Forum Rockmetalshop
QUIZ FORUMOWY! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: QUIZ FORUMOWY! (/thread-quiz-forumowy)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

- Morte - 12-08-2005

Nie jestem pewien ale chyba to od nazwiska... Question

- aXe Rose - 12-08-2005

Morte napisał(a):Nie jestem pewien ale chyba to od nazwiska... Question
Dobrze Smile (już w podstawówce zaczęto skracać nazwisko Osbourne właśnie do formy Ozzy Smile

Yer turn Smile

- Morte - 12-08-2005

Na pierwszej płycie Metallicy jest piosenka dla której za bazę muzyczną posłużył inny utwór.

Jaka to piosenka, na jakim utworze (i jakiego zespołu) jest wzorowana?

Podpowiedź: Zajrzyjcie na koncertówkę "Bay area thrashers".

- Ramone - 12-08-2005

seek & destroy king diamond ??

- Morte - 12-08-2005

Pudło Surprised

- aXe Rose - 12-08-2005

Diamond Head, a nie KD. Utwór nazywał się Dead Reckoning.

- Morte - 12-08-2005

Dobrze Big Grin Ale w zasadzie chodziło mi o inny utwór którego ścieżka muzyczna jest prawie identyczna a nie tylko zainspirowana jak w "seek & destroy".
Zgadujcie dalej...

- Tomash - 12-08-2005

Może niby chodzi o "Mechaniź" czyli "Four Horsemen"? A mechanix potem nagrało megadeth???

- Morte - 12-08-2005

Tomash napisał(a):Może niby chodzi o "Mechaniź" czyli "Four Horsemen"? A mechanix potem nagrało megadeth???

Yup. W zasadzie Mustaine nagrał Mechanix wcześniej w jednym ze swoich wcześniejszych zespołów.
Twoja kolej Smile

- Tomash - 12-08-2005

Banalne: Wymień co najmniej 8 kapel/projektów w których udziela/udzielał się phil Anselmo

- Kamael - 12-08-2005

Na jakiejś polskiej stronie znalazłem kilka - Pantera, Down, Superjoint Ritual, Viking Crown, Christ Inversion, Elbon, Body and Blood, Necrophagia.
Trudno mi powiedzieć czy to prawidłowa odpowiedź ;D.

- aXe Rose - 12-08-2005

Pantera, Superjoint Ritual, Crowbar, Christ Inversion, Vision of Disorder, Necrophagia, Down, Viking Crown.

- Tomash - 12-08-2005

Kamael napisał(a):Na jakiejś polskiej stronie znalazłem kilka - Pantera, Down, Superjoint Ritual, Viking Crown, Christ Inversion, Elbon, Body and Blood, Necrophagia.
Trudno mi powiedzieć czy to prawidłowa odpowiedź ;D.

dobrze, jedziesz Smile

- Kamael - 12-08-2005

Pytanie będzie miało kilka części (ściśle ze sobą powiązanych):
1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?
2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)
3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?

- Ramone - 12-09-2005

Kamael napisał(a):Pytanie będzie miało kilka części (ściśle ze sobą powiązanych):
1) jakie dwa nowe zespoły założyli członkowie At The Drive-in po rozpadzie tej kapeli (dobrze byłoby również podać nazwiska tych dawnych muzyków ATDI wraz z nazwą nowego zespołu)?
2) czym inspirowana była płyta "Frances The Mute" The Mars Volty? (chodzi mi również o podanie imienia i nazwiska osoby, z którą ściśle związana jest tematyka tej płyty)
3) co jest motywem przewodnim debiutanckiej płyty TMV ("De-Loused In The Comatorium"), podobnie jak w poprzednim podpunkcie - czym była inspirowana?
za trudne Big Grin