-
RamzeS - 10-05-2006
Cytat:No a NSDAP? No powiedz mi, kto by ich nie nazwał dzisiaj zbrodniażami?
Pierwsza uwaga:pisze sie "zbrodniarze"
Druga uwaga-wielu ludzi zapisywało sie do PZPR nie z powodów przekonań,ale dlatego ze innej ,kurwa, partii wówczas nie było a przynależność do PZPR była wymagana aby osiągnąc awans zawodowy czy dostać paszport i w wielu innych sytuacjach.Ideowych komuchów w PZPR była w sumie niewielka ilość.Zresztą jak powstawała "Solidarność" to wielu członków PZPR stawało sie także członkami tejże.Tak wiec Zoltanku drogi zamknij pizde ,bo pierdolisz jak poparzony. Mało tego,nazywając tych ludzi "zbrodniarzami" zwyczajnie ich obrażasz.
Cytat:wg mnie jeśli ktoś ponizej powiedzmy 25 roku zycia ocenia zachowania ludzi w czasach PRL-u feruje wyroki itp to dla mnie jest to dość cięzka odmiana schizofrenii.
Dokładnie.
-
Zoltan - 10-05-2006
R_amze_S napisał(a):Tak wiec Zoltanku drogi zamknij pizde ,bo pierdolisz jak poparzony.
[Twój poziom ON]Sam zamknij pizde, nie pytałem cię o zdanie[Twój poziom OFF]. A orty każdemu się zdarzają.
R_amze_S napisał(a):Druga uwaga-wielu ludzi zapisywało sie do PZPR nie z powodów przekonań,ale dlatego ze innej ,kurwa, partii wówczas nie było a przynależność do PZPR była wymagana aby osiągnąc awans zawodowy czy dostać paszport i w wielu innych sytuacjach.
Toż o tym mówiłem. Po trupach do celu. Nic nie usprawiedliwia, żaden awans zawodowy czy cokolwiek innego, śmierci górników, skreślenia z listy studentów czy masowych aresztowań i nagonek. Zarzucasz mi gołosłownośc? Przecież właśnie o tym mówiłem.
Cytat:wg mnie jeśli ktoś ponizej powiedzmy 25 roku zycia ocenia zachowania ludzi w czasach PRL-u feruje wyroki itp to dla mnie jest to dość cięzka odmiana schizofrenii.
Schizofremią albo kompleksem byłoby raczej wyszukiwanie wszystkich tajnych agentów pozostawiając wszystkie inne ważne sprawy w tyle. Dlatego byłbym raczej za jakimś rozsądnym rozliczeniem się z przeszłością (powołać jakąs komisję niech sama się tym zajmie, a rząd niech zajmuje się swoimi sprawami). Ludzie, miejmy to w końcu za sobą. Po co tacy ludzie mają nami rządzić. Mało się nachapali w czasie swoich rządów? Niech właśnie ci młodzi, 25 letni wejdą do rządów, którzy z pewnością są czyściejsi od tamtych komuchów.
R_amze_S napisał(a):Zresztą jak powstawała "Solidarność" to wielu członków PZPR stawało sie także członkami tejże
Nie przeczę, im można wybaczyć.
PS. Naprawdę, męczy mnie już sprzeczanie się z tobą. Wszędzie i do wszystkiego się przypierdalasz. Opanuj się chłopie, porozmawiaj raz spokojniej. To nie boli.
-
RamzeS - 10-05-2006
Cytat:Sam zamknij pizde, nie pytałem cię o zdanie. A orty każdemu się zdarzają.
Tobie stosunkowo czesto.
Cytat:Toż o tym mówiłem. Po trupach do celu.
Pierdolisz nadal.Nic KURWA nie zrozmiałeś.
Cytat:Nic nie usprawiedliwia, żaden awans zawodowy czy cokolwiek innego, śmierci górników, skreślenia z listy studentów czy masowych aresztowań i nagonek.
Co za idiota,a kto tu mowi o usprawiedliwianiu? Za młody jesteś zeby rozumieć tamte czasy i ich specyfike ,więc zamilcz .
Cytat: Naprawdę, męczy mnie już sprzeczanie się z tobą. Wszędzie i do wszystkiego się przypierdalasz.
Przypierdalam sie bardzo rzadko a juz zwłaszcza do Ciebie.W zasadzie większośc twoich postów tutaj to bełkot ,(że o fatalnej ortografii nie wspomnę) a komentuję je dośc rzadko/
Cytat:Opanuj się chłopie, porozmawiaj raz spokojniej. To nie boli.
Jak widze ze ktoś pisze bzdety,to cięzko mi sie opanowac.
-
Zoltan - 10-05-2006
Czytaj wyżej <: |
R_amze_S napisał(a):Pierdolisz nadal.Nic KURWA nie zrozmiałeś.
