Forum Rockmetalshop
TOOL - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: TOOL (/thread-tool)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

- Anonymous - 02-11-2005

dobra, posraram się nie czepiać już Surprised (może) Big Grin

- Hair of the dog - 02-11-2005

DeMoN.|. napisał(a):
Helu napisał(a):fakt faktem to napewno nie jest metalem tylko do jakiego gatunku go zaliczyć???????????????
o ile można mówić o gatunku w przypadku TOOL`a:]
jeśli nie metal to kupa Smile

jesli cos nie jest metalem tzn. ze to gowno ?

- Helu - 02-12-2005

wiele osób tak sądzi, ale poza metalem jest jeszcze wpizdu gatoonkoof godnych polecenia tj punk, reagge, jazz, i takie tam Big Grin

- Dzeyla - 02-13-2005

w tool`u wlasnie to jest piekne ze nie mozna jednoznacznie okreslic gatunku,co oznacza ze nie mozna ich szufladkowac...a to chyba swiadczy o autentycznosci i pasji tego zespolu Tongue

- Kamael - 02-13-2005

Dzeyla napisał(a):w tool`u wlasnie to jest piekne ze nie mozna jednoznacznie okreslic gatunku,co oznacza ze nie mozna ich szufladkowac...a to chyba swiadczy o autentycznosci i pasji tego zespolu Tongue
I o nieprzewidywalności... Chciałbym wiedzieć jak będzie brzmieć nowa płyta (która podobno już nie długo), ale naprawdę nie wiem czego teraz można się spodziewać. Mam nadzieję, że będzie mnie wgniatać co najmniej tak, jak "Lateralus".

- Helu - 02-13-2005

nie wiem czy można zrobić coś tak pięknego jak lateralus
chociash po nich można wszystkiego spodziewać

- gabrysia - 02-14-2005

Helu napisał(a):nie wiem czy można zrobić coś tak pięknego jak lateralus
Chyba nie można już Wink Genialna płyta w każdym calu Smile

- Helu - 02-14-2005

ale popshednie tesz wymiatają tj aenima czy opiate

- Nymphetamine - 02-19-2005

...raptem człowieka nie ma przez jakiś czas i tworzą taki cudowny temat @_____@.Co do nowej płyty Tool-a to podobno ma być hmmm jakby to okreslić, mocniejsza od lateralusa, tak przynajmniej stwierdził Maynard...albo Adam...hmmm nie pamietam już , co nie zmienia faktu że z niecierpliwością czekam na ich nową płyte Big Grin Co do teledysków których sie czepia każdy kto nie trawi Tool-a powtórze to co juz kiedyś napisałam wcześniej w innym temacie,a mianowicie że trzeba mieć choś troche szarych komórek żeby te teledyski zrozumieć (w tym momencie przypomniała mi sie piosenka fasolek"fantazja" <lol>), albo najlepiej douczyć sie troszke i sprawdzić w słowniku co to jest symbolizm i metaforaTongue

TOOL & APC :*

- gorzka - 02-20-2005

Ja osobiście przy ToOlu zasypiam Confusedhock: ale mają swój niepowtarzalny, orginalny styl... lubie pojedyncze piosenki Schizm, albo Aenema, Lateralis itp...
Tongue

- Nymphetamine - 02-21-2005

Nie wiem czy przykładowo można zasnąć przy Prison Sex, skoro już tak większośc stwierdziła że Tool usypia. Tym bardziej teledysk powinien poruszyć . Ja najczęściej na nim płacze i wyzywał takie tam "różne "osoby(wtajemniczeni wiedzą o co chodzi)

- Helu - 02-21-2005

prison sex wymiata ale moim zdanie nalepszy teledysk to parabol jest piękny i uważam go za kwintesencję TOOL`a

- Nymphetamine - 02-21-2005

Parabol...hmmm cóż, jestem skłonna przyznać Ci racje, efekty są na 6, zwłaszcza końcówka. Chociaż największy sentyment mam do AenemySmile.Szkoda że nie zrobili teledysku do Die Eier Von Satan <lol>

A skoro juz poruszyliśmy tematyke teledysków to wypadałoby wręcz wspomniec o panu Fredim Stuhrze. Wkońcu Sober doczekał sie dwóch nagród .

*Arion: edytuj posty.

- Helu - 02-21-2005

jak oglądam sober`a to aż ciarki po plecach przechodzą zresztą jak przy większości ich teledysków ale sober jest wyjątkowy Big Grin

- Nymphetamine - 02-22-2005

Sober jest poprostu jedyny w swoim rodzaju, i chyba własnie przez ten teledysk ludzie sie zrazili do Tool-a hehe, nie wiedzą co tracąSmile