-
Wars - 07-29-2005
Ephic napisał(a):Tomash napisał(a):Pewnym wyjściem mogłoby być nast epujące roziązanie: działy Max offtopic i humor tylko dla użytkowników z większą liczbą postów niż powiedzmy 300....
No dziekuje. Malo tego, ze padl juz pomysl skasowania malo aktywnych kont to jeszcze chcecie takim uzytkownikom dwa najwieksze dzialy forum zablokowac?
Wedlug mnie to jest noz w plecy dla calego forum. Niektorzy malo aktywni uzytkownicy stana sie nieaktywni a nowi chyba nigdy nie nastukaja sobie tych 300 postow bez wspomnianych dwoch dzialow. Obecnie powyzej 300 postow ma 55 osob, teraz (co juz zreszta Kamael zauwazyl) odejmijmy wszystkie posty napisane w off-topiku. Ile osob by wtedy spelnialo kryteria? Pewine jakies 20 - 25. Na okolo 1300 (licze osoby z min. 1 postem).
Chcialbym tez wspomniec o tym, ze dzial off-topic i humor pelnia tez jedna dosc wazna funkcje - ludzie umieszczaja w nim tematy, ktore nie pasuja do innych dzialow. Bez nich bedzie po prostu balagan.
Popieram. Pomysł jest conajmniej bezsensowny. Nakazy i zakazy nic nie pomogą. A może by tak offtopa i humor udostępnić tylko tym, którzy są tu dłużej niż od 1.01.2005? Jak to Ci się podoba, Tomash?
-
aXe Rose - 07-29-2005
Moim zdaniem jedynym wyjściem jest sukcesywne banowanie przygłupów. Jeśli ktoś napisał już pow. 15 postów, z czego ani jeden nie miał sensu, to już wiadomo, co z takim zrobić...
-
Rumian - 07-29-2005
aXe Rose napisał(a):Moim zdaniem jedynym wyjściem jest sukcesywne banowanie przygłupów. Jeśli ktoś napisał już pow. 15 postów, z czego ani jeden nie miał sensu, to już wiadomo, co z takim zrobić...
nie inaczej - to samo z ludzmi ktorzy napisza 1-2 posty i koniec
-
Voronwe yth Everthrae - 07-29-2005
aXe Rose napisał(a):Moim zdaniem jedynym wyjściem jest sukcesywne banowanie przygłupów. Jeśli ktoś napisał już pow. 15 postów, z czego ani jeden nie miał sensu, to już wiadomo, co z takim zrobić...
To jest najlepsze rozwiązanie. Popeiram.
-
Rumian - 07-29-2005
Voronwe yth Everthrae napisał(a):aXe Rose napisał(a):Moim zdaniem jedynym wyjściem jest sukcesywne banowanie przygłupów. Jeśli ktoś napisał już pow. 15 postów, z czego ani jeden nie miał sensu, to już wiadomo, co z takim zrobić...
To jest najlepsze rozwiązanie. Popeiram.
nie Ty jeden ale coz jak nikt z nas nie ma tu wladzy
-
hier_kommt_die_sonne - 08-03-2005
Zwróćcie uwagę, ze gdyby zrobiono tak, ze trzeba mieć pow. 300 postów, aby tam pisac, to debile zaczęłyby nabijać.
Arion mądrze mówi, nic sie nie da zrobić. Banować ? A moze z jakiegos debila wyrośnie ktos wartosciowy? Poza tym to byłoby komiczne, banowac na lewo i prawo. Po prostu trzeba sygnalizować debilizm, wywlec go na światło dzienne, usuwać i tyle. I oczywiscie ignorować debilne tematy, bo narobi sie po 5 stron samych postów ze słowami 'zbanowac debila'.
-
Tomash - 08-07-2005
warsadal napisał(a):A może by tak offtopa i humor udostępnić tylko tym, którzy są tu dłużej niż od 1.01.2005? Jak to Ci się podoba, Tomash? 
czemu nie
-
Pearl - 08-08-2005
Eeeeeeeej, tak nie może być. Ja swoje nowe konto mam od niedawna, ale tak na prawdę jestem od października

To jest nie fair.