[Twój poziom ON]Ty nic KURWA MAĆ nie zrozumiałeś[Twój poziom OFF], bo ja mówię o ludziach, którzy albo byli ideowcami (to najgorsze skurwysyny) albo patrzyli obojętnie, kiedy zapadały decyzje ważące na społeczeństwie. O tym [Twój poziom ON]kurwa jego zajebana w dupe mać[Twój poziom OFF] mówiłem. To, że ty jaśnie panie masz swój pogląd na daną kwestię i jesteś zajebistą indywidualnością i srasz złotem nie oznacza, że [Twój poziom ON]KURWA MAĆ wszyscy cię słuchają i poważają i szanują i mają te same KURWA JEGO MAĆ jebane poglądy.[Twój poziom OFF]
Dalej, szukaj ortów. Przecież to tak lubisz. [Twój poziom ON] I nie zesraj się [Twój poziom OFF]
-
RamzeS - 10-05-2006
Cytat:Ty nic KURWA MAĆ nie zrozumiałeś[Twój poziom OFF], bo ja mówię o ludziach, którzy albo byli ideowcami (to najgorsze skurwysyny) albo patrzyli obojętnie, kiedy zapadały decyzje ważące na społeczeństwie.
Przepraszam,napisałeś wyraźnie
Cytat:Ja każdego, kto siedział w PZPRze, postrzegam jako zbrodniarza
A teraz na kolanka i przepraszaj.Wybacze,nie jestem pamiętliwy.
-
Zoltan - 10-05-2006
A patrzyłeś aneks do tego co powiedziałem?
ktos mnie zacytowal napisał(a):Ja każdego, kto siedział w PZPRze, postrzegam jako zbrodniaża
a ja na to napisał(a):Odwołuję, jeśli ci sprawia różnicę te 2%, które było jakoś poza tym, chociaż cięzko mi sobie to wyobrazić.
I wychodzi na jaw kto tu uważnie czyta

Nom, na kolanka.
-
RamzeS - 10-05-2006
Cytat:I wychodzi na jaw kto tu uważnie czyta Very Happy Nom, na kolanka.
Dwie sprawy.Po pierwsze rzeczony fragment faktycznie umknął mej uwadze,ale tez i dziwne nie jest bo:
Cytat:Ostatnio zmieniony przez Zoltan dnia 05 Paź 2006 20:54, w całości zmieniany 2 razy
Po drugie,to nie jest zadne 2 %. To była znacznie większa liczba osób i to ci sie staram uświadomić. I nie jest to kwestia poglądów,jak starasz sie wmówić ale FAKTÓW,do kurwy nędzy.
-
Zoltan - 10-05-2006
No dobra dobra, 2% miałem ma myśli że dużo (tzn. dużo tych "złych", 2% to niby ci "dobrzy"). Jeśli byś kulturalnie zaapelował o konkretyzowanie myśli to bym to zrobił nawet nie pierdząc chamsko, ale nie, najpierw musisz zrobić z kogoś idiote i go zaorać. Dobra, ide spać.
-
Otter - 10-05-2006
to ja powróce do tematu

Wyjebać wszystkich na zbity ryj, niech sie do jakiejś prawdziwej roboty wezmą np niech robią te autostrady co obiecują i budują bloki z tymi mieszkaniami co też obiecują. Z całego bałaganu może 2-3 osoby mają na celu dobro Państwa i społeczeństwa.. reszta to skurwysyny co lecą na kase.
Zaorać.
-
The Stig - 10-06-2006
Morte napisał(a):http://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Kwa%C5%9Bniewski Po rozwiązaniu PZPR w 1990 roku wraz z Leszkiem Millerem został współtwórcą Socjaldemokracji Rzeczypospolitej Polskiej (styczeń - luty 1990), której przewodniczącym był do grudnia 1995. Następnie uczestniczył w organizowaniu wyborczej koalicji Sojuszu Lewicy Demokratycznej (SLD) przed wyborami w 1991 roku. Był posłem na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej I i II kadencji wybranym w okręgu warszawskim z listy SLD (w wyborach w 1993 uzyskał największą liczbę głosów w kraju - 148 553).
W I i II kadencji Sejmu pełnił funkcję przewodniczącego klubu parlamentarnego Sojuszu Lewicy Demokratycznej (1991â1995), lecz nigdy nie był przewodniczącym SLD. Zasiadał w Sejmowej Komisji Spraw Zagranicznych oraz Komisji Konstytucyjnej Zgromadzenia Narodowego, której przewodniczył od listopada 1993 do listopada 1995.
Nie wiem czy jest dalej ale był i prężnie działał. Tak więc spierdalaj.
