Forum Rockmetalshop
Wielka Thrashowa Piątka - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Wielka Thrashowa Piątka (/thread-wielka-thrashowa-pi%C4%85tka)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- Vlad - 07-20-2005

Kamil napisał(a):no, widze, ze wreszcie ktos, kto nie zyje tylko Slayerem ... Tongue 8) Testament ukręca łby przy samej dupie 8) Angry
Nie rozumiem, jak można żyć tylko Slayerem. Takie wąskie pojmowanie muzyki prowadzi w efekcie do słuchania strasznych gówien deafowo/blekowych.

- statekx - 07-20-2005

Vlad napisał(a):
Kamil napisał(a):no, widze, ze wreszcie ktos, kto nie zyje tylko Slayerem ... Tongue 8) Testament ukręca łby przy samej dupie 8) Angry
Nie rozumiem, jak można żyć tylko Slayerem. Takie wąskie pojmowanie muzyki prowadzi w efekcie do słuchania strasznych gówien deafowo/blekowych.

O co ci chodzi bo nie za bardzo kumam Question

- Beast King - 07-20-2005

Ja jestem za Metallicą. Nie dlatego, że jest to dla mnie kapela najlepsza z tej piątki, ale mam do niej sentyment, najdłużej jej słucham Smile

- Tomek/Nevermore - 07-20-2005

Cytat:hehe, nie jest to zbyt trudne zadanie ...

pozory mylą...

Cytat:1. Exodus
2. Forbidden (tylko FE i TIF)
3. Testament (bez D)
4. Death Angel
5. jednak Metallica... (do M)

hmm...
NIE, no Exodus ??? i Metallica?? a co tu Testament poczynia... Surprised Big Grin Wink ta kalka metki i exo!!! Mad

1. Laaz Rockit (trzy ostatnie) - bezapelacyjnie
2. Forbidden z lat 80-tych
3. Death Angel
4. Vio-lence
5. Heathen 8) Laughing

- Kamil - 07-21-2005

Tomek/Nevermore napisał(a):
Cytat:hehe, nie jest to zbyt trudne zadanie ...

pozory mylą...

Cytat:1. Exodus
2. Forbidden (tylko FE i TIF)
3. Testament (bez D)
4. Death Angel
5. jednak Metallica... (do M)

hmm...
NIE, no Exodus ??? i Metallica?? a co tu Testament poczynia... Surprised Big Grin Wink ta kalka metki i exo!!! Mad

1. Laaz Rockit (trzy ostatnie) - bezapelacyjnie
3. Death Angel
4. Vio-lence
5. Heathen 8) Laughing

Testament Twoim zdaniem jest kopią exodusa i metAllici?? hmmm... Big Grin ale sie ubawilem czytajac to ... Testament wydał w 1999 roku plyte, ktora miazdzy soiagniecia mety, exodusa, anthrax i chuj wie jeszcze czego... kapela udowodnila, ze nie trzeba brzmiec jak Mortician, zeby urywac jaja... brzmia swiezo, z polotem, wykopem i czadem, plyta jest melodyjna, dopracowana do perfekcji. peterson i murphy dogaduja sie doskonale, lombardo i digiorgio, czy jak on sie tam zwie, tworza chyba najlepsza sekcje rytmiczna wogole, a niesamowite wokale Chucka Billego to absolutne mistrzostwo swiata. i jeszcze wspomne o tekstach, ktore zawsze staly na bardzo wysokim poziomie, a na The Gathering osiagnely chyba najwyzszy mozliwy poziom...
jednym slowem ta plyta zabija i Testament po raz kolejny udowodnil, ze smialo mozna ich zaliczyc do zespolow, ktore tworza gatunek zwany thrashem i nie pierdol czlowieku, bo szkoda klawiatury na takie pierdoly. Laughing
Testament zawsze trzymal fason, ciezko w ich twórczosci doszukac sie plyty slabej, czy przecietnej, kazda byla na swoj sposob dobra, w przeciwienstwi do wspomnianego exo i metallici... odnosze wrazenie, ze nie znasz dobrze tworczosci kapeli, bo nie spotkalem sie jeszcze z takim stwierdzeniem... Evil or Very Mad

- hegemon88 - 07-21-2005

Tomek/Nevermore napisał(a):1. Laaz Rockit (trzy ostatnie) - bezapelacyjnie
3. Death Angel
4. Vio-lence
5. Heathen 8) Laughing

No to oczywiste ze Laaz Rockit rozpierdala, zamienic jeszcze Forbidden na Exodus i bedzie spoko zestaw.

