki razie, dlaczego dotyczy Manowar ,a nie dotyczy ,,Motorhead i kapel bluesowych"?

Tomash napisał(a):Jeśli zespół kopiuje tak nachalnie swoje stare patenty, to znak że czas już sobie dać spokój(nie dotyczy Motorhead i kapel bluesowych)

Wytłumacz mi w taki razie, dlaczego dotyczy Manowar ,a nie dotyczy ,,Motorhead i kapel bluesowych"?

Bo motorhead i kapele bluesowe mimo że grają cały czas tak samo nigdy nie robią się nudne. A manowar tak.

Re: MANOWAR - KING OF KINGS! - kkk - 08-01-2005

A nie sadzisz, ze ktos kto uwielbia manowar i nie lubi, ew. jest mu obojetny motorhead/blues, napisze dokladnie odwrotnie?

kkk napisał(a):A nie sadzisz, ze ktos kto uwielbia manowar i nie lubi, ew. jest mu obojetny motorhead/blues, napisze dokladnie odwrotnie?

nie Angry

Re: MANOWAR - KING OF KINGS! - Necro Desecrator - 08-02-2005

Tomash napisał(a):

Bo motorhead i kapele bluesowe mimo że grają cały czas tak samo nigdy nie robią się nudne. A manowar tak.

ROTFL.

Re: MANOWAR - KING OF KINGS! - Wars - 08-02-2005

Tomash napisał(a):

ROTFL.
Zaraz, zaraz.. ja się zgadzam z Tomashem. Badziewni ci wasi bogowie Tongue

- Flying Corpse - 08-02-2005

No ba! Zgadzma siez Warsadalem i Tomashem Tongue

- KelThuz - 08-02-2005

won stąd , geje!

Other bands play, MANOWAR KILL!!! - przykazanie 11

- ReTuRn - 08-02-2005

Nie ma to jak dekalog 11 przykazaniami Tongue

SZczerze mówiąc zastanawiało mnie cały czas, co napisze KT.

Z innej beczki: Jak się udała wojna z wrogami Metalu?

- Kudłaty_87 - 08-03-2005

hmmm...a mnie się ta piosenka podoba...wiadomo nie jest to może od razu najlepsze dzieło grupy ale i tak słucha się tego dobrze.

- G - 08-03-2005

Jak dla mnie to całkiem niezła.

- Flying Corpse - 08-03-2005

KelThuz napisał(a):won stąd , geje!
Jeśli ktoś tujest gejem,to tylko i wyłacznie panie z manowaru, ta fotka jest najlepszym przykładem,bo nikt kto jest hetero by się tak nie ubrał Laughing
http://richter.ifrance.com/blutbefleckt/richter_manowar_03.jpg

A tak poza tym:
51 Rules for a Power Metal fan to avoid being labelled as gay
[...]
9. Don't say Hail and Kill. That is quite homosexual.[...]

Tongue