-
Tomash - 08-08-2005
Dobra, to może inaczej... niech dostęp do tych działów mają wybrane osoby(grupa użytkowników), ale po co ja to pisze, skoro i tak będzie źle... najpierw skażycie się że jest źle, a jak ktoś coś zaproponuje,coś co często sprawdza się na innych forach, to trzeba to od razu zjebać. Narawdę współczuje moderatorom. Przy takiej ilości userów zawsze się znajdą:
- debile czystej wody
- ludzie, którzy nie bardzo wiedzą na czym polega forum(bo np. mają sieć od bardzo niedawna)
- ludzie którzy nie mają pojęcia o muzyce, w naszym przypadku mocniejszej, ale piszą z nudów do MO i Humoru.
I TRZEBA coś z tym zrobić, choćby dlatego, że serwer nie ma nieskończonej pojemności. A ciężko zaś banować co drugiego usera.
- Arion - 08-10-2005
aye.
różnorodność postaw [i intelektów ;P]ludzkich widać również, lub być może - przede wszystkim na forach.
a teraz tak:
nie wiem jak to jest z techniczną możliwością wykonania niektórych Waszych postulatów, ale cenzus rejestracji na forum jest najzwyczajniej bezsensowny. choćby dlatego, że te kilka miechów można sobie przeczekać a my i tak nic z tego nie zyskamy.
ilość postów... czy ja wiem? zastanowię się nad tym.
jeśli chodzi o utworzenie grupy userów dopuszczonej do niektórych działów - nie jest to dobry pomysł chociażby dlatego, że modzi musieliby sami wybierać ich członków, co z kolei spowodowałoby następne spory pt. 'czemu nie zostałem/am tam dopuszczony/a'. z deszczu pod rynnę. po co to komu?
max offtop i humor zostały stworzone WŁAŚNIE po to, by mówić o rzeczach pośrednio lub nawet i w ogóle nie związanych z muzyką. taka była idea.
i bynajmniej nie mówię tu, że w takim razie każdy debilizm jest czy też powinien być tam tolerowany.
chciałabym szanownym użytkownikom przypomnieć burze, kiedy wyrzucało się niektóre tematu z max offtopa - zapomnieli już co poniektórzy o swoich postulatach wolności, o zarzutach ograniczania jej na forum i przeczenia charakterowi działów? hm?
moim zdaniem max offtop jest działem jak najbardziej potrzebnym ze względu na mnogość zainteresowań gorumowiczów i chęci dyskusji na inne też tematy. nie każdy żyje tylko i wyłącznie muzyką i taki warunek nie powinien być też jedynym warunkiem przystąpienia do forumowej społeczności.
-
Tomash - 09-05-2005
Oho, "atak klonów" part 2. Właśnie sie zarejestrował "KamaeL" z takim samym avatarem jak oryginał. Pingwindżekson strikes back?
-
Pandora - 09-05-2005
Tomash napisał(a):Oho, "atak klonów" part 2. Właśnie sie zarejestrował "KamaeL" z takim samym avatarem jak oryginał. Pingwindżekson strikes back? 
Czyżby jeszcze nie dostał bana na IP? Chyba,że z innego kompa pisze...
-
Kamael - 09-05-2005
Osobnik o nicku "KamaeI" dostał z miejsca (w sumie po pierwszym idiotycznym poście) bana. Zobaczymy czy coś jeszcze będzie się działo i komuś spodoba się debilna zabawa kosztem moim lub jakiegokolwiek innego użytkownika...
-
Necro Desecrator - 09-10-2005
To z działu ,,who am I":
by ,,Mroczna":
Cytat:A JA MAM NA IMIĘ IGA UWIELBIAM METAL I ROCK ( ROCK TROCHE MNIEJ ) MÓJ KOLOR TO CZARNY I JAKBYŚCIE COS JESZCZE CHCIELI TO NAPISZCIE DO MNIE mroczna_@vp.pl
by Juska
Cytat:Hej mam na imię Justyna.Słucham takich kapel jak:Nirvana,Korn,Manson,Rammstein nie pogardze tez black czy death metalem.Pozdro for all
by ,,Burzum master"
Cytat:czesc, mam 13 lat lubie sluchac muzyki - szczególnie death metalu. Moją ulubioną kapelą jest oczywiście BURZUM! Chętnie poznam kogoś z okolic Białegostoku.
Czy nie sądzicie ,że takich ,,pacjentów" należałoby z miejsca banować?
-
Lech - 09-10-2005
Ich posty poczatkowo smiesza, jednak po pewnym czasie sie nudza, staja sie niemozebnie zalosne i wtedy dopiero przychodzi moment na bana. Zawsze znajda sie kolejni na ich miejsce i znowu bedzie sie z czego smiac. Proponuje bana z tygodniowym opoznieniem