Forum Rockmetalshop
Co sądzicie o LP?? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Co sądzicie o LP?? (/thread-co-s%C4%85dzicie-o-lp)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

- Devi - 05-25-2005

Chłopie? Confusedhock:
Babo jak już Wink
A poza tym lubię ten zespół i wcale mnie nie obchodzi, czy komuś się to podoba czy nie.
Mówie to co myśle. Dla mnie byli, są i będą genialni, gdyż 'wychowałam' się na ich muzyce.
I tyle.

- ReTuRn - 05-25-2005

To zle swiadczy tylko o Tobie, nie o nas...

Obiektywnie patrzac, ich muzyka jest wtorna, na jedno kopyto, umiejetnosci muzykow sa znikome, jedyne co dobre to wokal (ale tez jakis nadzwyczajny to nie jest, a na koncertach ponoc falszuje).

- velvetova - 05-25-2005

ReTuRn napisał(a):a na koncertach ponoc falszuje).
hmmm...ale pokaz mi ktory wokalista nie falszuje na koncertach???

- ReTuRn - 05-25-2005

Jedni falszuja mniej, inni bardziej...

- Calmwater - 05-25-2005

velvetova napisał(a):
ReTuRn napisał(a):a na koncertach ponoc falszuje).
hmmm...ale pokaz mi ktory wokalista nie falszuje na koncertach???
A pokażcie mi koncert,na którym nie ponoć fałszuje Wink
A propo fałszowania polecam pooglądać sobie niektóre koncerty Iron Maiden (z całym szacunkiem dla tego bardzo dobrego zespołu)

- shadow_90 - 05-26-2005

Linkin park to był pierwszy zespół (jeszcze wtedy) metalowy. I do tej pory uważam że pierwsze płyty są dobre, ale te ostatnie to szkoda gadać, szczegulnie teraz jak grają więcej rapu niż metalu. A propo kiedys w TV widziałem jak jakiś murzyn, raper śpiewał z LP to tylko jedna taka piosenka, czy już na stałe się tak stoczyli? Dla mnie LP jest przykładem zespołu który wystartował obiecująco, metalowo a skończy na rapie(bo to już jest nieuniknione).
Calmwater napisał(a):A propo fałszowania polecam pooglądać sobie niektóre koncerty Iron Maiden (z całym szacunkiem dla tego bardzo dobrego zespołu)
Do czego ty ich poruwnujesz? Iron Maiden śpiewają zupełnie inne piosenki, o wiele trudniejsze. A i tak mi się zdaje że IM mniej fałszuje na koncertach niż LP.

- Valhalla - 05-26-2005

shadow_90 napisał(a):Linkin park to był pierwszy zespół (jeszcze wtedy) metalowy.
Jak mam to rozumiec???????? Rolleyes

- Balthor - 05-26-2005

Valhalla napisał(a):
shadow_90 napisał(a):Linkin park to był pierwszy zespół (jeszcze wtedy) metalowy.
Jak mam to rozumiec???????? Rolleyes
az sie boje odpowiedzi... xD

- Calmwater - 05-26-2005

Ja myślę,że chodzi o nu metal :? Co do porównania z IM to muzyka inna,skala trudności zależna od piosenki,LP też często nie mają prościutkich partii wokalnych.Chester się moim zdaniem całkiem nieźle broni,przynajmniej na tych koncertach które słyszałem,za to Bruce...Na niektórych występach odbiega dość mocno od tego co na płycie...Ale koncerty i tak mają świetne.

- shadow_90 - 05-27-2005

Bo dlaq mnie LP teraz niegra metalu Tongue dlaczego:
1.)Jak widziałem jakiś ich teledysk w TV to był z mużyńskim raperem, a to skandal by metal rymował(!) murzyński raper.
2.)Teraz grają w piosenkach prawie sam rap
3.)Jakby to był metalowy zespół ,nieosiągnołby takiej sławy w mediach Laughing
4.)A poza tym pochodzcie po innych forach?(np.http://www.cdaction.pl/agora/viewforum.php?f=22&sid=84088952f25116677983d5c9c6668668), ludzie mają podobne zdanie jak ja.

A Bruce odbiega na koncrtach od piosenki, by ta lepiej brzmiała na koncercie niż w studiu. Bo przeż w studiu nigdy niezgromadzisz tyletysięcznego tłumu, a tu masz okazje to zaśpiewać piosnke lepiej, a poza tym zwruć uwagę co on wyprawia na koncertach! Myślisz że w studiu skacze po scenie, biega po niej jak oszalały, wspina się na rusztowania?

- Calmwater - 05-28-2005

Taak,a za nim jakiś wariat,który psuje mu całą zabawę Wink Mnie się bardziej podobają jednak wersje studyjne,chociaż na koncercie dochodzi atmosfera i energia,której daje dużo Smile Jak jest z LP nie wiem,koncertu na żywo nie widziałem.Ale może kiedyś,o ile zostawią "dżejzi" w domu Laughing

- shadow_90 - 05-28-2005

Calmwater napisał(a):Jak jest z LP nie wiem,koncertu na żywo nie widziałem.

Boże chroń cię od jego zobaczenia. Kiedyś z nudów włączałem stacje muzyczne w TV i natknąłem się na jakąś piosenke(o ile mnie własnie pamięc niemyli która spiewal mi.in. murzyn) której teledysk w większości przedstawiał koncerty. Jeeeeezu przeż on sobie tylko powolnym ruchem chodził po scenie a tak to nic nierobił.

- PaxPaxPax - 05-28-2005

shadow_90 napisał(a):. A propo kiedys w TV widziałem jak jakiś murzyn, raper śpiewał z LP to tylko jedna taka piosenka, .

shadow_90 napisał(a):ich teledysk w TV to był z mużyńskim raperem, a to skandal by metal rymował(!) murzyński raper.

shadow_90 napisał(a):o ile mnie własnie pamięc niemyli która spiewal mi.in. murzyn.

Chlopie, Twoje wypowiedzi przesiakaja rasizmem!

Osobiscie nie slucham tego zespolu, a te zagrywki z raperami to tylko chwyt na publike, zeby sprzedac wiecej plyt. [/quote]

- Calmwater - 05-29-2005

shadow_90 napisał(a):
Calmwater napisał(a):Jak jest z LP nie wiem,koncertu na żywo nie widziałem.

Boże chroń cię od jego zobaczenia. Kiedyś z nudów włączałem stacje muzyczne w TV i natknąłem się na jakąś piosenke(o ile mnie własnie pamięc niemyli która spiewal mi.in. murzyn) której teledysk w większości przedstawiał koncerty. Jeeeeezu przeż on sobie tylko powolnym ruchem chodził po scenie a tak to nic nierobił.
A Live in Texas widziałeś? Wink Z resztą nie tylko tam nie było tak źle z jego "ruchliwością". Smile

- shadow_90 - 05-29-2005

PaxPaxPax napisał(a):Chlopie, Twoje wypowiedzi przesiakaja rasizmem!
Nie to tylko dodatkowy dowód że LP to nie metal Big Grin Bo metal powinien śpiewać już niemówie że biały, ale napewno metalowy wokalista a nie raper.