A Z pozostałych to choćby Pani Seneszyn któa JEST w SLD i BYŁA w PZPR. A to samo co kwaśnego tyczy się Millera. Tak więc spierdalaj delikatnie mówiąc 
czy wy do chuja musicie ciągle wracac do tej przeszłości ? chuja wiecie, a najwiecej pierdolicie i rzekomo sie odwołujecie poprzez wikipedie

KURWA
DZISIAJ "Kwaśniewski" jest na emeryturze i w SLD go najzwyczajniej nie ma !
Poza tym o 100% wole Dyplomatycznego, Szanowanego przez same i członków UE, NATO i USA Prezydenta Kwaśniewskiego niż pejoratywnie nastawionych wyzej wymienionych panstw i organizacji do Irasiad.
ktos tam pierdolił ze PiS rządzi po klesce SLD... ekhm jakiej klęsce ? wejscie do UE, nieporównywalnie podwyzszony poziom zycia publicznego, gospodarka, bezrobocie -> porównajcie te wielkosci za AWS'u i za SLD.Jak SLD zaczynało rządzic to byla katastrofa i zaznaczam takze nie było wieksozsci ale mimo wszystko dogadali sie z PSL. PiS za wyjątkiem WSI, lustracji i CBA
NIC KURWA NIE ZROBIŁ czli zniczył co sie dalo. poza skłoceniem wszystkich partii za wyjątkiem SLD któremu tym samym oddał honor

przypisywanie sobie bezrobocia 15% to efekt 2 mln wyjazdy polaków, gospodarka na szczescie sie sama na pedza, a te srodki pieniezne dla rolników itd sa z UE wiec wnioski sa proste kto był lepszy dla Polski i polaków. III czy IV RP
-
Zoltan - 10-06-2006
Wstąpienie do UE nie było żadnym sukcesem, a jeśli nawet to napewno nie zawdzięczamy go Kwaśniewskiemu. To był tylko gest dobrej woli (po mojemu łacha) wspólnot europejskich. Przecież razem z nami wstąpiła Czechy, Słowacja Litwa, Łotwa i Estonia i inne te dziadowskie kraje, co jest zwykłą masówką. Naprawdę, nie mamy sobie czego zawdzięczać, po prostu teraz do UE przyjmują każdego (w przygotowaniu Turcja, Bułgaria i Rumunia). No qrna co z tego, że Miller negocjował. To wszystko to jeden wielki bullshit. Chcieli nas, bo widzieli w tym jakiś interes. To, iż umiemy pierdolić i obiecywać to wcale nie oznacza, że nas wszędzie przyjmą z honorami.
-
ReTuRn - 10-06-2006
Cytat:Dobrze, że o tym wspomniałeś. Mało kto wogóle pamięta, do czego wolny rynek doprowadził. Nikt chyba już nie wspomni o czarnym wtorku i kilku(może nawet kilkunastu?)latach ciężkiego kryzysu gospodarczego w Stanach, który odbudowywali latami
Kryzys NIE BYŁ wywołany systemem gospodarki wolnorynowej, tylko ingerujacymi w ten system działaniami banku dcentralnego, który wpompował kasę w banki, które czując, ze skoro mają kasę, to znak, ze jest koninktura udzielały taniego kredytu na bezsensowne inwestycje, które potem etatystyczny rząd dofinansowywał, aż bańka pękła, a wiadomo- nim dłużej się ją nadmuchuje, tym więskze bum. Twierdzeie, ze to wina mechanizmu wolnorynkowego to ekonomizna ignorancja.
-
The Stig - 10-06-2006
Zoltan napisał(a):Wstąpienie do UE nie było żadnym sukcesem, a jeśli nawet to napewno nie zawdzięczamy go Kwaśniewskiemu. To był tylko gest dobrej woli (po mojemu łacha) wspólnot europejskich. Przecież razem z nami wstąpiła Czechy, Słowacja Litwa, Łotwa i Estonia i inne te dziadowskie kraje, co jest zwykłą masówką. Naprawdę, nie mamy sobie czego zawdzięczać, po prostu teraz do UE przyjmują każdego (w przygotowaniu Turcja, Bułgaria i Rumunia). No qrna co z tego, że Miller negocjował. To wszystko to jeden wielki bullshit. Chcieli nas, bo widzieli w tym jakiś interes. To, iż umiemy pierdolić i obiecywać to wcale nie oznacza, że nas wszędzie przyjmą z honorami.
no pewnie zaden sukces... auta a pol darmo, telefony za grosze to prymitywne, ale za to pieknie obrazujące kowalskiemu co dała unia. Prawda jest taka ze wcale do UE wchodzic nie trzeba było. Wiec kto jak nie Miller z Kwachem tego dokonali.
