Forum Rockmetalshop
QUIZ FORUMOWY! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: QUIZ FORUMOWY! (/thread-quiz-forumowy)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

- Tomash - 12-09-2005

łatwe.... wieczorem odkopuje stare "Teraz" i "Tylko rocki" i odpowiadam Laughing na podpunkt a) znam odpowiedz ale nie powiem bo to by sensu nie miało.

- Kamael - 12-09-2005

Ramone napisał(a):
Kamael napisał(a):Pytanie będzie miało kilka części (ściśle ze sobą powiązanych):
1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?
2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)
3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?
za trudne Big Grin
W razie czego później mogę podrzucić coś innego...
Tomash napisał(a):łatwe.... wieczorem odkopuje stare "Teraz" i "Tylko rocki" i odpowiadam Laughing na podpunkt a) znam odpowiedz ale nie powiem bo to by sensu nie miało.
No oczywiście, że łatwe ;D. Może pytanie trochę groźnie wygląda, ale w rzeczywistości przecież jest banalne ; ).

Ewentualnie wieczorem dam jakieś podpowiedzi.

- statekx - 12-09-2005

O ile pamietam to Nivo mial prowadzic jakies punktacje Wink

- Nivo - 12-09-2005

statekx napisał(a):O ile pamietam to Nivo mial prowadzic jakies punktacje Wink

Skromny avatar statex.

Cały czas stwarzam pozory, że punkty są cały czas naliczane, aby nie ostygła w użytkownikach chęć rywalizacji i żeby nie zaprzestali zabawy. Ale szaaa!

- statekx - 12-09-2005

Nivo napisał(a):
statekx napisał(a):O ile pamietam to Nivo mial prowadzic jakies punktacje Wink

Skromny avatar statex.

juz poprawilem, na innej stronce wydawal sie taki tyci Surprised

- Kamael - 12-10-2005

Cholera, naprawdę nikt nie zna odpowiedzi? ;/
Skoro tak, to macie pierwszą wskazówkę:

1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?

Podpowiedź: Pierwszy zespół założył między innymi Omar Rodriguez-Lopez, drugi Paul Hinojos, Jim Ward oraz Tony Hajjar.

A do dwóch poniższych części tak łatwo znaleźć odpowiedzi, aż mi wstyd podpowiadać...

2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)
3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?

Jeżeli do wieczora nikt nie odpowie (czyli jak mniemam, jeśli nie odpowie Tomash ;D), to zmienię pytanie na jakieś dla Was łatwiejsze.

- Tomash - 12-10-2005

Cytat:1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?

Mars Volta i Sparta

Cytat:2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)

Pamiętnikiem śp. J. Warda

Cytat:3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?

Historia człowieka który po wyjściu ze spiączki poełnia samobójstwo - chodzi o niejakiego Julio Vanegasa

- Kamael - 12-10-2005

Oczywiście odpowiedzi dobre i teraz Twoja kolej.

Z mojej strony tylko mała poprawka - ten pamiętnik Ward jedynie znalazł ; ), a po przeczytaniu zaciekawiło go, że wiele ma wspólnego z jego autorem.
Dodam jeszcze, że tytuły utworów na tej płycie, to imiona, które pojawiały sie na kolejnych stronach pamiętnika.

- Tomash - 12-10-2005

W latach 60 - tych(w sumie tak w połowie lat 60-tych) w Anglii działała sobie rhythm and bluesowa formacja Graham bond Organization, Aż w pewnym momencie lider, zafascynowany różnymi okultyzmami itp, postanowił założyć nowy zespół, grający cosw rodzaju blues-hard-jazz-rocka. Jak nazywała się ta formacja?

EDIT: jak za trudno to najpóxniej jutro rano zmienieSmile

- franek - 12-10-2005

Kurde, tych zespołów, projektów pobocznych było całkiem sporo, ale może Graham Bond Initiation ?

- Tomash - 12-10-2005

nie Smile

podp: ich płytę wydało Vertigo

- franek - 12-10-2005

no to wtedy będzie chyba grupa Magick, jeśli nie, to już nie zgaduję Wink

- Tomash - 12-10-2005

pewnie że magick, jedziesz Smile

- franek - 12-10-2005

Zdjęcie

[Obrazek: img200.jpg]

Jak się nazywa ten pan i na jakim instrumencie grał na pierwszej polskiej rockowej płycie Wink (jej nazwa też byłaby mile widziana)

Podpowiedź jutro, jeśli zbyt trudne, ale myślę że dacie rady Smile

- Kamael - 12-10-2005

Włodzimierz Nahorny, grał chyba na saksofonie na płycie Breakoutu z 1969 r - "Na drugim brzegu tęczy".