Forum Rockmetalshop
Najlepszy wokal w BM!!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Najlepszy wokal w BM!!! (/thread-najlepszy-wokal-w-bm)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- kaśka - 03-18-2005

Abbath, Nattefrost i Nergal

- Aniguel - 03-18-2005

Dani to kastrat i z takim głosem to nadaje się co najwyżej do pilnowania haremu u jakiegoś arabskiego szejka. A nawet jeśli ne jest kastratem to wydziera ryja jakby mu jaja imadłem ktoś ścisną.

Temat widze przerasta niektórych. Prosze pisać o najlepszym wokalu w Black Metalu.

kredeczki z danim i behemot z nergalkiem do blacku nie należą. Bułahahahahaha

- Alsvartr - 03-19-2005

V.I.T.R.I.O.L (chyba wszyscy wiedzą skąd)i kurwa koniec 8) Angry

- Dżemik - 03-19-2005

Aniguel napisał(a):kredeczki z danim i behemot z nergalkiem do blacku nie należą. Bułahahahahaha

Tos chyba zapoznal sie z albumami Nergala od Satanici wzwyz jeno..

A Dani glos ma bardzo oryginalny (dlatego tez sporej liczbie osob sie nie podoba) i IMHO swietny.. Tyle ze Kredulce to nie blek..

A mowilem ze nazwisko pana Daveya tutaj padnie.. Smile

PS> Coby byc lokalnym patriota.. Sokaris z Abused Majesty.. No i moze jeszcze Rob Darken..

- LCF - 03-19-2005

Alsvartr co fakt to kurwa fakt, wokal w Anaal Nathrakh mnie rozjebuje calkowicie. Tak powinno wygladac ryczenie w ekstremalnej kapeli.

- a - 03-19-2005

Alsvartr napisał(a):V.I.T.R.I.O.L (chyba wszyscy wiedzą skąd)i kurwa koniec 8) Angry

tam jest wiecej przestera niz wokalu, wiec nie wiem jak mozna mowic o "najlepszym wokalu"

- Alsvartr - 03-19-2005

Tamten post był odpowiedzią na Daniego Filca jako wokalistę bm.Zresztą co z tego, że to przester??Dla mnie on może ten wokal nawet na kompie robić.I tak nie koncertują.Ważne, że rozpierdala.

- Lech - 03-20-2005

jak na moj gust to wokale w black'u sa bardzo do siebie podobne, ale jeden z nich wyroznia sie z tlumu, dla mnie jest nim wokal Varg'a Vikernes'a. jest niesamowicie opetany, przepelniony pasja i nienawiscia. z pewnoscia jeden z najbardziej oryginalnych. nikt go nie podrobi

- Alsvartr - 03-20-2005

Nikt go nie podrobi??Posłuchaj Rasluka Part II.Tam Kanwulf był bardzo blisko wokalu którym dysponował Chickernes

- Lech - 03-20-2005

nigdy nie slyszalem...ale i tak jestem pewien, ze opetany glos Varga jest niepowtarzalny Angry

- Mario1349 - 03-20-2005

Lech napisał(a):nigdy nie slyszalem...ale i tak jestem pewien, ze opetany glos Varga jest niepowtarzalny Angry
żebyś się czasem nie zdziwił.

- Lech - 03-20-2005

W porzadku, nie jestem znawca, po prostu nie natknalem sie na podobny glos wiec uwazam Varg'a za idnywiduum w tej dziedzinie. A jesli masz jakis konkretny przyklad to bardzo bym prosil, chetnie poslucham Wink

- a - 03-21-2005

Kanwulf w swej tworczosci jest podobny do wielu rzeczy, jesli nie identyczny.

- Abadon - 03-21-2005

Czy wszyscy zapomnieli już o Legionie??

- hegemon88 - 03-21-2005

Abadon napisał(a):Czy wszyscy zapomnieli już o Legionie??

Region sie sprzedal po tym jak odszedl z marduk