-
Zoltan - 10-06-2006
The Stig napisał(a):no pewnie zaden sukces... auta a pol darmo, telefony za grosze to prymitywne, ale za to pieknie obrazujące kowalskiemu co dała unia. Prawda jest taka ze wcale do UE wchodzic nie trzeba było. Wiec kto jak nie Miller z Kwachem tego dokonali.
Auta za pół darmo - dobre, tylko gdzie, chyba jakieś gówno w komisach albo na szrocie (IMO w cenach mało się zmieniło, gożej że sprowadzamy gruchoty z Niemiec, które - mało tego - dewastują środowisko)? Telefony za grosze - chyba w złodziejskim abonamencie (albo nie w złodziejskim, ale i tak płacimy realną cenę za te telefony w rachunkach). Fakt, że są u nas jakieś nowoczesne technologie powszechnie dostępne itd. nie przypisuje się wstąpieniu do Unii, bo nie zawdzięczamy tego samym wstąpieniem. To mogło się pojawić wcześniej bądź później. Unia się tym nie zajmuje. Szwajcaria nie jest w Unii, i co jest zacofana? Nie, bo umie sama sobie poradzić. Gdzieś patrzyłem średnie miesięczne zarobki w Szwajcarii to normalnie szczena na ziemie mi opadła. Cóż, nie twierdzę, że zle było nasze przystąpienie do Unii (to była tylko kwestia czasu ze względu na widzimisię wspólnot), ale moim zdaniem nie ma się czym tak zachwycać ani podniecać. My napewno mamy w tym jakiś interes, raz lepiej raz gożej, ale władze WE napewno jeszcze większy. To właśnie dlatego przystąpiliśmy. To nie był IMO rezultat naszych wysiłków. Przecież tyle lat staraliśmy się o to nieszczęsne przystąpienie, a ile razy nas odrzucali. Następna sprawa: najbardziej mnie wkurza marnotrawienie pieniędzy z Unii. Często widze dotowane ulice, które są zrobione na taki odpierdol jak za PRLu. Autostrady niby też jakieś budują za środki z Unii. Tyle że Unia płaci za budowe autostrady, a my mamy z wlasnych kieszeni zaplacic za przystosowanie podłoża do tejże nawierzchni. Problem w tym, że nawet na to nie ma kasy. Brakuje nam też fachowców do tej roboty.
-
The Stig - 10-06-2006
Zoltan napisał(a):The Stig napisał(a):no pewnie zaden sukces... auta a pol darmo, telefony za grosze to prymitywne, ale za to pieknie obrazujące kowalskiemu co dała unia. Prawda jest taka ze wcale do UE wchodzic nie trzeba było. Wiec kto jak nie Miller z Kwachem tego dokonali.
Auta za pół darmo - dobre, tylko gdzie (IMO w cenach mało się zmieniło, gożej że sprowadzamy gruchoty z Niemiec, które - mało tego - dewastują środowisko)? Telefony za grosze - chyba w złodziejskim abonamencie (albo nie w złodziejskim, ale i tak płacimy za te telefony w rachunkach). Fakt, że są u nas jakieś nowoczesne technologie powszechnie dostępne itd. nie przypisuje się wstąpieniu do Unii, bo nie zawdzięczamy tego samym wstąpieniem. To mogło się pojawić wcześniej bądź później. Unia się tym nie zajmuje. Szwajcaria nie jest w Unii, i co jest zacofana? Nie, bo umie sama sobie poradzić. Gdzieś patrzyłem średnie miesięczne zarobki w Szwajcarii to normalnie szczena na ziemie mi opadła. Cóż, nie twierdzę, że zle było nasze przystąpienie do Unii, ale moim zdaniem nie ma się czym tak zachwycać ani podniecać. My napewno mamy w tym jakiś interes, raz lepiej raz gożej. Najbardziej mnie wkurza marnotrawienie pieniędzy z Unii. Często widze dotowane ulice, które są zrobione na taki odpierdol jak za PRLu. Autostrady niby też jakieś budują za środki z Unii. Tyle że Unia płaci za budowe autostrady, a my mamy z wlasnych kieszeni zaplacic za przystosowanie podłoża do tejże nawierzchni. Problem w tym, że nawet na to nie ma kasy. Brakuje nam też fachowców do tej roboty.
powiem Ci tak: auto 5 letnie 3 lata temu kosztowało okolo 33 Tyś zł (krajowe) dzisiaj ten sam model 5 letni kosztuje jakies 20 tyś. wiec sam sobie odpowiedz skad to sie wzięło. Telefony: w angli/niemczech za 100⏠kupujesz telefon który w polsce jest wart jakies 500-800 zl... juz nie wspominm o gigantycznych dotacjach dla wszelkiej masci ludzi. a to ze kasa jest źle wydawana to jak myslisz - czyja to wina ? tylko nie mów ze SLD