Forum Rockmetalshop
Wasza "natura" - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Wasza "natura" (/thread-wasza-natura)

Strony: 1 2 3 4

- Lech - 06-11-2005

tez to zauwazyles? Smile slodko sie tak zrobilo Tongue

- LCF - 06-11-2005

Tuomasss napisał(a):
LCF napisał(a):
Slayerd napisał(a):zły, wredny, egoistyczny, materialista, sadysta i to nie wszystkie moja zalety Angry

Jestes mna?
Chyba nie, jestem bardziej przystojny Angry

LCF: co się stało, że nasz dziś taki świetny humor? Smile

Nawet ja mam czasem gorszy dzien Wink
Ale jutro juz bede normalny. Mad

- Lech - 06-11-2005

no ja mysle, bo jakos tak nieswojo i smutno sie zrobilo na forum Big Grin

- Tuomasss - 06-11-2005

LCF napisał(a):Nawet ja mam czasem gorszy dzien Wink
Ale jutro juz bede normalny. Mad

Uff, całę szczęście, bo już się bać zaczynałem. Wink

- Necro Desecrator - 06-11-2005

LCF napisał(a):Nie ma absolutnego dobra i zla, ale upraszczajac to chyba zly. Nie cierpie ludzi, jestem agresywny, czesto opanowuje mnie gniew.
Zlo mnie pociaga.

Psychologia już dawno udowodniła ,ze taka postawa jest wynikiem POTĘŻNYCH kompleksów.Moje kondolencje LCF...

- Miriam - 06-11-2005

Lech napisał(a):
Cytat:A czy nie sądzicie, że dobro i zło to pojęcia po części subiektywne?

nie, gdyz ksztaltowane przez wieki postawy i kanony moralne dawno juz ustalily co jest czynieniem dobra, a co czynieniem zla i chyba kazdy potrafi rozpoznac czy robi dobrze czy zle. jak czynie zlo to doskonale o tym wiem

Nie zgodzę się do końca... Dam przykład: niegdyś kościół mówił, że wyprawy krzyżowe są dobre, gdyż dzięki nim nawraca się pogan (co oczywiście było tylko pretekstem do rabowania Wschodu) Znacznie później kościół je potępił. Albo dzisiejsza, nadinterpretowana "święta wojna". Pojęcia dobra i zła to abstrakcja i wydaje mi się, że cały czas się kształtują w ludzkiej świadomości. Królik podał przykład wojny - z jednej strony to śmierć wielu milionów ludzi, z drugiej - postęp techniczny i medyczny oraz przestroga na przyszłość. Jak już zostało powiedziane wiele razy: nie ma absolutnego dobra i zła. Te "pierwiastki" nie mogą istnieć osobno, bo czy wiedzielibyśmy czym jest dobro gdybyśmy nie zaznali zła?

- LCF - 06-11-2005

Necro Desecrator napisał(a):
LCF napisał(a):Nie ma absolutnego dobra i zla, ale upraszczajac to chyba zly. Nie cierpie ludzi, jestem agresywny, czesto opanowuje mnie gniew.
Zlo mnie pociaga.

Psychologia już dawno udowodniła ,ze taka postawa jest wynikiem POTĘŻNYCH kompleksów.Moje kondolencje LCF...

Generalnie to leje na psychologie i na to co mowia i mysla o mnie. A czy mam kompleks? Owszem, kompleks wyzszosci Wink
A moze mi linka dasz do jakiejs stronki o tym, z checia sie posmieje.

- Necro Desecrator - 06-11-2005

LCF napisał(a):
Zlo mnie pociaga.

Generalnie to leje na psychologie i na to co mowia i mysla o mnie. A czy mam kompleks? Owszem, kompleks wyzszosci Wink

Hmm...moze inaczej.... Powiedz mi,miałeś może kiedyś dziewczynę? Masz przyjaciół? Kolegów? Twoje otoczenie ciebie szanuje?

- Lech - 06-11-2005

Miriam napisał(a):
Lech napisał(a):
Cytat:A czy nie sądzicie, że dobro i zło to pojęcia po części subiektywne?

nie, gdyz ksztaltowane przez wieki postawy i kanony moralne dawno juz ustalily co jest czynieniem dobra, a co czynieniem zla i chyba kazdy potrafi rozpoznac czy robi dobrze czy zle. jak czynie zlo to doskonale o tym wiem

Nie zgodzę się do końca... Dam przykład: niegdyś kościół mówił, że wyprawy krzyżowe są dobre, gdyż dzięki nim nawraca się pogan (co oczywiście było tylko pretekstem do rabowania Wschodu) Znacznie później kościół je potępił. Albo dzisiejsza, nadinterpretowana "święta wojna". Pojęcia dobra i zła to abstrakcja i wydaje mi się, że cały czas się kształtują w ludzkiej świadomości. Królik podał przykład wojny - z jednej strony to śmierć wielu milionów ludzi, z drugiej - postęp techniczny i medyczny oraz przestroga na przyszłość. Jak już zostało powiedziane wiele razy: nie ma absolutnego dobra i zła. Te "pierwiastki" nie mogą istnieć osobno, bo czy wiedzielibyśmy czym jest dobro gdybyśmy nie zaznali zła?

kosciol zawsze pitolil bzdury narzucajac spoleczenstwu swoj swiatopoglad, dostosowany oczywiscie do aktualnej sytuacji politycznej czy spolecznej wiec "koscielna" definicja zla czy dobra raczej do mnie nie trafia. zlo i dobro to oczywiscie pojecia bardzo ulotne, ale to nie zmienia faktu ze kazdy zdrowy na psychice czlowiek bedzie w stanie odroznic dobro od zla, jakoby "odsrodkowo"

- LCF - 06-11-2005

LCF napisał(a):
Zlo mnie pociaga.

Hmm...moze inaczej.... Powiedz mi,miałeś może kiedyś dziewczynę? Masz przyjaciół? Kolegów? Twoje otoczenie ciebie szanuje?

Mam dziewczyne, jak widac szanuja mnie na forum (i nie tylko Wink), kolegow i kilku lepszych kolegow by sie znalazlo. Przyjaciol brak.

- Krolik - 06-11-2005

tja i wogóle jesteś zajebisty, niczym Michał Wiśniewski

p.s w twoim wykonaniu (podejrzewam) to są tylko słowa...łatwo być twardzielem w internecie

- Tuomasss - 06-11-2005

Psychoanaliza LCF'a... oż ja pierdole...

- LCF - 06-11-2005

Krolik napisał(a):tja i wogóle jesteś zajebisty, niczym Michał Wiśniewski

p.s w twoim wykonaniu (podejrzewam) to są tylko słowa...łatwo być twardzielem w internecie

Ale co "sa tylko slowa"? Ze mam dziewczyne? Czy ze mam kolegow?
No stary naprawde ludzie mnie lubia, co im poradze Big Grin

- Lech - 06-11-2005

Tuomasss napisał(a):Psychoanaliza LCF'a... oż ja pierdole...

zadanie wrecz niewykonalne, przynajmniej w tych warunkach Big Grin

- deathless - 06-11-2005

Tuomasss napisał(a):Psychoanaliza LCF'a... oż ja pierdole...

po prostu śmieszne Neutral