-
nikt - 03-20-2005
teraz mam gitar która bardzo mi odpowiada pod każdym względem (Ibanez SZ520QM) nie marzy mi sie żaden seryjnie produkowany model, jak bede chciał nową gitarkę to pewni tylko na zamówienie: 7strun, przetworniki EMG, cała z mahoniu, z wklejanym gryfem i 24 progami i to jest największe marzenie
-
=Sat= - 03-20-2005
Dążę do tego:
Basówka Sadowsky model taki jak niżej.
Head AmpegSvt3PRO
Paczka też Ampeg.
-
infernum - 03-21-2005
nikt napisał(a):teraz mam gitar która bardzo mi odpowiada pod każdym względem (Ibanez SZ520QM) nie marzy mi sie żaden seryjnie produkowany model, jak bede chciał nową gitarkę to pewni tylko na zamówienie: 7strun, przetworniki EMG, cała z mahoniu, z wklejanym gryfem i 24 progami i to jest największe marzenie
Tak, koniecznie z 24 progami. W końcu każdy doskonale wie, że największy szatan wychodzi, gdy gramy na e1 na 24. progu. Litości. Pewnie jeszcze w kształcie warlocka?
Aha, moim marzeniem jest ibanez jem 7v (biały, najlepiej, z hebanem na podstrunnicy). Póki co musze się zadowolić jemem 555, który za tydzień doczeka się ciała z mahoniu.
-
nikt - 03-21-2005
wiesz mam obniżony stroj, a w moim ibanezie są 22 progi, jak sie gra sola improwizowane(jeśli weisz co to jest) to czasmi brakuje tych dwóch progów, nie kształtu nie musi mieć warloka byle nie była za ciężka i żeby mozna było z nią grac i na siedząco i na stojąco,
aaa i jeszcze coś jestem ateistą
-
infernum - 03-21-2005
Uwierz mi, wiem co to solo. To nie jest usprawiedliwienie, solówek, z tego co się orientuję, nie gra się wcale na 24. progu, poza tym zawsze można podciągać. Patrz na takiego malmsteena, w swojej gitarze ma 21 progi i jakoś nie narzeka, że brakuje mu trzech progów.
-
Teaser - 03-21-2005
ja pierdole nie przesadzajmy z gra w wysokich rejestrach. Nie przeceniaj wplywu dwoch dzwiekow na twoja gre solowa, jak nie umiesz frazować to to czy masz 12 progow czy 21 czy 24 czy 27 akurat cie nie zbawi, podobnie jak korpus w strzałke (zaznaczam pro forma bo jak rozumiem z twojego posta to nie ma dla ciebie znaczenia).
Faktycznie -
solo improwizowane: szczyt muzycznej erudycji w dziedzinie wiedzy teoretycznej i znajomosci tematu.
-
hEx - 03-21-2005
Tuomasss napisał(a):hEx napisał(a):http://www.jacksonguitars.com/whatshot/jenna_jpgs/jenna9.html
Szkoda, że ta paniena w komplecie nie jest
taaa..ale jak moglbym dostac znizke chociaz na gitare to z pani bym zrezygnował
-
nikt - 03-22-2005
infernum napisał(a):Uwierz mi, wiem co to solo. To nie jest usprawiedliwienie, solówek, z tego co się orientuję, nie gra się wcale na 24. progu, poza tym zawsze można podciągać. Patrz na takiego malmsteena, w swojej gitarze ma 21 progi i jakoś nie narzeka, że brakuje mu trzech progów.
nie chodzi mi o same solo tylko jak IMPROWIZUJE NA ŻYWO TO MI ZACZYNA PROGÓW BRAKOWAĆ, jak mam opracowane to też moge mieć 21! pff
-
nikt - 03-22-2005
infernum napisał(a):nikt napisał(a):teraz mam gitar która bardzo mi odpowiada pod każdym względem (Ibanez SZ520QM) nie marzy mi sie żaden seryjnie produkowany model, jak bede chciał nową gitarkę to pewni tylko na zamówienie: 7strun, przetworniki EMG, cała z mahoniu, z wklejanym gryfem i 24 progami i to jest największe marzenie
Tak, koniecznie z 24 progami. W końcu każdy doskonale wie, że największy szatan wychodzi, gdy gramy na e1 na 24. progu. Litości. Pewnie jeszcze w kształcie warlocka?
Aha, moim marzeniem jest ibanez jem 7v (biały, najlepiej, z hebanem na podstrunnicy). Póki co musze się zadowolić jemem 555, który za tydzień doczeka się ciała z mahoniu.
wytlumacz mi logicznie jem7 kosztuje teraz coś koło 7800 a jak 5000 wiec nie lepiej kupić jema7? taką rózmnice to ja zarabiam muzyką w miesiąc,
-
nikt - 03-22-2005
dobra pierdole temat był jaki instrument wam sie marzy jak chciałbym mieć z 24 i kurwa tyle, a że gram rock prograsywny NIE UKŁADAM SOBIE SOLA PRZED WYSTĘPEM
-
infernum - 03-22-2005
nikt napisał(a):...
wytlumacz mi logicznie jem7 kosztuje teraz coś koło 7800 a jak 5000 wiec nie lepiej kupić jema7? taką rózmnice to ja zarabiam muzyką w miesiąc,
Wyjaśnij mi, co masz na myśli, bo troche nie rozumiem twojej wypowiedzi. Może i zarabiasz muzyką, ale weź pod uwagę, że inni nie. Mój sprzęt kupuje mi tata, co jakiś czas coś nowego. W jema555 inwestuje, gdyż widzę sens. Mam w nim lo pro edge i cały osprzęt jak u jema7v (tylko inny kolor). Dzisiaj jedzie do Białegostoku po nowe ciało. I tyle.
-
nikt - 03-22-2005
infernum napisał(a):nikt napisał(a):...
Wyjaśnij mi, co masz na myśli, bo troche nie rozumiem twojej wypowiedzi. Może i zarabiasz muzyką, ale weź pod uwagę, że inni nie. Mój sprzęt kupuje mi tata, co jakiś czas coś nowego. W jema555 inwestuje, gdyż widzę sens. Mam w nim lo pro edge i cały osprzęt jak u jema7v (tylko inny kolor). Dzisiaj jedzie do Białegostoku po nowe ciało. I tyle.
no to widzisz masz dobrze bo ktosCie sposoruje, ale wracając jak miałbym wybierać miedzy gitarą marzeń a niższym modelem ttobym wolał poczekać te nawet kilka miesięcy
-
infernum - 03-22-2005
Ale przecież od czegoś trzeba zacząć. Po co mi gitara za 8000, skoro nawet porządnego wzmacniacza nie mam.
-
aXe Rose - 04-11-2005
Dzisiaj ją zobaczyłem w necie i się w niej zakochałem
Oddam życie za tę gitarkę
Oryginalne wiosło Mistrza Slasha, wraz z jego autografem i tą taką gunsową czachą :!:
-
Kellur - 04-11-2005
Marzenie ...
http://www.musik-service.de/ProduX/Bass/Instrumente/Warwick_Infinity_4.htm
A te bardziej prawdopodobne ^_- :
http://www.musik-service.de/ProduX/Bass/Instrumente/Warwick_Corvette_Standard_4_Active.htm
Ciekawe kiedy się dorobię
A co do wzmacniacza i paczek to tej samej marki, ale się w nie nie zagłębiałem, bo szkoda zdrowia