- keeper - 07-21-2005

hegemon88 napisał(a):
Tomek/Nevermore napisał(a):1. Laaz Rockit (trzy ostatnie) - bezapelacyjnie
3. Death Angel
4. Vio-lence
5. Heathen 8) Laughing

No to oczywiste ze Laaz Rockit rozpierdala, zamienic jeszcze Forbidden na Exodus i bedzie spoko zestaw.
no nie bardzo... nic nie wywalac... tak jest całkiem git. Big Grin

- Tomek/Nevermore - 07-22-2005

Cytat:Testament Twoim zdaniem jest kopią exodusa i metAllici?? hmmm... ale sie ubawilem czytajac to ...

i słusznie!! jakieś głupoty wpisać musiałem, by swoje trzy grosze przeforsować... a co myślę o Testament... już niedługio bedziesz mógł się dowiedziec z obszernych matreriałów

Cytat:Testament wydał w 1999 roku plyte, ktora miazdzy soiagniecia mety, exodusa, anthrax i czosnek o kulistych kształtach wie jeszcze czego... kapela udowodnila, ze nie trzeba brzmiec jak Mortician, zeby urywac jaja... brzmia swiezo, z polotem, wykopem i czadem, plyta jest melodyjna, dopracowana do perfekcji. peterson i murphy dogaduja sie doskonale, lombardo i digiorgio, czy jak on sie tam zwie, tworza chyba najlepsza sekcje rytmiczna wogole, a niesamowite wokale Chucka Billego to absolutne mistrzostwo swiata. i jeszcze wspomne o tekstach, ktore zawsze staly na bardzo wysokim poziomie, a na The Gathering osiagnely chyba najwyzszy mozliwy poziom...
jednym slowem ta plyta zabija i Testament po raz kolejny udowodnil, ze smialo mozna ich zaliczyc do zespolow, ktore tworza gatunek zwany thrashem i nie pierdol czlowieku, bo szkoda klawiatury na takie pierdoly.

może najpierw poznałbyś moje zdanie, a nie wysnuwał jakiekolwiek wnioski...
a ten twój The Gathering spokojnie moge obsmarować... stać mnie na to, by zjechać ten album... mam ku temu argumenty... a z drugiej strony - na luzie byłbym w stanie napisać list pochwalny na temat tej płyty... zależy więc z kim i jak podejde do dyskusji...

już krótko - dobry album, nie pozbawiony wad... thrashowo/deathowy (co też nie jest bez znaczenia)

Cytat:Testament zawsze trzymal fason, ciezko w ich twórczosci doszukac sie plyty slabej, czy przecietnej, kazda byla na swoj sposob dobra, w przeciwienstwi do wspomnianego exo i metallici...

no co ty nie powiesz... ale OK... masz prawo do własnego zdania... a ja nie mam ochoty wyrażać swojego

kolega nie wyczuł żarciku z mojej strony... bo mnie nie zna... i wyszła całkiem zabawna sytuacja...ale OK

- Nevermore - 07-23-2005

ŻADNA kapela Thrashowa nie ma startu do SLAYER

- Slayerd - 07-23-2005

[Obrazek: SlayerLogo.jpg]
Angry

- Scully - 07-23-2005

o kurvva, skąd to wytrzasnąłeś? godzinę szukałam jakiejś grafiki na stronę www

- Slayerd - 07-23-2005

Scully napisał(a):o kurvva, skąd to wytrzasnąłeś? godzinę szukałam jakiejś grafiki na stronę www

TU Angry

- Scully - 07-23-2005

łatwo powiedzieć, ja wpisałam samo slayer, ale w końcu się doszukałam czegoś ciekawego Surprised

- tramposh - 07-30-2005

Slayer rzecz jasna Rolleyes Nie ma porównania jeżeli chodzi o thrash 8)

- buubi - 09-03-2005

Slayer Mad i nie ma co pier...lić o reszcie która jest daleko za