-
tayuki - 09-03-2004
TERRY PRATCHETT!
*kocham gościa*
poza tym nieco Gaimana i co wpadnie w ręce.
-
Windir - 09-04-2004
ja mam slabosc do Dragonlance calej sagi pozatym Tolkien i Sapkowski
-
wilk_fenriz - 09-04-2004
Windir, na Ozyrysa ! uwielbiam DragonLance, to moj najukochanszy cykl sposrod uniwersum D&D
-
Vlkodlak - 09-04-2004
Też lubie DragonLance... takie do czytania sobie miłego i szybkiego

. Ale dobre są tylko te pierwsze... Kroniki, o bliźniakach, Kuźnia dusz... bo te innych autorów jakoś nie bardzo, podobnie jak te późniejsze by Weis & Hickman... takie już... nie tego.
A z innych... ooo niedawno czytałam Siewce.. genialny klimat. Nie ma to jak aniol stylizowany na gotha

. No i Pratchett... (ja najbardziej lubię Straż! Straż!, Kosiarza za Billa Bramę.. no.. wszystkie też)
Tolkien.. saga Martina - szkoda, że trochę przydługie i momentami wkurzające. A Piekara z tym jego Mordimerem też niczego sobie

. Teraz czytam Jabłońskiego - Ucznia czarnoksiężnika i przygody Kubusia Bimbrowniczka
-
Windir - 09-04-2004
Mi sie cale sagi Dragonlance podobaly tomy z seri "Bohaterowie" sa genialne Legenda o Humie,Ostrze Burzy, Szczescie Lasicy bardzo fajne i wciagajace ksiazki polecam
Finntroll - Försvinn Du Som Lyser ihaaaaa
-
Heartagirl - 09-04-2004
Fantastyka... No fakt, że Sapkowski (właśnie pochłaniam "Krew elfów"), Pilipiuk (of cors za Wędrowycza), Piekara (za Mordimera Maderina - inkwizytora w "Słudze Bożym" i "Młocie na Czarownice"), Pratchett (za Świat Dysku - na razie dotarłam do "Morta" włącznie), Rowling (za Pottera), Tolkien (za LOTRa), Lewis (za "Opowieści z Narnii"). I pewnie jeszcze kilku bym wymieniła, ale... no cóż, skleroza młodzieńcza

.
-
wilk_fenriz - 09-05-2004
Vlkodlak - saga Martina przydluga i wkurzajaca ?

nie zgadzam sie

ta ksiazka jest po prostu zajebista !! ze swieca sluchac bardziej ciekawszej fabuly, skomplikowanych watkow i rozbudowanych rysow psychologicznych- uwielbiam takie grube, masymalnie rozbudowane serie - mniam mniam
-
Vlkodlak - 09-06-2004
Mnie wkurzył moment, w którym zabili wilka

. Nie chciało mi się dalej czytać, ale dobrnęłam do końca. A i jeszcze ta mała lalunia też

. A "przydługa" bo chodziło mi o niewygodę czytania takiej cegłówki

.
I jeszcze co do wątków, czasami mi się wydają jednak troszeńkę za bardzo pokomplikowane, no ale to moje zdanie

. Na pewno jest to bardzo dobra książka, ale na moim lokalnym ołtarzyku stoją inne
No ale naprodukował się sporo muszę przyznać, chociaż nie wszystkie wątki uważam za ciekawe.
Na razie mam przeczytany tylko pierwszy tom, a następny dopiero trawię . Niestety nie posiadam własnej owej sagi, więc czekam na łaskę znajomych posiadaczy
-
wilk_fenriz - 09-06-2004
4 czesc tez ma byc podzielona, bo rekopis zajmuje podobno 1000 stron

Przeczytalas dopiero I tom ? oj, to dopiero wszystko sie rozkreca

ja bym oddal dziesiec lat zycia zeby pisac jak Martin i umiec stworzyc takie zajebiste rysy psychologiczne 8)
-
Vlkodlak - 09-07-2004
Ale za zabicie wilka go nie lubię. Zdenerwował mnie
-
wilk_fenriz - 09-07-2004
wiec przygotuj sie na smierc kolejnych bohaterow, bo w nastepnych czesciach padaja jak muchy
-
Vlkodlak - 09-08-2004
Eee tam inni bohaterowie

. To do wilków mam sentyment

.
A że będą ginąć to się spodziewam, co prawda na pewno nie ci, których nie lubie

. Ale co tam, i tak dużo bohaterów

.
Jak będę mieć czas, to zacznę czytać drugi tom w końcu. Bo udało mi się go wyżebrać..znaczy pożyczyć
Lista... -
Kamael - 09-14-2004
Lista ulubionych książek i autorów (kolejność przypadkowa):
1. J.R.R. Tolkien - Władca Pierścieni, Hobbit, Silmarillion
2. Andrzej Sapkowski - Wiedźmin, Narrenturm
3. Maja Lidia Kossakowska - Obrońcy Królestwa, Siewca Wiatru
4. Jacek Dukaj - Inne Pieśni, Extensa, W Kraju Niewiernych
5. Clive Staples Lewis - Opowieści z Narnii (zostało mi z dziecieństwa ; D)
6. Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
7. Paulo Coelho - Alchemik (więcej nie trafiło w me ręce)
8. Gene Brewer - K-PAX, Na Promieniu Światła
-
Vlkodlak - 09-14-2004
UWAGA - tylko dla miłośników przygód Kubusia Bimbrowniczka
http://butik.pl/jakubw
-
Cranmer - 09-19-2004
Zapewne sympatii tym nie wzbudzę ale muszę przyznać, że o ile " Władcę Pierścieni" J.R.R. Tolkiena przeczytałem z przyjemnością, to przez "Hobbita" nie byłem w stanie przebrnąć. Jeśli o mnie chodzi to powiem tak - T R A G E D I A
Natomiast co do polskiej fantastyki to będę ciągle gorąco polecał Feliksa W. Kresa. Naprawdę świetna lektura. Cykl "Księga Całości" jest bardzo różnorodna i czyta się ją jednym tchem. Również książki opisujące historię zjednoczonych królestw nie jest gorsza!